Неколку Forex тргување митови; дискутирани и разоткриени - Дел 2

Само мал процент од малопродажните трговци некогаш ќе успеат

Има многу информации, податоци и мислења за оваа тема, но ниту еден од нив не е конечен или дефинитивен. Прочитавме дека 95% од трговците не успеваат, дека само 1% од forex трговците живеат тргување и дека огромното мнозинство на трговци се откажат од три месеци и просечната загуба од 10k. Овие бројки може да бидат вистинити, но тие бараат понатамошна анализа, пред да ги прифатат како вистинити.

На пример; колку од 95% кои наводно не успеваат се сериозни трговци кои посветуваат своето време на вештината на тргување?

Колкумина се наоѓаат во тоа совршено слатка точка, да имаат доволно време, да имаат соодветен начин на размислување, да го имаат потребниот расположлив доход и заштеда, да размислат за ризик наспроти наградата и да се доволно зрели за да се справат со сите детали? Ако сте посветени, зрели, добро капитализирани и го барате најдобриот совет итн, тогаш шансите за успех потенцијално ќе се зголемат.

Едноставните стратегии се попрофитабилни отколку комплексни

Ако работи, тоа функционира. Причината зошто многу искусни трговци ќе изберат едноставност во врска со компликацијата е затоа што тие ќе експериментираат со речиси секоја комбинација на технички индикатори и стратегии, тогаш тие ќе започнат процес на депресија на нивните графики / временски рамки и метод, за да се концентрираат на што работи за нив.

Сепак, сé уште има искусни успешни трговци таму, кои ќе користат комбинација од различни: временски рамки, фрактали, Фибоначи, точки на вртење и големи просечни движења за да ги донесуваат своите одлуки. Сега што се чита како комплицирана стратегија, но во реалноста тоа не е и при првата проверка нивните графикони ќе изгледаат ванила. Тие ќе се апсорбираат од осмоза, во текот на годините на пракса, многу скриени вештини, кои не се неопходно очигледни на нивните графикони.

Трговските системи можат да работат во било која временска рамка

Тие дефинитивно не можат. Систем за тргување / метод кој работи за скалирање, не може да гарантира да работи за тргување со ден / замав, или тргување со позиции. На вештини и методи потребни од овие различни методи на тргување, се сосема различни. Ако се обидувате да профитирате од краткорочни движења, тогаш е малку веројатно дека можете да ракувате со стратегија за повеќекратни индикатори за да ги разгледате одлуките. Поголема е веројатноста дека ќе видите модел кој се развива на или околу дневните вредности на врвот, а потоа ќе донесе итна одлука.

Тргувањето главно е психолошки

Меѓутоа, имајќи го вистинскиот начин на размислување кога тргувањето е од суштинско значење, дискусиите / аргументите беснееја многу години во врска со кој од 3Ms на; умот, управувањето со пари и методот се највисоки.

Многу трговци би тврделе дека управувањето со парите / ризикот е најважниот аспект на вашата трговија, други би сугерирале дека без вистинскиот метод, вашиот психолошки пристап е ирелевантен. Тргувањето не е главно психолошко, психологијата е важен аспект, но може да биде целосно отфрлена ако се определи за користење на целосна автоматизација за целото тргување.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: CFDs се комплексни инструменти и доаѓаат со висок ризик за брзо губење пари поради потпора. 79% од сметките на мало инвеститори губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали разбирате како функционираат CFDs и дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари. Ве молиме кликнете овде да го прочитате целосното откривање на ризик.

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2020 FXCC. Сите права се задржани.