Forex ECN тргување модел наспроти Фиксни шири Forex брокер за тргување

Значи, кои се критичните разлики помеѓу ECN / STP брокерот и агентите за посредување со деловни контакти, кои често се нарекуваат "креатори на пазарот"? Составивме едноставна табела за добрите и лошите страни, со цел да ги нагласиме клучните точки на разликата помеѓу ECN / STP брокери и деловни биро / пазари кои прават брокери, но мислевме дека би можеле да одиме исто толку милји за да ја објасниме разликата подетално.

функција Објаснување ECN тргување модел Фиксна дистрибуирана брокерска платформа
Анонимност

На дилерските forex trading платформи, дилерот ги знае вашите отворени позиции, стил на тргување и тактики и може да ги користи овие информации во своја полза.

Клиент-на-ликвидност
Трговија

На FXCC ECN, можете веднаш да тргувате на цените што ги емитуваат водечките финансиски институции.

Повторно цитати

Повторните цитати се чести во традиционалното тргување со ширење. FXCC не се прецизира. Технологијата на платформата и строгиот протокол за цена / време се дизајнирани да ја пополнат вашата трговија со моменталната пазарна цена.

Конфликт на интереси

FXCC воопшто не зазема позиции против своите клиенти.

Тргување за време на економските изданија

FXCC им овозможува на сите клиенти, без оглед на трговската размена на forex, да тргуваат и да внесуваат нови нарачки за време на клучните економски изданија. Во текот на овие изданија, и во време на необична пазарна нестабилност, ширењето на понудата / понудата е пошироко од оние што се достапни за време на "нормални" услови на пазарот.

Кој тип на трговец сте?

Без оглед на кој тип на трговец сметате дека сте: скратено работно време, со полно работно време или со хобист и без оглед на вашето ниво на искуство постои една константа која се применува за тргување, што е релевантна за новите трговци, како што е со искуството; професионален однос кон тргувањето секогаш победува. Трговците треба секогаш, без оглед на нивното искуство во трговијата, да се пријде на дисциплината на тргување со најголема посветеност и професионалност.

Изборот на вистинскиот брокер е од најголема важност

Типот на брокер што ќе го одберете е критична одлука, што ќе има големо влијание врз вашиот потенцијален успех. Треба да одберете брокер за посредување со деловни биро, или брокер кој нема деловна биро? Тоа е директен избор и прашање, а ние веднаш ќе одговориме. Сериозни, посветени трговци, кои имаат развиено професионален изглед и пристап, секогаш треба да го изберат моделот за тргување со ECN / STP секој пат и ќе наведат некои од причините зошто.

Прво, поголемиот дел од девизните трговци се дневни трговци или скалпери - чии занаети можат да траат од секунди, минути или часови, овие трговци со девизи ретко поседуваат девизни занаети преку ноќ. Затоа, треба да биде едноставна одлука да се одлучи дали повеќе би сакале да имате потешки се шири, но плаќате провизија по трговија со ECN / STP брокер, наспроти пошироки распон и (теоретски) не плаќате провизии.

Справување биро трговци "се направи на пазарот", нивниот сопствен пазар. Тие имаат право да ја цитираат сопствената синтетичка цена (во зависност од листата на варијабилни услови) што може да вклучи колку е тенка нивната ликвидност, врз основа на обемот на работа што ја вршат во име на своите клиенти. Затоа нивните цитати се вештачки цитати.

Распространетоста на шишињата за разговори честопати се прикажуваат, што може да изгледа привлечно ако цитираат фиксна ширина, на пример, еден пик на EUR / USD. Сепак, трговците може да доживеат лизгање и слаба пополнување, што значи дека реалноста е дека тие се полнат толку далеку од вистинската пазарна цена, што ширењето е поблиску до две или три точки по трансакција. Брокерскиот биро за посредување исто така може да го одложи пополнувањето на налогот во обид да ја добие најдобрата цена за брокерот.

Сепак, далеку најголемата разлика помеѓу деловните посредници и брокерите на ECN / STP е фактот што брокерите за деловни биро всушност залог против нивните клиенти. Ако победи клиентот на бирото за продажба тогаш брокер губи, тие ефикасно се обложуваат кон клиентот. Сега, иако може да се изнесе аргумент дека со огромен волумен брокерскиот брокер е неутрален во смисла на исходот, останува фактот дека брокерскиот брокер застапува позиција која бара да профитира ако клиентот загуби.

Со ECN / STP модел, промените се променливи, во зависност од вистинските пазарни услови во дадено време и цитатите што ги даваат давателите на ликвидност; кој се состои од големи банки и институции кои придонесуваат за електронска конфигурирана мрежа. Трговците плаќаат мала трансакција надомест по трговија и генерално нема комисија обвинет. Со посредникот ECN / STP тие стануваат мост, канал помеѓу трговецот и пазарот. Трговецот добива право на пазарот преку електронски конфигуриран пазар без бариера, без мешање и без интервенција. Цените доаѓаат од мрежата, базен за ликвидност создаден од страна на учесниците.

Со моделот ECN / STP никогаш нема повторно да се цитира, сите нарачки се пополнуваат со најдобра можна цена во кое било време. Понекогаш овие цитати може да бидат неверојатно добра вредност, толку мала како мал процент од цевката, можеби 0.1, во зависност од обемот на активност во рамките на ECN и што не доведува до друга клучна корист од тргување преку ECN / STP брокер; длабочината на пазарот.

Отворете бесплатна ECN-сметка денес!

LIVE ДЕМО
ВАЛУТА

Девизен курс е ризичен.
Може да го изгубите целиот вложен капитал.

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2021 FXCC. Сите права се задржани.