Apa analisis dhasar ing forex?

Analisis dhasar Forex

Analisis dhasar katon ing pasar forex kanthi nganalisa kekuwatan ekonomi, sosial, lan politik sing mengaruhi rega mata uang global.

Analisis dhasar penting kanggo para pedagang forex amarga faktor sing kasebut ing ndhuwur bakal mengaruhi rega pasangan mata uang apa wae.

Ing kene, kita bakal ngrembug babagan cara ngetrapake analisis dhasar kanggo njupuk keputusan dagang FX.

Kita uga bakal nutupi regane tanggalan ekonomi sampeyan, cara ngrancang minggu dagang adhedhasar acara sing bakal teka, nggabungake analisis dhasar lan teknis lan liya-liyane.

Apa analisis dhasar?

Analisis dhasar ing forex yaiku ilmu sing sampeyan gunakake kanggo ngukur sentimen pasar kanthi maca laporan ekonomi paling anyar lan rilis data.

Kalender ekonomi sing diwenehake broker sampeyan kanthi gratis minangka rujukan go kanggo analisis dhasar.

Tanggalan kasebut bakal nyathet acara sing bakal ditindakake sajrone dina lan minggu kepungkur. Iki bakal nyathet publikasi kayata keputusan tingkat suku bunga, laporan inflasi, laporan pengangguran lan lapangan kerja, waosan sentimen industri lan angka impor lan ekspor.

Ora dhaptar lengkap; kita nyorot sawetara rilis penting sing kudu sampeyan jaga kanggo njupuk keputusan dagang FX sing luwih apik.

Kepiye sampeyan bisa nggunakake analisis dhasar ing dagang forex sampeyan?

Acara sing kacathet ing tanggalan ekonomi sampeyan kalebu acara sedheng, medium lan pengaruh sing gedhe. Peringkat paling dhuwur cenderung mengaruhi pasar forex nalika informasi diterbitake.

Ayo fokus ing rong conto pengaruh dhuwur ing bagean iki kanggo mbantu sampeyan ngerti kepiye cara nggawe analisis dhasar. Kita bakal ndeleng keputusan suku bunga lan laporan inflasi.

  • Keputusan suku bunga

Bank sentral biasane nemoni sewulan sepisan kanggo netepake suku bunga kanggo perekonomian negarane. Ironis, anggota panitia penetapan tarif bank bakal nggunakake akeh data dhasar sing uga bisa diakses nalika njupuk keputusan.

Pengumuman tingkat suku bunga sing bakal teka bakal entuk pengaruh gedhe ing tanggalan ekonomi sampeyan. Akeh bank bakal terus menehi pandhuan babagan tarif kanggo menehi kabar marang investor lan pedagang manawa ana pangowahan. Dheweke nindakake iki kanggo nyegah kejutan lan supaya bisa ngatasi perubahan rega sing tiba-tiba.

Yen Federal Reserve AS ngumumake ora ana perubahan kanggo suku bunga utama, mula regane pasangan mata uang kayata EUR / USD, USD / JPY lan GBP / USD bakal tetep ing kisaran sing ketat kajaba pasar ngarepake pangowahan.

Yen ana potongan utawa kenaikan suku bunga sing ora dikarepake, angka pasangan mata uang iki bakal ganti. Pangowahan bakal luwih ekstrim gumantung saka pira regane sing wis disetel.

Pengumuman penetapan suku bunga minangka salah sawijining bagean saka tumindak bank sentral. Pedagang uga tliti mriksa teks sing ana gandhengane kanthi wujud rilis pers sing negesake sebab-sebab keputusan bank kasebut.

Bank kasebut uga bakal nganakake konferensi pers sekaligus utawa ora suwe sawise pengumuman keputusan suku bunga kanggo takon lan mbenerake alasane.

Pasangan mata uang bisa munggah utawa tiba banget nalika siaran pers diterbitake, utawa nalika bank nganakake konferensi, amarga para pedagang lan investor bakal nampa informasi langsung kanggo nggawe keputusan kasebut. Pasangan mata uang bisa nambah luwih akeh sajrone siaran panel dibandhingake karo keputusan keputusan sing diterbitake.

Yen tingkat suku bunga mundhak utawa Fed ngirimake informasi hawkish, rega USD bakal mundhak tinimbang sing padha. Kosok baline yen tingkat suku bunga mudhun.

Munggah utawa mudhun iki ana gandhengane karo sentimen para pedagang. Dheweke bisa uga tuku dolar AS yen suku bunga mundhak amarga bakal entuk tarif sing luwih apik tinimbang obligasi jangka panjang. Dheweke uga bisa uga duwe pasar saham sing kurang saka AS amarga bathi perusahaan bakal mudhun yen mbayar utang luwih akeh.

  • Laporan inflasi

Kita kabeh wis ngalami pengaruh inflasi sing mundhak; kita ndeleng ing rega barang lan layanan sing dituku. Biaya energi sampeyan bisa uga mundhak ing omah, sampeyan bisa mbayar luwih akeh ing pompa kanggo ngiseni bahan bakar ing mobil, lan rega panganan pokok kayata woh lan sayuran bisa uga munggah ing supermarket sampeyan. Nanging kenapa inflasi mundhak, nyebabake rega kasebut mundhak?

Tingkat suku bunga sing kasebut sadurunge bakal mengaruhi inflasi; yen produsen lan pengecer mbayar luwih akeh utang, bisa uga nambah rega supaya bathi bathi tetep padha.

Uga, kita kudu ngawasi kenaikan rega komoditas nalika nganalisa inflasi. Ora ana proses industri utawa pabrikan sing ora kalebu lenga utawa asale. Yen rega minyak mundhak ing pasar, mula kabeh barang-barang pabrik bisa mundhak regane.

Upamane inflasi dadi keprihatinan kanggo bank sentral; bisa uga nambah suku bunga supaya ekonomi luwih asor, wong banjur bakal nyilih luwih sithik lan ngurang luwih sithik.

Laporan inflasi bisa uga nuduhake peningkatan tekanan inflasi, lan bank sentral utawa pamrentah banjur menehi masalah babagan prekara. Yen ngono, para pedagang bisa uga nawakake mata uang amarga ngira kenaikan suku bunga bakal ana.

Contone, yen inflasi mundhak kanthi cepet lan cepet ing AS, Federal Reserve bisa uga nambah suku bunga judhul. Investor bisa uga nawakake luwih murah USD tinimbang rekan-rekane, lan investor liya bisa uga ora duwe obligasi sing duwe bunga murah dadi panenan USD sing luwih dhuwur. Pasar saham ing AS bisa uga ambruk nalika investor golek papan sing aman kanggo USD lan bisa uga logam mulia.

Pentinge tanggalan ekonomi nalika dagang forex

Yen sampeyan dadi pedagang sing seneng analisis dhasar, mula tanggalan ekonomi minangka alat sing paling larang ing kothak sampeyan.

Sampeyan bisa ngatur supaya cocog karo pilihan dagang sampeyan. Contone, yen sampeyan mung dagang pasangan USD, sampeyan bisa nggunakake filter kanggo ngatasi iki. Sampeyan bisa nyetel tanggalan kanggo menehi kabar babagan wara-wara sajrone sesi London lan Eropa mung lan nggunakake filter sing ditambahake kanggo mbusak acara tanggalan sing kurang saka feed.

Sampeyan ora exaggeration kanggo nyatakake yen pamindhahan ing pasar forex gumantung banget karo acara ekonomi dhasar mikro lan makro, sing banjur ngowahi sentimen mata uang tartamtu lan pasangane.

Kita bakal ngrembug babagan hubungan antarane analisis dhasar lan teknis mengko, nanging regane USD / JPY ora owah amarga sawetara garis squiggly utawa horisontal nyebrang. Rega disetel amarga ana owah-owahan dhasar sing gegandhengan karo mata uang.

Cara interpretasi rilis ekonomi

Nalika sampeyan maju ing karir dagang FX, sampeyan mesthi bakal dadi analis lan ekonom ahli paruh wektu sing kompeten. Sampeyan bakal krungu PDB, pengangguran, inflasi lan berita suku bunga, lan kuping sampeyan bakal mundhak.

Cara sampeyan narjamahake warta iki penting banget kanggo sukses dadi pedagang, lan interpretasi mung kalebu sawetara dhasar lan pangerten dhasar supaya bisa digunakake ilmu sampeyan.

Ayo dhaptar sawetara rilis warta sing penting banget sing didhaptar ing tanggalan ekonomi sampeyan lan saranake pengaruhe ing pasar nalika siaran.

  • Tingkat suku bunga bank sentral

Bank Sentral (CB) nambah tarif; itungan mundhak mungsuh kanca-kancane. Tarif CB luwih murah; dhuwit regane regane. Yen CB uga melu QE, luwih akeh dhuwit bakal sirkulasi, nyuda daya tarik lan nilai mata uang kasebut.

  • Laporan lapangan kerja

Ing dina Jumuah pertama saben wulan, BLS nerbitake laporan proyek NFP ing AS. Yen angka iki bullish, bisa uga positif kanggo pasar saham lan regane USD. Kosok baline, laporan lowongan kerja bearish bisa mbebayani pasar finansial.

  • Laporan PDB

Produk domestik bruto ngukur total omzet kanggo kabeh barang lan jasa kanggo sawijining negara. Yen angka mundhak, bakal dianggep ekonomi amarga tuwuh. Kontraksi bisa ngrusak mata uang lan pasar ekuitas domestik.

  • Laporan PMI

Laporan manajer tuku minangka publikasi sing terkenal. Analis nganggep dheweke minangka nilai utama, ora ketinggalan. Saben wulan, PM njaluk metrik lan pendapat babagan kinerja industri lan sektore.

Yen sampeyan mikir, iki bakal bisa dingerteni. Yen PM tuku luwih akeh, pesen luwih akeh, lan duwe pandangan umume optimistis babagan masa depan jangka cendhak industri lan sektore, mula kita ora bisa ngerti babagan arah ekonomi.

Bentenipun analisis teknis lan dhasar

Analisis teknis minangka metode kanggo mriksa lan prédhiksi pergerakan rega ing pasar finansial nggunakake grafik rega sejarah lan statistik pasar.

Gagasane yaiku yen pedagang bisa ngenali pola pasar sadurunge, dheweke bisa nggawe prediksi sing akurat babagan lintasan rega mbesuk.

Analisis dhasar fokus ing nilai nyata aset; faktor eksternal lan nilai kalorone dianggep. Yen dibandhingake, analisis teknis mung adhedhasar grafik rega investasi utawa keamanan.

Analisis teknis adhedhasar identifikasi pola ing grafik kanggo prédhiksi gerakan mbesuk.

Umume analis lan pedagang forex sing trampil bakal kontes sing ngetrapake kombinasi teknologi, lan analisis dhasar bakal nyebabake keputusan sing akal lan dingerteni.

Sanajan sampeyan minangka analis dhasar sing paling setya lan sudagar sing luwih milih analisis dhasar tinimbang apa wae, sampeyan ora bisa nglirwakake aspek teknis.

Kepiye sampeyan nggabungake analisis dhasar lan teknis?

Ayo mbayangake laporan kanggo Inggris metu sing nerangake manawa inflasi wis tekan 5%. Pedagang FX nawarake GBP lawan kanca liyane. Contone, GBP / USD nambah nganti 1.3800.

Nanging akeh pedagang lan investor jangka panjang ndeleng level teknis 1.4000 minangka nomer cekelan lan babak lan nyimpulake yen rega bisa uga ditolak ing level kasebut. Dheweke nggawe pesanan adol ing level rega kritis iki. Kasunyatane, bisa uga ana akeh pesanan tuku lan adol sing kluster ing gagang iki.

Dadi, kaya sing dideleng saka conto, sampeyan ora bisa nglirwakake analisis teknis, sanajan ing level paling dhasar. Uga ana rata-rata obah sing bakal digunakake para pedagang, sanajan dheweke dudu penggemar nggawe grafik kanthi indikator. 50 lan 200 MA sing direncanakake ing jangka wektu saben dina minangka cara sing dihormati wektu kanggo nyuda yen pasar bearish utawa bullish.

Siap bisa ngetrapake katrampilan dhasar? Banjur kenapa ora klik kene kanggo mbukak akun.

Brand FXCC minangka merek internasional sing sah lan diatur ing macem-macem yuridiksi lan nduweni komitmen kanggo nawakake pengalaman dagang sing paling apik.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) diatur dening Komisi lan Bursa Efek Siprus (CySEC) karo nomer lisensi CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) kadaptar miturut Undhang-undhang Perusahaan Internasional [CAP 222] Republik Vanuatu kanthi nomer registrasi 14576.

RISIKO PERANGKAT: Trading in Forex and Contracts for Difference (CFDs), sing dadi produk leveraged, wis spekulatif banget lan nglibatake risiko mundhut. Sampeyan bisa ngilangi kabeh modal dhisikan sing diinvestekake. Mulane, Forex lan CFD uga ora cocok kanggo kabeh investor. Mung nandur modal karo dhuwit sing bisa ilang. Supaya pancen sampeyan ngerti risiko melu. Temokake saran bebas yen perlu.

FXCC ora nyedhiyani layanan kanggo warga Amerika Serikat lan / utawa warga negara.

Hak cipta © 2022 FXCC. Kabeh hak dilindhungi.