Apa sing nyebar ing Dagang Forex?

Semalat minangka salah sawijining istilah sing paling umum digunakake ing dunia Trading Forex. Dhéfinisi konsep kasebut cukup prasaja. Kita duwe rong rega ing pasangan mata uang. Salah sijine yaiku rega Bid lan liyane rega Ask. Semalat yaiku prabédan Bid (rega adol) lan rega (rega tuku).

Kanthi sudut pandang bisnis, para makelar kudu golek dhuwit nglawan layanane.

  • Makelar kasebut golek dhuwit kanthi adol sithik kanggo para pedagang luwih saka sing dibayar kanggo tuku.
  • Broker uga golek dhuwit kanthi tuku mata uang saka pedagang kurang saka apa sing dibayar kanggo adol.
  • Bentenane iki diarani nyebar.

Apa sing nyebar ing Dagang Forex

Apa tegese nyebar?

Penyebaran diukur saka segi pips sing minangka unit gerakan rega pasangan pasangan mata uang. Sampeyan padha karo 0.0001 (titik perpuluhan kaping papat babagan rega kutipan). Iki bener kanggo umume pasangan utama nalika pasangan Yen Jepang duwe titik perpuluhan nomer loro minangka pip (0.01).

Nalika nyebarake amba, tegese bedane antara "Tawaran" lan "Takon" inggil. Mula, volatilitas bakal dhuwur lan likuiditas bakal sithik. Ing sisih liya, panyebaran ngisor tegese volatilitas sithik lan likuiditas dhuwur. Mangkono, biaya panyebaran bakal sithik nalika pedagang dagang dadi pasangan mata uang kanthi panyebaran sing ketat.

Umume pasangan mata uang ora duwe komisi ing perdagangan. Dadi panyebaran yaiku rega sing kudu ditanggung pedagang. Umume makelar forex ora ngisi komisi; mula, dheweke entuk kanthi nambah panyebaran. Ukuran panyebaran gumantung saka akeh faktor kayata volatility pasar, jinis broker, pasangan mata uang, etc.

Apa sing gumantung ing panyebaran

Indikator nyebar biasane ditampilake ing bentuk kurva ing grafik sing nuduhake arah panyebaran antarane rega "Takon" lan "Tawaran". Iki bisa mbantu para pedagang nggambarake panyebaran pasangan mata uang sajrone wektu. Pasangan sing paling cair duwe nyebar sing ketat nalika pasangan endah wis nyebar amba.

Ing tembung sing gampang, panyebaran gumantung saka kecairan pasar instrumen finansial yaiku, yen jumlah sing luwih dhuwur pasangan mata uang tartamtu, saya cilik nyebar. Contone, pasangan EUR / USD minangka pasangan sing paling dagang; mulane, panyebaran pasangan EUR / USD paling murah ing antarane kabeh pasangan liyane. Banjur ana pasangan utama liyane kayata USD / JPY, GBP / USD, AUD / USD, NZD / USD, USD / CAD, lsp. Yen ngono pasangan endah, panyebaran kasebut kaping pirang-pirang luwih gedhe tinimbang dibandhingake pasangan utama lan kuwi kabeh amarga kecairan tipis ing pasangan endah.

Sembarang gangguan jangka pendek kanggo likuid dibayangake kanthi nyebarake. Iki nuduhake kahanan kaya data data makroekonomi, jam nalika ijol-ijolan utama ing jagad ditutup, utawa nalika preian bank utama. Cairan instrumen ngidini kanggo nemtokake manawa penyebaran kasebut bakal dadi gedhe utawa cilik.

- Warta ekonomi

Volatilitas pasar bisa mengaruhi panyebaran forex. Contone, pasangan mata uang bisa ngalami gerakan rega liar nalika diluncurake warta ekonomi utama. Dadi, panyebaran uga kena pengaruh ing wektu kasebut.

Yen sampeyan pengin ngindhari kahanan nalika nyebar dadi gedhe, mula sampeyan kudu nyathet kalender berita forex. Iki bakal mbantu sampeyan tetep ngerti lan ngatasi panyebaran. Kaya, data gaji ora farm saka AS nggawa volatilitas sing dhuwur ing pasar. Mula, para pedagang bisa tetep netral nalika iku kanggo ngindhari risiko. Nanging, warta utawa data sing ora dikarepke angel dikelola.

- volume dagang

Mata uang kanthi volume dagang sing dhuwur biasane nyebar sithik kayata pasangan USD. Pasangan kasebut nduweni kecairan sing dhuwur nanging pasangan iki duwe risiko nyebar kanthi nyebar ing warta ekonomi.

- sesi dagang

Semalat cenderung tetep murah sajrone sesi pasar utama kaya sesi Sydney, New York lan London, utamane nalika sesi London lan New York tiwas utawa nalika sesi London rampung. Semalat uga kena pengaruh permintaan umum lan sumber mata uang umum. Permintaan mata uang sing dhuwur bakal nyebabake panyebaran sempit.

- Pentinge model broker

Semalat uga gumantung ing model bisnis broker.

  • Produsen pasar biasane nyedhiyakake nyebar tetep.
  • Ing model STP, bisa dadi panyebaran variabel utawa tetep.
  • Ing model ECN, kita mung nyebarake pasar.

Kabeh model broker kasebut duwe pro lan kontra dhewe.

Apa jinis nyebar ing Forex?

Semalat bisa tetep utawa variabel. Kaya, indeks umume tetep nyebar. Semalat kanggo pasangan Forex variabel. Dadi, nalika tawaran lan takon rega ganti, panyebaran uga owah.

1. Panyebaran tetep

Panyebaran disetel dening makelar lan ora ngganti preduli saka kahanan pasar. Resiko gangguan kecairan ana ing sisih broker. Nanging, makelar kasebut tetep nyebar ing jinis iki.

Maklar pasar utawa meja meja urusan menehi panyebaran tetep. Makelar kasebut tuku posisi gedhe saka panyedhiya kecairan banjur menehi posisi kasebut ing bagean cilik menyang pedagang eceran. Broker kasebut sejatine minangka pasangan kanggo dagang para klien. Kanthi bantuan saka meja kerja, para makelar forex bisa ndandani panyebaran amarga bisa ngontrol rega sing ditampilake kanggo para klien.

Amarga rega saka sumber siji, mula, para pedagang asring ngadhepi masalah panjaluk. Ana wektu tartamtu, rega pasangan mata uang kanthi cepet nalika ngalami volatilitas sing dhuwur. Wiwit nyebar ora owah, maklar ora bisa nggedhekake nyebar supaya bisa nyetel miturut kahanan pasar saiki. Dadi, yen sampeyan nyoba tuku utawa adol kanthi rega tartamtu, makelar ora bakal ngidini supaya pesenan tinimbang broker bakal njaluk sampeyan nampa rega sing dibutuhake.

Pesen panjaluk bakal ditampilake ing layar dagang sampeyan kanggo ngandhani yen rega wis pindah lan yen sampeyan setuju nampa rega anyar utawa ora. Iku umume rega sing luwih ala tinimbang rega sing diarahake.

Yen rega dadi cepet banget, sampeyan bisa uga bakal nemoni masalah kekurangane. Broker kasebut bisa uga ora bisa njaga panyebaran tetep lan rega mlebu sampeyan bisa beda karo rega sing dikarepake.

2. Bebarengan Semalat

Ing jinis iki, panyebaran asale saka pasar lan broker menehi biaya kanggo layanan ing ndhuwur. Ing kasus iki, maklar ora duwe risiko amarga gangguan kecairan. Para pedagang biasane seneng nyebarake kejaba tumrap gerakan pasar sing ora sopan.

Broker meja ora beroperasi nawakake panyebaran variabel. Makelar kasebut entuk rega rega pasangan mata uang saka akeh panyedhiya kecairan lan makelar tesis langsung nyasar rega menyang pedagang tanpa campur tangan saka meja penawaran. Iki tegese ora duwe kendhali kanggo nyebarake lan nyebarake bakal nambah utawa suda gumantung volatilitas pasar lan sumber mata uang lan panjaluk mata uang.

Apa jinis nyebar ing Forex

Bandingake nyebar tetep lan variabel

Sawetara kaluwihan lan kekurangan panyebaran tetep lan variabel dibahas kaya ing ngisor iki:

Sawetara keuntungan lan kekurangan rong jinis nyebar iki:

Telpon Tetep

Variabel nyebar

Bisa uga duwe panjaluk

Resiko panjaluk ora ana

Biaya transaksi wis diramal

Biaya transaksi ora tansah diramalake

Syarat modal sithik

Syarat modal cukup gedhe.

Cocog kanggo pamula

Cocog kanggo pedagang maju

Pasar ora nguntungake ora kena pengaruh

Semalat bisa uga saya gedhe nalika ngalami volatilitas

Kepiye carane nyebar ing perdagangan Forex?

Panyebaran dikira ing rega rega kanthi jumlah nomer pitakon lan tawaran sing terakhir. Nomer paling gedhe yaiku 9 lan 4 ing gambar ing ngisor iki:

Kepiye carane nyebar ing dagang Forex

Sampeyan kudu mbayar panyebaran munggah manawa sampeyan dagang liwat CFD utawa nyebarake akun taruhan. Iki padha karo para pedagang mbayar komisi nalika dagang saham CFD. Pedagang dikenani biaya kanggo mlebu lan metu saka perdagangan. Panyebaran sing luwih kenceng banget kanggo para pedagang.

Tuladhane: Rega tawaran kanggo pasangan GBP / JPY yaiku 138.792, nalika rega takon yaiku 138.847. Yen sampeyan narik 138.847 saka 138.792, entuk 0.055.

Minangka jumlah rega pungkasan sing paling gedhe minangka rega panyebaran; mula, panyebaran kasebut padha karo 5.5 pips.

Apa hubungan margin karo panyebaran?

Sampeyan bisa uga duwe risiko nampa panggilan margin yen forex nyebar kanthi gedhe lan kasus sing paling parah yaiku, posisi kanthi otomatis dibubarake. Nanging, telpon wates mung ana nalika nilai akun mudhun ing syarat 100% wates. Yen akun kasebut tekan ngisor syarat 50%, kabeh posisi sampeyan bakal liku kanthi otomatis.

Summary

Panyebaran Forex yaiku bedane antarane rega sing takon lan rega bidhane pasangan Forex. Biasane, diukur pips. Penting para pedagang ngerti apa faktor sing mempengaruhi variasi panyebaran. Mata uang utama duwe volume dagang sing dhuwur; mulane nyebar sithik nalika pasangan endah wis nyebar lebar kecairan sithik.

RISIKO WARNING: CFDs minangka instrumen sing rumit lan teka kanthi resiko dhuwit kanthi cepet kanthi cepet amarga pengaruh. 76% akun retail investor bakal ilang nalika dagang CFDs karo panyedhiya iki. Sampeyan kudu nimbang apa sampeyan ngerti carane CFDs bisa digunakake lan sampeyan bisa entuk risiko gedhe mundhut dhuwit. Mangga klik kene kanggo maca lengkap Pengungkapan Risiko.

Brand FXCC minangka merek internasional sing sah lan diatur ing macem-macem yuridiksi lan nduweni komitmen kanggo nawakake pengalaman dagang sing paling apik.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) diatur dening Komisi lan Bursa Efek Siprus (CySEC) karo nomer lisensi CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) kadaptar miturut Undhang-undhang Perusahaan Internasional [CAP 222] Republik Vanuatu kanthi nomer registrasi 14576.

RISIKO PERANGKAT: Trading in Forex and Contracts for Difference (CFDs), sing dadi produk leveraged, wis spekulatif banget lan nglibatake risiko mundhut. Sampeyan bisa ngilangi kabeh modal dhisikan sing diinvestekake. Mulane, Forex lan CFD uga ora cocok kanggo kabeh investor. Mung nandur modal karo dhuwit sing bisa ilang. Supaya pancen sampeyan ngerti risiko melu. Temokake saran bebas yen perlu.

FXCC ora nyedhiyani layanan kanggo warga Amerika Serikat lan / utawa warga negara.

Hak cipta © 2020 FXCC. Kabeh hak dilindhungi.