Клиентска парична заштита

FXCC отсекогаш бил посветен на највисокиот стандард на меѓународната правна усогласеност и отсекогаш барал да им обезбедиме потполно мир на нашите трговци, кога и да тргуваат и каде и да се наоѓаат. Затоа, поради нашиот глобален дострел на новите континенти, компанијата обезбеди дека нејзината законска рамка е во согласност со барањата неопходни не само за европскиот, туку и за меѓународниот опсег.

Многу постапки усвоени од FXCC ги надминуваат основните законски барања наметнати за работа во различни земји. Ние го правиме тоа со цел да им обезбедиме на нашите клиенти со секаква удобност и доверба, така што секогаш да се чувствуваме целосно обезбедени во нивното работење со нас.

Со нашиот бизнис модел, нашиот успех е директно поврзан со успехот на нашите клиенти, а преку доверба и транспарентност, како наши основни вредности, изгледаме да изградиме цврсти односи со нашите клиенти, секогаш имајќи го во предвид нивниот најдобар интерес.

Обезбедувањето на безбедност е наша цел

Безбедност и мониторинг

FXCC ја гарантира безбедноста и сигурноста на сметките на нашите клиенти. Понатаму, сите финансиски барања внимателно се следат со цел да се обезбеди сигурност на средствата и да се обезбедат непречено оперативни процедури.

Регулиран и лиценциран

Како целосно регулиран и добро воспоставен брокер од 2010, ние се обврзуваме да ги третираме нашите клиенти прилично со фокус на обезбедување на заштита на клиентите и безбедноста во тргувањето.

Доверба и транспарентност

Успешна и долгорочна соработка се гради на доверба. Со цел да се обезбедат условите за тргување кои ги бараат трговците, да се здобие со почит и доверба на нашите клиенти, со што се гарантира нивниот најдобар интерес, FXCC работи на вистински STP / ECN модел. Со тоа, ние гарантираме транспарентност и нема конфликт на интереси.

Заштита на приватни податоци

Со нашиот најсовремен Secure Sockets Layer (SSL) мрежен безбедносен протокол, сите приватни информации на нашите клиенти се чуваат безбедно.

Управување со ризикот

FXCC редовно идентификува, оценува и контролира секој вид на ризик поврзан со неговите операции.

Сегрегација на клиентот фонд

Сите средства на клиентот се чуваат во сегрегирани сметки, целосно одделени од сите и сите FXCC корпоративни сметки.

Водечките меѓународни банки

Бидејќи сме посветени на безбедноста на нашите клиенти, тие се обезбедени во Водечките меѓународни банки.

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2021 FXCC. Сите права се задржани.