100% Услови и услови на бонус за прв депозит

Вие се согласувате дека со учество во оваа понуда ("Понуда"), ќе бидете обврзани со овие услови ("Услови"), како и општите услови што важат за вашата трговска сметка. Треба внимателно да ги прочитате овие термини и да се запознаете со нашиот известување за откривање ризик.

 • Прифатливи клиенти: Нови и постојни клиенти на FXCC кои:
  • држете сметка за ECN XL
  • го направи првиот квалификуван депозит.
  • изберете да се одлучат за да учествуваат во понудата со изрично потврдување на нивната одлука со поднесување барање по е-пошта на поддршка@fxcc.net.
 • Квалификуван депозит: Првата операција за депозит што додава нови средства во паричникот на квалификуваниот клиент преку средства за плаќање понудени од FXCC. Прилагодувања за рамнотежа, повлекување на расположливиот биланс и повторно испраќање на истата, Попусти или комисии на Воведникот / Огранок / Партнер нема да се сметаат за нови фондови.
 • 100% Прво бонус: За првиот квалификуван депозит што го даваат квалификувани клиенти во нивниот паричник со FXCC за време на периодот на промоција, квалификуваниот клиент ќе добие 100% бонус за депозит во рок од дваесет и четири (24) работни часа по депонирањето. Бонусот може да се најде во делот „Биланси на мојот паричник“ во кабинетот на клиентот и може да се пренесе на која било сметка за тргување и назад во паричникот со еднаков процент на салдото во кое било време.
 • Максимален износ на бонус за прв депозит: На максимална износ на бонус за прв депозит кредитиран од FXCC на кој било посебен квалификуван клиент во кое било време не може да надмине 2,000 УСД (или еквивалентно).

  пример

  Сценарио А

  Клиентот „А“ направи прв депозит од 1,500 УСД ▶ Клиентот „А“ ќе добие трговски кредит 1,500 УСД како 100% Бонус за депозит; Откако средствата ќе бидат префрлени од паричникот на трговска сметка, овој бонус ќе се одрази на сметката на Клиентот како што следува:

  Балансираат

  Капитал

  Кредит (достапен бонус)

  Достапна (слободна) маргина

  $ 1,500

  $ 3,000

  $ 1,500

  $ 3,000

  Сценарио Б

  Клиентот „Б“ го направи првиот депозит од 3,000 американски долари ▶ Клиентот „Б“ ќе добие трговски кредит 2,000 американски долари како 100% бонус за депозит. Откако средствата ќе бидат префрлени од паричникот на сметка за тргување, овој бонус ќе се одрази на сметката на Клиентот како што следува:

  Балансираат

  Капитал

  Кредит (достапен бонус)

  Достапна (слободна) маргина

  $ 3,000

  $ 5,000

  $ 2,000

  $ 5,000

 • FXCC го задржува правото да го одбие секое барање за бонус по своја дискреција, без потреба да даде какво било оправдување или да ги објасни причините за таквото опаѓање.
 • Бонус се додава на сметката за тргување на квалификуваниот клиент ECN XL како кредит, бонусот е наменет само за трговски цели и не може да се изгуби.
 • Повлекувањето од Паричникот на квалификувани клиенти, ќе направи Бонусот автоматски да се откаже и да се отстрани во истиот сооднос со повлечената сума.

  пример

  Клиентот „Ц“ го има следниов биланс на располагање во неговиот Паричник:

  Балансираат

  Кредит (достапен бонус)

  $ 2,500

  $ 2,000

  Клиентот „Ц“ побара повлекување од 1,000 УСД ▶ Добиениот бонус автоматски ќе се откаже и отстрани во износ од 1,000 УСД по одобрувањето на барањето за повлекување.

  Ова ќе се одрази на Паричникот на клиентот како што следува:

  Балансираат

  Кредит (достапен бонус)

  $ 1,500

  $ 1,000

 • Ако салдото на сметката на квалификуваниот клиент (вклучително и лебдечката добивка и загуба) достигне ниво еднакво или под 50% од достапниот бонус кредит (со други зборови: капиталот на сметката достигнува ниво еднакво или под 150% од достапниот бонус кредит), достапниот износ на бонус-кредит автоматски ќе се отстрани (отплата) од сметката.

  пример

  Клиентот „Д“ го има на располагање следното салдо на неговата сметка за трговија ECN XL:

  Балансираат

  Капитал

  Кредит (достапен бонус)

  Достапна (слободна) маргина

  $ 500

  $ 1,000

  $ 500

  $ 1,000

  • 50% од достапниот бонус (кредит) = 250 американски долари

  Под претпоставка дека клиентот „Д“ има отворена трговија од 1 лот EURUSD со моментална вкупна загуба од 250 УСД, ова значи ▶ Биланс + Пловечка добивка и загуба = 500 УСД - 250 УСД = 250 УСД

  Во овој случај, бонусот ќе биде автоматски отстранет и ќе се одрази на сметката на следниов начин:

  Балансираат

  Капитал

  Кредит (достапен бонус)

  Достапна (слободна) маргина

  $ 500

  $ 250

  $0

  Нема слободен маргина

  ВАЖНА ЗАБЕЛЕШКА:

  - Поради нестабилните пазарни услови кои можат да продолжат, можеби не е можно секогаш да се отстрани Бонусот (кредит) со точно 50%.

  - Нивото на запирање на сметката за тргување ќе остане во сила во секое време, без оглед дали кредитот е сè уште на сметката на клиентот или не и можеби нема да има предупредување за повик за маргина.

 • FXCC нема да биде одговорен за какви било повици или загуби на маргините кои може да ги претрпи Клиентот, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на загуби поради прекин на ниво, ако бонусот е повлечен од било која причина во согласност со одредбите и условите утврдени овде.
 • FXCC го задржува правото, по своја дискреција, да го дисквалификува секој поединец кој ги прекршува условите за понуда и / или било кој од FXCC условите и правилата.
 • Секоја индикација за манипулација или други облици на измамничка или измамлива активност на било која сметка на Клиентот или на друг начин поврзана или поврзана со бонус кредит ќе ги поништи сите тие бонуси на клиентот.
 • Секој спор, погрешно толкување на погоре применливите Услови и услови или ситуација и не се опфатени со овие услови и услови, таквите спорови или погрешно толкување ќе бидат решени од страна на FXCC на начин што смета дека е најлесниот за сите засегнати страни. Таа одлука е конечна и / или обврзувачка за сите учесници. Нема да се препише кореспонденција.
 • FXCC го задржува правото, како што по сопствена одлука смета дека е соодветно, да го измени, да ја измени, суспендира, да ја поништи или да ја прекине понудата или било кој аспект од понудата, во секое време, преку известување преку внатрешна пошта преку нашиот онлајн систем за тргување, или преку е-пошта или со поставување на известување на нашата веб-страница. Ние ќе настојуваме да ви обезбедиме најмалку три (3) работни дена информации за таквите амандмани, освен ако не е поинаку непрактично за нас да го сториме тоа.
 • Клиентот ќе се третира како прифаќање на промената, освен ако Клиентот не ја извести Друштвото дека Клиентот не ги прифаќа промените и сака да ја откаже понудата. Клиентот нема да мора да плати никакви трошоци како резултат на раскинување во овој случај, освен трошоците што треба да се платат и за услугите што се нудат до тогаш.
 • Под никакви околности FXCC нема да биде одговорен за какви било последици од каква било измена, дополнување, суспендирање, откажување или прекинување на промоцијата.
 • Оваа понуда е организирана и управувана од Централна Клириншка ООД, Адвокатскиот дом Партнери, автопатот Кумул, Порт Вила, Вануату и е достапна за клиенти кои живеат во неевропски јурисдикции.

Ризикот Обелоденување

 • Клиентите треба да управуваат со нивната трговска сметка во согласност со нивното ниво на удобност за тргување. Промотивните понуди не се дизајнирани да ги променат или модификуваат ризиците на клиентите за ризик или да ги поттикнат клиентите да тргуваат на начин кој не е во согласност со инвестиционите стратегии на клиентите.
 • Производите на FXCC се тргуваат на маргина, која носи високо ниво на ризик и која можеби не е соодветна за сите клиенти. Пред да одлучат да тргуваат со FXCC производи, клиентите треба внимателно да ги разгледаат нивните инвестициски цели, степенот на искуство и ризичниот апетит. Можно е да се одржи загуба повеќе од вашата почетна инвестиција. Клиентите не треба да отстапуваат од нивните типични трговски параметри за да ги задоволат минималните барања за трговија утврдени во овие Услови и правила.
 • Неуспехот да се почитуваат овие Услови и услови ќе резултира во клиент да не биде подобар за понудата.
 • Овие Услови и правила не ги откриваат сите ризици поврзани со инвестирање во FXCC производи. Клиентите треба внимателно да ги разгледаат договорот за сметката на FXCC и изјавата за обелоденување на ризик во целост пред да одлучат да отворат сметка со FXCC и да ги разгледаат ризиците опишани во однос на сопствените конкретни инвестициски цели и финансиските околности на секој клиент за да утврдат дали таквата инвестиција е соодветна за нив. Договорот и објавување на ризик се достапни на веб-страницата на FXCC на fxcc.com

(Верзија 4.0 - Последно ажурирање: март 2021 година)

 

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2021 FXCC. Сите права се задржани.