Apa Elliott Wave ing Forex Trading

Gelombang Elliott ing forex

Teori Elliott Wave dikembangake dening Ralph Nelson Elliott ing taun 1930-an. Dheweke nantang kapercayan sing ditampa nalika pasar finansial nindakake gerakan acak lan semrawut.

Elliott percaya sentimen lan psikologi minangka pendorong lan pengaruh paling penting tumrap prilaku pasar. Mula, miturut panemune, bisa ditemokake struktur lan pola ing pasar.

Sangang puluh taun sawise ditemokake, akeh pedagang percaya karo teori Elliott. Ing kene, kita bakal ngrembug babagan prinsip Elliott Wave, kalebu aplikasi ing pasar forex saiki.

Fakta Teori Gelombang Elliott dhasar

Teori Elliott Wave minangka metode analisis teknis sing nggoleki pola rega jangka panjang sing berulang sing ana gandhengane karo sentimen investor lan perubahan psikologi.

Teori kasebut ngenali rong jinis gelombang. Sing pertama diarani gelombang impuls sing nyusun pola tren — diikuti karo gelombang korektif sing nglawan tren sing ndasari.

Saben set gelombang dikandhani ing njero klompok gelombang sing luwih jembar sing tetep ing impuls utawa pola korektif sing padha.

Dasar-dasar Elliott Wave

  • Elliott ngusulake supaya tren rega aset finansial amarga psikologi investor.
  • Dheweke negesake manawa ayunan psikologi massa terus-terusan mbaleni pola fraktal (utawa gelombang) sing padha ing pasar finansial.
  • Teori Elliott padha karo teori Dow amarga kalorone ngandhakake yen rega saham bergerak ing ombak.
  • Nanging, Elliott luwih jero kanthi ngenali prilaku fraktal ing pasar, saengga bisa nggunakake analisis sing luwih jero.
  • Fractals minangka struktur matematika, sing tanpa wates ngulangi awake dhewe kanthi skala sing suda.
  • Elliott negesake pola rega ing aset kayata indeks saham tumindak kaya ngono.
  • Dheweke banjur menehi saran pola mbaleni iki bisa prédhiksi pamindhahan pasar mbesuk.

Prediksi pasar nggunakake pola gelombang

Elliott ngitung prediksi pasar saham adhedhasar karakteristik sing ditemokake ing pola gelombang.

Gelombang impuls, sing lelungan ing arah sing padha karo tren sing luwih gedhe, duwe pola limang ombak.

Saliyane, gelombang korektif obah ing arah sing beda karo tren dominan.

Elliot ngenali limang gelombang liyane ing saben gelombang impulsif, lan dheweke teori manawa pola iki mbaleni tanpa wates kanthi jumlah fraktal sing saya cilik.

Elliott nemokake struktur fraktal iki ing pasar finansial ing taun 1930-an, nanging mbutuhake sawetara ilmuwan kanggo ngenali fenomena iki minangka fraktal lan digunakake kanthi matematika.

Ing pasar finansial, kita ngerti apa sing bakal munggah pungkasane bakal mudhun. Apa munggah utawa mudhun, gerakan rega kudu diterusake kanthi gerakan sing nalisir.

Tumindak rega ing kabeh bentuk bisa dipérang dadi tren lan koreksi. Tren kasebut nuduhake arah utama rega, dene tahap korektif obah karo tren sing ndasari.

Aplikasi Teori Elliott Wave

Kita bisa ngrusak Elliott Wave kaya iki.

  • Lima ombak obah ing arah gaya utama, diikuti karo telung gelombang ing koreksi (total gerakan 5-3).
  • Gerakan 5-3 dipérang dadi pamindhahan gelombang sabanjure.
  • Pola 5-3 sing ndasari tetep konstan, nanging periode saben gelombang bisa beda-beda.
  • Secara total, sampeyan entuk wolung ombak, lima munggah, telu mudhun.

Formasi gelombang impuls, diikuti karo gelombang korektif, mbentuk prinsip Elliott Wave sing kalebu tren lan countertrend.

 

Lima ombak ora mesthi kesah munggah, lan telu gelombang ora mesthi mudhun. Yen gaya derajat luwih gedhe mudhun, urutan limang gelombang uga mudhun.

Gelar Gelombang Elliott

Elliott ngenali sangang derajat gelombang, lan dheweke menehi label kasebut saka paling gedhe nganti paling cilik:

  1. Siklus Super Super
  2. Siklus Super
  3. Sepeda; Pit; ontel
  4. utama
  5. penengah
  6. Minor
  7. menit
  8. menit
  9. Sub-Menit

Amarga gelombang Elliott minangka fraktal, derajat gelombang kanthi teoritis bisa ngembang luwih gedhe ing ndhuwur lan ngluwihi dhaptar ing ndhuwur.

Gagasan dagang forex sederhana nggunakake Teori Elliott Wave

Pedagang bisa uga ngenali gelombang impuls sing tren munggah lan suwe banget ngetrapake teori kasebut ing perdagangan forex saben dina.

Banjur bakal adol utawa cekak posisi amarga pola ngrampungake limang gelombang kasebut, nuduhake yen bakal ana kuwalikan.

 Apa Elliott Wave bisa digunakake ing dagang forex?

Prinsip Gelombang Elliott duweni penyembah lan detraktor kaya kabeh metode analisis liyane.

Amarga pasar bisa dianalisis nganti level fraktal granular, mula pasar finansial ora bisa diprediksi nggunakake Elliott Wave.

Fractals ana ing alam, nanging ora ateges sapa wae bisa ngramal tuwuhing tanduran utawa 100% dipercaya nalika dagang pasangan mata uang forex.

Praktisi teori kasebut mesthi nyalahake perdagangan sing ilang nalika maca grafik utawa prilaku pasar sing ora rasional lan ora bisa diprediksi tinimbang kelemahane ing teori Elliott Wave.

Analis lan pedagang bisa dadi angel kanggo ngenali gelombang tartamtu ing grafik, apa wae jangka wektu sing digunakake.

Strategi Elliot Wave

Ana aturan langsung kanggo ngetrapake jumlah Elliott Wave supaya bisa dikonfirmasi:

  • Gelombang 2 ora kudu ngetutake luwih saka 100% gelombang 1.
  • Gelombang 4 ora kudu ngetutake luwih saka 100% gelombang 3.
  • Gelombang 3 kudu lelungan ngluwihi pungkasan gelombang 1, lan ora ana sing paling cedhak.

Yen gerakan limang gelombang awal wis jelas, kita bisa ngerti macem-macem pola korektif.

Pola korektif ana ing 2 bentuk: koreksi tajem lan koreksi sisih amarga pola kasebut diklasifikasikake dadi telung kategori utama: flat, zig-zag lan segitiga. Dadi, ayo ngrembug telung klasifikasi kasebut kanthi luwih rinci.

Pola Flat Wave Elliott

Pola datar Elliott Wave diamati ing telung wujud, biasa, ditambahi lan mlaku. Pola iki pindhah menyang arah gaya utama, biasane ditampilake ing pungkasan siklus. Pedagang ngarepake terus-terusan gelombang lan momentum arah gaya sing ndasari.

Ayo saiki fokus ing pola korektif rata biasa sing katon ing tren. Aturan utama pola Elliott Wave sing kudu ditindakake ing formulir iki yaiku:

  • Gelombang B mesthi mandheg cedhak titik wiwitan gelombang A.
  • Yen ana istirahat ing ndhuwur titik iki, kita bakal duwe flat sing ora teratur utawa ditambahi.
  • Gelombang C mesthi rusak ing sangisore titik pungkasan gelombang A.

Pola Elliott Wave Zig-Zag

Pola zig-zag Elliott Wave minangka struktur telung gelombang kanthi label ABC dipérang dadi 5-3-5 gelombang kanthi derajat suntingan.

  • Kaloro gelombang A lan C diklasifikasikake minangka gelombang impulsif, dene gelombang B minangka gelombang korektif.
  • Gelombang C umume lelungan rega sing padha karo gelombang A.
  • Biasane tuwuh ing gelombang 2 ing siklus 5-gelombang.

Triangle Wave Elliott

Pola pungkasan yaiku pola segitiga sing minangka bentuk tumindak dawa ing pasar.

Pola iki cenderung katon luwih asring ing gelombang 4 siklus 5-gelombang.

Ayo analisa aturan ing ngisor iki kudu konfirmasi segitiga munggah, sing bakal ditemtokake nalika pola ing ngisor iki digawe.

  • Segitiga kasebut nuduhake pola gelombang ABCDE sing jelas.
  • Saben gelombang dipérang dadi 3 gelombang kanthi derajat suntingan.
  • A minangka puncak asli, banjur B dadi pucuk anyar sing anyar.
  • Sawise B tekan, pola gelombang korektif bakal dibentuk.
  • C dadi kurang dicithak ing seri, ngisor pucuk asli A.

Ringkesan, Teori / Prinsip Elliott Wave ora luwih apik utawa luwih ala tinimbang alat analisis teknis liyane sing sampeyan gunakake.

Bakal mbantu sampeyan ngerti yen teori kasebut dikembangake meh setaun kepungkur dening analis sing menehi saran supaya nggunakake pigura wektu saben minggu lan saben wulan.

Volatilitas sing katon ing pasar lan volume dagang banjur dadi bagian sekedhik saka sing dialami saiki.

Akeh penggemar teori Elliott bakal nuduhake manawa ide kasebut duwe kapercayan luwih akeh ing pasar sing rame saiki amarga pola kudu luwih jelas. Lan ing sawetara cara, dheweke bakal bener. Sentimen pasar minangka pendorong aksi rega sing penting ing kabeh pasar finansial.

Brand FXCC minangka merek internasional sing sah lan diatur ing macem-macem yuridiksi lan nduweni komitmen kanggo nawakake pengalaman dagang sing paling apik.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) diatur dening Komisi lan Bursa Efek Siprus (CySEC) karo nomer lisensi CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) kadaptar miturut Undhang-undhang Perusahaan Internasional [CAP 222] Republik Vanuatu kanthi nomer registrasi 14576.

RISIKO PERANGKAT: Trading in Forex and Contracts for Difference (CFDs), sing dadi produk leveraged, wis spekulatif banget lan nglibatake risiko mundhut. Sampeyan bisa ngilangi kabeh modal dhisikan sing diinvestekake. Mulane, Forex lan CFD uga ora cocok kanggo kabeh investor. Mung nandur modal karo dhuwit sing bisa ilang. Supaya pancen sampeyan ngerti risiko melu. Temokake saran bebas yen perlu.

FXCC ora nyedhiyani layanan kanggo warga Amerika Serikat lan / utawa warga negara.

Hak cipta © 2022 FXCC. Kabeh hak dilindhungi.