Спектар на девизен курс калкулатори

Ние развивме уникатен асортиман калкулатори, кој ќе им помогне на нашите трговци перформанси. Секој од нив е внимателно развиен со потребите на трговците на чело на нашите развојни цели. Во рамките на оваа колекција е: калкулатор за големина на позиција, калкулатор за маргина, калкулатор за пипс, калкулатор за пресврт и валутен калкулатор. Неопходно е трговците да се запознаат со неколку од овие калкулатори, бидејќи тие можат да помогнат во развојот на трговски план и стратегија, со ризик и изложеност во првите редови на тој план. Овие калкулатори, исто така, можат да им помогнат на трговците да избегнуваат основни грешки, на пример; погрешно пресметување на големината на позицијата за само една децимална точка може значително да го зголеми ризикот по трговијата.

Маргина калкулатор

Непроценлива алатка за контрола на изложеноста на пазарот со која било дадена трговија, оваа опција ви овозможува да ја пресметате маргината што ви е потребна за да ја ставите трговијата на пазарот.

  • Валута пар
  • Големина на трговијата
  • Предност
INPUT ИЗЛЕЗ
Потребна маргина

пример: ако сакате да тргувате со валутниот пар EUR / USD, по котираната цена на 1.04275, во трговска големина на 10,000 *, со користење на 1: 200, тогаш ќе треба да имате $ 52.14 долари на вашата сметка за да го покриете тоа изложеност.

* едно парче е еднакво на единиците 100,000.

Pip калкулатор

Оваа едноставна алатка ќе им помогне на трговците, особено на почетниците трговци, во пресметувањето на нивните pips по трговија.

  • Валута пар
  • Големина на трговијата
INPUT ИЗЛЕЗ
Пип вредност

пример: Ќе го искористиме нашиот EUR / USD пример повторно; ако сакате да тргувате со главната валута пар EUR / USD, по котираната цена на 1.04275, со големина на трговијата на 10,000, тогаш тоа е еднакво на еден пик. Затоа ризикувате еден пипер по точка.

* едно парче е еднакво на единиците 100,000.

Пивот калкулатори

Многу трговски платформи автоматски ќе ги пресметуваат дневните точки за вртење, со тоа што оваа алатка може да ги пресмета своите сопствени прецизни вртежи; дневната точка на вртење, отпорноста и нивото на поддршка. Вие едноставно внесете го високиот износ од претходниот ден, ниската и затворачката цена за која било дадена безбедност. Калкулаторот потоа автоматски ќе ги одреди различните точки на вртење. Овие клучни области се критични точки каде што многу трговци ќе се позиционираат, можеби во смисла на: влез, запирање и земање на налози за ограничување на профитот.

Калкулатор на позиција

Друг важен инструмент за искусни, или почетници трговци, овој калкулатор е од суштинско значење за управување со ризикот по трговијата и следење на вашата вкупна изложеност на пазарот.

  • Валута пар
  • Ризик (%)
  • Акционерски капитал
  • Стоп-загуба
INPUT ИЗЛЕЗ
Големина на позицијата

пример: Уште еднаш го користиме нашиот стандарден EUR / USD валута пар. Сакате само да ризикувате 1% од вашата сметка по трговија. Сакате да ги запрете само 25 pips од сегашната цена. Имате големината на сметката од $ 50,000, затоа ќе користиш големината на позицијата од две партии. Во суштина, ќе ризикувате $ 500 во трговијата, ако вашата активирана загуба ќе биде активирана, ова ќе биде вашата загуба.

* едно парче е еднакво на единиците 100,000.

Конвертор на валути

Можеби наједноставниот и без сомнение најмногу познат од нашите алатки за тргување, конверторот на валути им овозможува на трговците можеби да ја конвертираат својата домашна валута во друга валута.

пример: Ако сакате да го претворите € 10,000 во $ 10,000, резултатот е 10,437.21USD. Врз основа на тоа дека 1 EUR = 1.04372 USD и 1 USD = 0.958111 EUR.

Овие калкулатори се достапни преку нашиот Трговски Центар за FXCC профилите.

Пријавете се за да пристапите до нашиот БЕСПЛАТНИ алатки за тргување

За да аплицирате за бесплатните алатки, едноставно најавете се на Hub Traders
Правила и услови и направете го вашето барање.

Forex калкулатори

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2021 FXCC. Сите права се задржани.