Strategi forex fractals

Nalika ndeleng grafik rega saka macem-macem pasangan forex, gerakan rega bisa uga katon acak ing sembarang jenis grafik salah siji bagan garis, bagan bar utawa bagan candlestick nanging nalika nliti ing grafik candlestick, macem-macem pola candlestick mbaleni bisa dingerteni kanthi jelas.

Salah sawijining pola candlestick sing biasane digunakake nalika nggawe grafik lan nindakake analisis teknis pasar finansial lan forex, utamane, yaiku Fractals.

Fraktal minangka istilah umum lan pola candlestick sing signifikan banget digunakake dening pedagang forex profesional kanggo nduwe tampilan sing luwih jelas babagan fluktuasi, struktur pasar lan bias arah saka pasangan forex utawa mata uang.

Carane ngenali pola fraktal

Fractals minangka pola pembalikan candlestick limang bar sing mbentuk ndhuwur lan ngisor gerakan rega nalika ngganti arah.

 

Fraktal bearish bisa diidentifikasi kanthi rong candlestick kanthi dhuwur ndhuwur sing berturut-turut saka kiwa, siji candlestick ing ndhuwur lan loro candlestick kanthi dhuwur ngisor berturut-turut ing sisih tengen.

Gambar saka fraktal bearish

 

Fraktal bearish dikonfirmasi bener nalika candlestick 5th dagang ing ngisor candlestick kaping 4. Nalika kedadeyan kasebut, momentum gerakan rega samesthine bakal terus dagang luwih murah nganti tingkat dhukungan ditemoni.

 

Fraktal Bullish bisa diidentifikasi kanthi rong candlestick kanthi ngisor ngisor berturut-turut saka sisih kiwa, siji candlestick ing sisih ngisor lan loro candlestick kanthi consecutive sing luwih dhuwur ing sisih tengen.

Gambar saka fraktal bullish

 

Fraktal bullish dikonfirmasi bener nalika candlestick kaping 5 didagang ing ndhuwur candlestick kaping 4. Yen kedadeyan kasebut, rega samesthine bakal terus dagang luwih dhuwur nganti level resistance ditemoni.

 

Tatanan umum saka pola rega iki uga dikenal minangka swing dhuwur, ring dhuwur utawa swing kurang, ring kurang.

Tip migunani babagan pola fraktal

Fractals digunakake kanggo ngenali momentum saiki utawa bias arah saka pasangan forex / mata uang supaya pedagang bisa nyelarasake karo arah gerakan rega saiki lan entuk bathi saka momentum ing rega nanging cacat iku ora prédhiksi kuwalikan utawa owah-owahan ing arah pamindhahan rega ing ndhuwur pas fraktal bearish utawa ing ngisor pas kanggo fraktal bullish. Strategi dagang forex fraktal bisa digunakake kanggo kabeh gaya dagang kayata scalping, dagang jangka pendek, dagang ayunan lan dagang posisi. Kakurangan kanggo ngayunake dagang lan posisi dagang ing grafik wektu sing luwih dhuwur yaiku persiyapan njupuk wektu luwih suwe lan malah minggu kanggo dibentuk nanging frekuensi persiyapan kanggo dagang jangka pendek lan scalping relatif oke kanggo latihan, tuwuh lan pindho ukuran akun kanthi konsisten sajrone periode kasebut saka 1 taun.

Indikator forex fraktal

Kabar apik kanggo charter lan analis teknis sing nggunakake fraktal ing analisis pasar forex yaiku pedagang ora kudu ngenali fraktal kanthi manual, nanging bisa ngotomatisasi proses identifikasi kanthi nggunakake indikator forex fraktal sing kasedhiya ing platform charting kaya. mt4 lan tradingview.

Indikator fraktal minangka salah sawijining indikator ing bagean Bill Williams amarga kabeh dikembangake dening Bill Williams, analis teknis sing kondhang lan pedagang forex sing sukses.

Gambar Indikator Bill Williams lan indikator fraktal.

 

 

Indikator kasebut mbantu ngenali fraktal sing wis dibentuk sadurunge, kanthi tandha panah, saéngga menehi pemahaman marang pedagang babagan prilaku historis lan struktural saka gerakan rega lan uga indikator ngenali sinyal fraktal sing dibentuk ing wektu nyata kanggo para pedagang entuk bathi saka momentum saiki utawa arah obahe rega.

 

Pandhuan kanggo dagang fraktal forex kanthi efektif

Dagang sinyal fraktal bisa banget efektif lan duwe bathi banget nalika persiyapan perdagangan adhedhasar analisis struktur pasar, tren lan kombinasi indikator liyane, nanging ing kene kita bakal ngliwati strategi dagang fraktal forex sing prasaja sing mung ngetrapake alat Fibonacci kanggo persiyapan confluence.

Tingkat retracement Fibonacci digunakake kanggo milih entri sing optimal lan tingkat ekstensi Fibonacci digunakake kanggo tujuan target keuntungan ing dagang jangka pendek lan scalping. Sampeyan bisa uga kudu maca maneh langkah-langkah ing ngisor iki saka rencana dagang kanggo entuk pangerten sing tepat babagan strategi dagang forex fraktal iki.

Rencana dagang kanggo jangka pendek lan scalping tuku persiyapan perdagangan

 

Langkah 1: Ngenali bias saben dina bullish kanthi break struktur pasar bullish ing grafik saben dina;

Carane?

Ngenteni dhuwur fraktal utawa dhuwur ayunan ing grafik saben dina bakal dipecah dening pamindhahan rega bullish: iki bakal nuduhake tahap bullish utawa bias bullish.

Ora ateges tuku ing kana, nanging kudu waspada karo kritéria tartamtu kanggo nggoleki persiyapan tuku kemungkinan dhuwur.

 

Langkah 2: Ngenteni retracement, ngiring dening fraktal kurang (swing low) kanggo mbentuk. Elinga yen swing low iki ora kudu njupuk ayunan sing paling anyar.

Ing ringkesan, kita duwe break struktur pasar bullish lan banjur kurang luwih dhuwur ing wangun retracement sawise break saka dhuwur jangka cendhak. Iki tegese ngenteni peserta pasar utama bali selaras karo momentum ing munggah.

 

Langkah 3: Ing tatanan saka swing kurang, antisipasi dhuwur saka lilin dina kaping 4 kanggo perdagangan liwat dina sabanjuré. Yen kedadeyan kasebut, momentum ing grafik saben dina bakal tetep obah sajrone sawetara dina. 

Mulane kita bakal nggoleki alasan kanggo munggah bullish karo tingkat retracement Fibonacci salah siji short-term utawa scalping.

Kanggo persiyapan perdagangan jangka pendek nggunakake tingkat retracement fibonacci.

- Sawise swing kurang wis kawangun ing grafik saben dina

- Mudhun menyang jangka wektu 4 jam utawa 1 jam.

- Mbatalake indikator Fractal ing grafik

- Gunakake alat Fibonacci kanggo scout kanggo entri perdagangan optimal persiyapan dawa ing tingkat retracement Fibonacci (50%, 61.8% utawa 78.6%) saka pamindhahan rega pinunjul.

- 50 - 200 pips tujuan MediaWiki bisa

 

Kanggo persiyapan perdagangan kulit utawa intraday nggunakake tingkat retracement fibonacci.

- Nalika bias Saben wis dikonfirmasi bullish. - Kita bakal mudhun menyang jangka wektu sing luwih murah ing antarane (1 jam - 5min) kanggo target serangan likuiditas ing ndhuwur dina sadurunge ing wektu sing luwih murah (1 jam - 5min).

- Bakal ana retracement ing utawa sadurunge 7 am wektu New York

- Antarane 7-9 am wektu New York, kita bakal nggunakake alat Fibonacci kanggo scout kanggo entri perdagangan optimal persiyapan dawa ing tingkat retracement Fibonacci salah siji 50%, 61.8% utawa 78.6%.

- Kanggo target MediaWiki, ngarepake rega kanggo nggayuh target 1, 2 utawa ayunan rega simetris ing tingkat extension Fibonacci.

- Tujuan kanggo minimal 20 - 25 pips laba objektif

 

Conto klasik saka persiyapan perdagangan tuku kulit ing EURUSD

 

 

 

Rencana dagang kanggo persiyapan perdagangan adol jangka pendek lan scalping

 

Langkah 1. Langkah pisanan kanggo ngenali bias saben dina bearish kanthi break struktur pasar;

Carane?

Ing grafik saben dina, ngenteni fraktal kurang utawa swing kurang kanggo mbentuk lan dipecah liwat pamindhahan rega bearish: iki bakal nuduhake tahap bearish utawa bias bearish.

Ora ateges ngedol ing kana, nanging kudu waspada babagan kerangka khusus kanggo nggoleki persiyapan adol sing paling dhuwur.

 

Langkah 2. Ngenteni retracement, ngiring dening dhuwur fraktal (swing dhuwur) kanggo mbentuk. Iki tegese nunggu peserta pasar utama bali ing baris karo momentum bearish sawise retracement.

 

Elinga yen swing dhuwur iki ngirim ora njupuk metu sembarang ayunan dhuwur anyar.

Kanggo ngringkes kita duwe break struktur pasar bearish, dhuwur ngisor ing wangun retracement sawise break saka short term kurang lan banjur nunggu peserta pasar utama kanggo njaluk bali ing baris karo momentum bearish kanggo downside.

 

Langkah 3: Ing tatanan saka dhuwur ayunan, antisipasi kurang saka lilin saben dina kaping 4 kanggo perdagangan liwat dina sabanjuré. Yen kedadeyan kasebut, momentum ing grafik saben dina bakal tetep mudhun sajrone sawetara dina. Mulane kita bakal nggoleki alasan kanggo pindhah bearish karo tingkat retracement Fibonacci salah siji short-term utawa scalping.

Kanggo jangka pendek, adol persiyapan perdagangan kanthi tingkat retracement fibonacci.

 

- Sawise swing dhuwur wis kawangun ing grafik saben dina

- Mudhun menyang jangka wektu 4 jam utawa 1 jam.

- Mbatalake indikator Fractal ing grafik

- Gunakake alat Fibonacci kanggo nggoleki persiyapan jual entri perdagangan sing optimal ing tingkat retracement Fibonacci (50%, 61.8% utawa 78.6%) saka gerakan rega bearish sing signifikan.

- 50 - 200 pips tujuan MediaWiki bisa.

 

Conto klasik saka persiyapan perdagangan jual jangka pendek ing EURUSD

 

 

Kanggo scalping utawa intraday adol persiyapan perdagangan kanthi tingkat retracement fibonacci.

- Nalika bias Saben wis dikonfirmasi bearish. - Kita bakal mudhun menyang jangka wektu sing luwih murah ing antarane (1 jam - 5min) kanggo target serangan ing likuiditas ing ndhuwur ngisor Dina Sadurunge ing jangka wektu sing luwih murah (1 jam - 5min)

- Bakal ana retracement ing utawa sadurunge 7 am wektu New York

- Antarane 7-9 am wektu New York, kita bakal nggunakake alat Fibonacci kanggo scout kanggo entri perdagangan optimal sell persiyapan ing tingkat retracement Fibonacci (50%, 61.8% utawa 78.6%) saka pamindhahan rega pinunjul.

- Kanggo target target bathi, ngarepake rega tekan target 1, 2 utawa ayunan rega simetris ing tingkat ekstensi Fibonacci utawa luwih, target target laba minimal 20 - 25 pips

 

Saran manajemen risiko penting

 

Persiyapan iki ora bakal dibentuk saben dina, nanging yen sampeyan ndeleng sawetara jurusan sing dipasangake karo dolar. Kira-kira 3 - 4 persiyapan padhet bakal dibentuk sajrone seminggu. Nalika sampeyan nindakake strategi dagang iki ing akun demo, penting uga nglatih disiplin lan manajemen risiko amarga iki mung proteksi kanggo njaga sampeyan ing bisnis dagang. Kanthi nggunakake dagang sampeyan bakal ngalangi pangembangan sampeyan minangka pedagang lan nyuda kemungkinan sampeyan bisa ndeleng pertumbuhan ekuitas sing tanggung jawab.

Kanthi strategi iki, sampeyan mung butuh sekitar 50 pips saben minggu, kanthi resiko mung 2% saka akun sampeyan saben persiyapan perdagangan. Bakal njupuk ora kurang saka 25 pips kanggo nggawe 8% ing akun saben wulan lan tikel ekuitas kanthi nggabungake sajrone periode 12 wulan.

Elinga yen wektu paling dhuwur kanggo perdagangan persiyapan iki yaiku sesi dagang London utawa New York.

Brand FXCC minangka merek internasional sing sah lan diatur ing macem-macem yuridiksi lan nduweni komitmen kanggo nawakake pengalaman dagang sing paling apik.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) diatur dening Komisi lan Bursa Efek Siprus (CySEC) karo nomer lisensi CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) kadaptar miturut Undhang-undhang Perusahaan Internasional [CAP 222] Republik Vanuatu kanthi nomer registrasi 14576.

RISIKO PERANGKAT: Trading in Forex and Contracts for Difference (CFDs), sing dadi produk leveraged, wis spekulatif banget lan nglibatake risiko mundhut. Sampeyan bisa ngilangi kabeh modal dhisikan sing diinvestekake. Mulane, Forex lan CFD uga ora cocok kanggo kabeh investor. Mung nandur modal karo dhuwit sing bisa ilang. Supaya pancen sampeyan ngerti risiko melu. Temokake saran bebas yen perlu.

FXCC ora nyedhiyani layanan kanggo warga Amerika Serikat lan / utawa warga negara.

Hak cipta © 2022 FXCC. Kabeh hak dilindhungi.