Што е Pip на девизен курс?

Ако ве интересира девизен курс и читате аналитички и вести за вести, веројатно наидовте на поимот точка или пипс. Ова е затоа што пип е вообичаен термин во тргување со девизи. Но, што е пип и точка во девизен курс?

Во оваа статија, ќе одговориме на прашањето за тоа што е пип-пазар во девизен курс и како се користи овој концепт во тргувањето со девизен курс. Значи, само прочитајте ја оваа статија за да откриете што се сонцата во девизен курс.

Што се шири во тргувањето со девизен курс?

Ширењето е еден од најчесто користените изрази во светот на тргување со девизен курс. Дефиницијата на концептот е прилично едноставна. Имаме две цени во валутен пар. Едната од нив е цената на понудата, а другата е Ask цената. Ширењето е разликата помеѓу понудата (продажната цена) и Ask (куповната цена).

Со деловна гледна точка, брокерите треба да заработат пари против своите услуги.

Дознајте Forex тргување чекор по чекор

Меѓу многуте инвестициски инструменти, тргувањето со Forex е атрактивен начин за погодно зголемување на капиталот. Според истражувањето на тригодишната Централна банка од 2019 година од страна на Банката за меѓународно порамнување (БИС), статистиката покажа дека тргувањето со пазарите на девизи достигна 6.6 милијарди американски долари на ден во април 2019 година, што е за 5.1 трилион американски долари три години порано.

Но, како сето ова работи, и како можете да научите девизен курс чекор по чекор?

Како да ги прочитате графиконите со девизен курс

Во светот на тргување со девизен курс, мора прво да ги научите графиконите пред да започнете занаети. Тоа е основата врз која се прават повеќето курсеви на девизниот курс и предвидување на анализата и затоа е најважната алатка на трговецот. На табелата Forex, ќе ги видите разликите во валутите и нивниот курс и како се менува тековната цена со времето. Овие цени се движат од GBP / JPY (британски фунти до јапонски јени) до ЕУР / УСД (евра до американски долари) и други валутни парови што можете да ги видите.

Може ли некој да стане успешен Forex трговец?

Без сомнение успешни малопродажни трговци доаѓаат во сите облици и големини, од сите страни на планетата. Некои од нив многу брзо ја преземаат задачата, некои подолго време, некои го прават тоа со скратено работно време, други со полно работно време, некои се среќни да имаат време да се посветат на она што е многу сложен предизвик, други не.

Неколку Forex тргување митови; дискутирани и разоткриени - Дел 2

Само мал процент од малопродажните трговци некогаш ќе успеат

Има многу информации, податоци и мислења за оваа тема, но ниту еден од нив не е конечен или дефинитивен. Прочитавме дека 95% од трговците не успеваат, дека само 1% од forex трговците живеат тргување и дека огромното мнозинство на трговци се откажат од три месеци и просечната загуба од 10k. Овие бројки може да бидат вистинити, но тие бараат понатамошна анализа, пред да ги прифатат како вистинити.

Неколку Forex тргување митови; дискутирани и разоткриени - Дел 1

Без разлика дали ја откриваме активноста на трговијата со малопродажба на девизи случајно или дизајнирано, ние сме социјални животни и во светот на социјалните медиуми во кои сега живееме, на крајот ќе откриеме форуми и други методи на социјалните медиуми, да ги споделуваме и дискутираме за нашите трговски идеи. Откривајќи ги форумите и другите места за дискусија, ќе забележиме дека некои предрасуди преземаат. Еден вид на група смета дека на крајот се развива и надминува одредени предмети; "Ова функционира, ова не го прави, не го стори тоа, не го игнорирајте тоа, обрнувајте внимание на ова" ...

Дисциплиниран пристап кон тргување со девизен курс може да го елиминира краткорочниот ризик

Како трговци ние гордееме на создавање на куршум доказ за тргување план кој има строги управување со пари / контрола на ризикот и дисциплина. И сепак, предлогот од насловот е дека има времиња кога гледаме профит да нè избега, свесно сме пуштиле да се случи, без да се обидуваме да го фатиме тој екстра профит.

Отворете бесплатна ECN-сметка денес!

LIVE ДЕМО
ВАЛУТА

Девизен курс е ризичен.
Може да го изгубите целиот вложен капитал.

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2021 FXCC. Сите права се задржани.