Основни карактеристики на тргување со EUR / USD

Двете најголеми економски сили во светот се несомнено Европската унија и Соединетите Американски Држави. Доларот, исто така наречен "Гринбек", е најтргуваната валута во светот, како и најшироко одржана, што го прави EUR / USD најпопуларниот и со кој се тргува валута пар.

Поради тековната состојба на ликвидност, парката нуди многу ниски шири како прв избор на кој било трговец кој бара профит од инвестирање во финансиските пазари. Информираните одлуки за тргување и широк спектар на стратегии за трговија можат да се применат на овој пар, поради богат извор на економски и финансиски податоци кои влијаат на насоката на нејзината пазарна цена. Затоа, многу отворени можности да се направи голема финансиска добивка произлегуваат од постојано менување на нивото на нестабилноста овој пар се карактеризира со.

Насоката на пазарна цена на ЕУР / УСД е диктирана од компаративната сила на овие две главни водечки економии. Едноставно објаснето, ако сè друго остане константно, а американската економија регистрира брзиот раст, тоа ќе предизвика доларот да се зајакне во однос на послабото евро. Спротивното е точно ако еврозоната доживее раст на својата економија, што ќе го доведе еврото во посилна држава, во споредба со доларот кој ќе ослабне.

Едно од главните влијанија во промената на релативната сила е нивото на каматните стапки. Кога каматните стапки на американската валута се посилни од оние на клучните европски економии, таа претставува цврста американска валута во однос на еврото. Ако каматните стапки на еврото се силни, доларот нормално се намалува. Со ова, само каматните стапки не го диктираат движењето на цените на девизниот пазар.

Динамиката на EUR / USD е во голема мера доминирана од политичката нестабилност на Еврозоната, бидејќи е општоприфатен факт дека Еврозоната е терен за економски и монетарни политики. Разликата на непредвидени промени и разлики меѓу земјите што ја сочинуваат ЕУ претставуваат засилен долар во однос на еврото.

Ова се трговските карактеристики на EUR / USD што треба да ги знаете пред да инвестирате во најпопуларниот валута пар на пазарот.

Основни карактеристики на тргување со GBP / USD

GBP, кој исто така е познат како кабел, британската фунта или дури фунта стерлинг, има тенденција да тргува со поширок опсег во текот на денот. GBP / USD е познат како најстариот и нестабилен паричен пар, бидејќи не е невообичаено да се гледаат лажни аларми и непредвидливи движења. Имаат непредвидливи промени во неговата цена е главната атракција за искуства трговци заедно со многу предизвик инвестиции за почетници.

Употребата на Техничка анализа и на фундаменталните вести што доаѓаат од Обединетото Кралство и САД се честа основа за да се тргува на пар на информиран начин кој ви помага да ги зголемите вашите шанси за профитабилност. Има неколку добри совети што треба да ги земете предвид кога ќе изберете тргување GBP / USD. Градењето дефинитивно добра стратегија за тргување се заснова на секогаш држејќи се во чекор со вестите на двете економии, особено за да ги идентификува и да ги набљудува неочекуваните економски известувања за новини, што може да предизвика непредвидливо однесување во пазарната цена на овој пар.

Основни карактеристики на тргување со USD / JPY

Јенот, кој е најликвидна валута во целата азиска економија, исто така, е форма на замена за целиот азиски економски раст. Кога нестабилноста се забележува во азискиот сектор, трговците генерално реагираат со продажба или купување на јенот како замена за другите валути на азиската нација што не се толку лесно да се тргува. Исто така вреди да се спомене дека јапонската економија забележа рекорден период на низок економски раст и релативно ниски каматни стапки. Кога тргуваме со USD / JPY, водечки показател за нејзината идна насока на цена е јапонската економија на која треба да обрнеме внимание.

Многу девизни кругови ја препознаваат влијателната улога на Јен во носењето. Поради политиката на многу ниски каматни стапки на Јапонија, којашто за повеќето 1990s се одржала на 2000, трговците ја позајмиле јапонската валута со мали трошоци, а потоа ја искористиле за да инвестираат во други подобри валути. Ова генерира придобивки од диференцијалните стапки.

Така, во глобалниот контекст, постојаното позајмување на јенот покажа благодарност за предизвикувачка задача. И покрај тоа, Јенот тргува со истите основни основи како и секоја друга валута.

Едно од главните влијанија во јапонската валута е американскиот долар. Ова непредвидливо однесување е причината зошто forex трговците користат техничка анализа за да ја разберат динамиката на овој пар, на долгорочна перспектива. Редовните трговски опсег може да се разликуваат од 30 или 40 pips до високо како 150 pips.

Отворете бесплатна ECN-сметка денес!

LIVE ДЕМО
ВАЛУТА

Девизен курс е ризичен.
Може да го изгубите целиот вложен капитал.

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2021 FXCC. Сите права се задржани.