Strategi Indikator Momentum

Momentum minangka konsep sing penting banget ing pasar forex mula nggabungake indikator momentum minangka bagéan integral saka analisis teknis minangka cara sing becik kanggo mbangun strategi dagang sing kuwat sing nyilikake risiko lan ngoptimalake bali sakabèhé utawa bathi portofolio dagang.

Antarane indikator klompok osilator liyane sing digunakake kanggo ngukur kekuatan utawa kacepetan gerakan rega yaiku 'Indikator Momentum'.

Iki mbandhingake rega penutupan paling anyar karo rega penutupan sadurunge saka wektu apa wae. Perbandhingan iki ngukur kecepatan owah-owahan rega lan diwakili dening baris siji.

Indikator nuduhake kanthi cara sing beda apa sing bisa dideleng ing grafik rega. Contone, yen rega mundhak banget nanging banjur miring, Indikator Momentum bakal munggah lan banjur wiwit mudhun nanging ora ateges yen gerakan rega bakal mudhun.

Prinsip Dasar Momentum Trading

Ana sawetara prinsip dhasar saka pasar forex sing kudu dideleng kanggo ngleksanakake Indikator Momentum kanthi efektif lan nguntungake.

 

 1. Iku konsep dikenal ing dagang forex sing momentum ndhisiki rega. Iki nuduhake manawa Indikator Momentum paling apik minangka indikator tren.

 2. Kaya ing fisika, momentum digunakake kanggo nunjukake obyek sing obah kaya ing pasar forex. Momentum nuduhake pasar sing obah ing uptrend utawa downtrend 

 

 

 3. Hukum gerak Newton nyatakake yen 'objek sing obah (momentum) cenderung tetep obah nganti obyek kasebut nemoni gaya njaba'. Kajaba iku ing pasar forex, tren cenderung tetep ana nanging tren jangka panjang khususe lan iki ndadékaké prinsip sabanjure.

 

 4. Analisis timeframe sing luwih dhuwur ndominasi analisis timeframe sing luwih murah. Iki tegese momentum ing wektu sing luwih dhuwur luwih dominan tinimbang momentum ing jangka waktu sing luwih murah.

Contone, Yen momentum ing grafik mingguan bearish lan momentum ing grafik 4hour bullish. Ora suwe, momentum dominan bearish saka grafik mingguan bakal mbalikke momentum bullish saka grafik 1Hr menyang bearish.

 

Grafik Mingguan GbpUsd lan 4Jam

 

Mulane, momentum pasar sakabèhé gumantung marang momentum wektu sing luwih dhuwur.

 5. Kabeh kahanan kasebut ndadekake indikator momentum paling apik kanggo dagang ayunan yaiku kanggo nggedhekake momentum gerakan rega kanthi nyekel perdagangan sajrone sawetara dina kanggo nggedhekake bathi.

 

Nyetel Indikator Momentum

 

Nilai input standar lan standar Indikator Momentum 14. Nilai input iki bisa diowahi kanggo menehi asil sing dikarepake sing cocog karo kabutuhan utawa pangarepan pedagang.

Nambah nilai input bakal nyuda sensitivitas indikator. Yen nilai input tambah ndhuwur 20, iku ndadekake indikator kurang sensitif, Empu kurang nanging sinyal kualitas diprodhuksi.

Ing tangan liyane, abang simultaneous saka nilai input nambah sensitivitas indikator mungguh. Yen nilai input dikurangi ing ngisor 7, indikator kasebut oversensitive kanggo gerakan rega, saengga ngasilake akeh sinyal sing paling palsu.

 

Cara Maca Indikator Momentum

 

  1. Pisanan, delineate tingkat 100 saka indikator kanthi garis horisontal minangka titik referensi standar kanggo momentum bullish lan bearish.
  2. Yen Indikator Momentum maca ing ndhuwur titik referensi level 100, tegese bias arah pasar utawa momentum bullish.
  3. Yen Indikator Momentum maca ing ndhuwur titik referensi tingkat 100 ing wektu sing padha rega ana ing uptrend, iki nuduhake yen tren bullish saiki kuwat lan bakal terus.
  4. Yen ndhuwur titik referensi tingkat 100, baris indikator wiwit nyelehake. Iki ora ateges kuwalikan bearish langsung saka uptrend. Iki nuduhake yen tren bullish saiki utawa momentum munggah mudhun.
  5. Yen Indikator Momentum maca ing ngisor titik referensi level 100, tegese bias arah pasar utawa momentum bearish.
  6. Yen Indikator Momentum maca ing ngisor tingkat 100 ing wektu sing padha rega ana ing downtrend, iki nuduhake yen tren bearish saiki kuwat lan cenderung terus.
  7. Yen ngisor titik referensi tingkat 100, baris indikator wiwit munggah. Iki ora ateges kuwalikan bullish langsung saka tren mudhun. Iki nuduhake yen tren bearish saiki utawa momentum mudhun mudhun.

 

Strategi Dagang Indikator Momentum

 

Indikator Momentum nyedhiyakake sinyal dagang nanging indikator kasebut paling apik digunakake kanggo ngonfirmasi sinyal strategi dagang liyane utawa kanggo nunjukake lingkungan pasar utawa bias sing cocok kanggo persiyapan perdagangan kemungkinan dhuwur.

 

  1. 100-Tingkat Referensi titik Strategy Crossover

Iki minangka strategi dagang paling gampang saka Indikator Momentum. Dagang titik referensi 100-tingkat sinyal crossover bullish utawa bearish.

Kepiye cara iki?

Nalika garis indikator nyabrang ing ndhuwur titik referensi 100-tingkat, nuduhake yen momentum utawa bias arah pasar bullish lan pedagang bisa mbukak posisi dawa.

Kosok baline, yen garis indikator ngliwati titik referensi tingkat 100, iki nuduhake yen pasar ana ing lingkungan bearish lan pedagang bisa mbukak posisi cendhak.

 

 

Conto Momentum Bearish ing EurUsd Daily Chart.

 

Pasar wis mudhun kanthi mantep luwih saka 6 sasi diwiwiti ing crossover bearish titik referensi 100-tingkat ing wulan Juni. Wiwit kuwi, EURUSD tetep banget bearish lan Indikator Momentum uga ngasilake 3 sinyal crossover bearish liyane sing kuwat.

 

  1. Strategi Dagang Overbought lan Oversold

 

Indikator Momentum bisa digunakake kanggo ngenali pasar sing ana ing kondisi overbought utawa oversold. Sinyal overbought lan oversold sing diidentifikasi ing indikator kasebut ora kudu didagang minangka sinyal pembalikan langsung, nanging paling apik digunakake kanggo metu saka perdagangan sing duwe bathi. Iki sing ndadekake Indikator Momentum beda karo indikator liyane amarga uga bisa digunakake minangka alat sing efektif kanggo manajemen keuntungan.

 

Kepiye cara ngenali level overbought lan oversold?

Nalika garis indikator munggah ing ndhuwur titik referensi 100-tingkat, tegese pasar ana ing gaya bullish. Yen garis indikator banjur wiwit nolak, iki nuduhake yen tren bullish wis overbought lan minangka asil, rega bisa mbalikke utawa nggabungake. Ing wektu iki, paling apik kanggo pedagang njupuk bathi sebagian utawa metu saka perdagangan tuku sing nguntungake.

 

 Kosok baline, nalika garis indikator ana ing sangisore titik referensi tingkat 100, tegese pasar ana ing tren bearish. Yen garis indikator banjur wiwit munggah, iku nuduhake yen gaya bearish wis oversold lan minangka asil, rega bisa uga salah siji menyang kuwalikan bullish utawa konsolidasi. Ing jalur iki, paling apik kanggo njupuk bathi sebagean utawa rampung metu saka perdagangan adol sing duwe bathi.

 

Sawise Conto EurUsd Ndhuwur, Indikator Uga Sinyal Tingkat Oversold ing Downtrend.

 

Sawise sinyal jual silang pisanan, garis indikator wiwit munggah. Iki tegese pasar wis oversold lan minangka asil, gerakan rega bisa katon ing chanel consolidating ceroboh.

Sawise sinyal jual silang kaping pindho, garis indikator wiwit munggah kanggo menehi tandha yen pasar wis oversold lan minangka asil, gerakan rega malik menyang arah bullish.

Pungkasan, sawise sinyal jual silang kaping telu lan kaping papat, garis indikator mundhak kanggo menehi tandha yen pasar wis oversold. Akibaté, gerakan rega wiwit mindhahake ing konsolidasi sing ketat.

Kanggo ngatur perdagangan sing duwe bathi kanthi efektif, saben indikator momentum menehi tandha kahanan pasar sing oversold, bathi kudu ditutup sebagian utawa rampung.

 

  1. Strategi Dagang Divergensi

 

Indikator Momentum bisa migunani kanggo nemtokake owah-owahan subtle antarane pasokan lan panjaluk peserta pasar kanthi ngenali bedane sing ana ing antarane gerakan rega lan indikator momentum.

Divergensi dumadi nalika gerakan rega ora simetri karo gerakan garis indikator.

Contone, yen obahe rega nggawe dhuwur sing luwih dhuwur lan garis indikator ndadekake tingkat sing luwih dhuwur tinimbang sing luwih dhuwur, pamindhahan rega sing ora simetris iki minangka sinyal divergensi bearish. Pedagang bisa mbukak posisi perdagangan jual.

 

Conto Sinyal Perdagangan Overbought Lan 0versold. Grafik saben dina GbpUsd.

 

Yen obahe rega nggawe ngisor ngisor lan garis indikator ndadekake dhuwur sing luwih murah tinimbang sing padha, pamindhahan rega sing ora simetris iki minangka sinyal divergensi bullish. Pedagang bisa mbukak posisi dagang tuku.

 

  1. Dhukungan lan Resistance Trading Strategy

 

Garis indikator sing ngukur kecepatan gerakan rega asring mumbul saka titik referensi tingkat 100 kaya dhukungan lan resistensi. Mumbul biasane dibayangke ing gerakan rega.

Mumbul ing titik referensi 100-tingkat minangka dhukungan katon kanthi rally ing gerakan rega lan mumbul saka ngisor titik referensi 100-tingkat minangka resistance katon karo Kurangé populasi ing gerakan rega.

Mula pedagang bisa mbukak posisi dawa nalika garis indikator tekan titik referensi 100-tingkat minangka dhukungan lan uga pedagang bisa mbukak posisi cendhak nalika garis indikator ditolak saka titik referensi 100-tingkat minangka resistance.

 

 

Tuladha Dhukungan Indikator Momentum lan Strategi Dagang Resistance. Grafik GbpUsd 4 Jam.

 

 

 

 

kesimpulan

Sinyal Indikator Momentum paling efektif nalika konfirmasi patemon karo sinyal indikator liyane, nanging sadurunge ngetrapake strategi Indikator Momentum, penting kanggo nganalisa nada dhasar pasar. Iki bakal nambah kualitas sinyal perdagangan sing kudu dijupuk.

Brand FXCC minangka merek internasional sing sah lan diatur ing macem-macem yuridiksi lan nduweni komitmen kanggo nawakake pengalaman dagang sing paling apik.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) diatur dening Komisi lan Bursa Efek Siprus (CySEC) karo nomer lisensi CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) kadaptar miturut Undhang-undhang Perusahaan Internasional [CAP 222] Republik Vanuatu kanthi nomer registrasi 14576.

RISIKO PERANGKAT: Trading in Forex and Contracts for Difference (CFDs), sing dadi produk leveraged, wis spekulatif banget lan nglibatake risiko mundhut. Sampeyan bisa ngilangi kabeh modal dhisikan sing diinvestekake. Mulane, Forex lan CFD uga ora cocok kanggo kabeh investor. Mung nandur modal karo dhuwit sing bisa ilang. Supaya pancen sampeyan ngerti risiko melu. Temokake saran bebas yen perlu.

FXCC ora nyedhiyani layanan kanggo warga Amerika Serikat lan / utawa warga negara.

Hak cipta © 2022 FXCC. Kabeh hak dilindhungi.