Forex економски календар

Економски календар е непроценлива алатка за тргување која често се занемарува и потценува трговците. Да се ​​биде пред кривата; знаејќи го распоредот на економските изданија по пат на календар, е апсолутно витален аспект за поддршка на ефикасноста на трговијата. Имајќи пристап до темелен, сеопфатен и детален економски календар, е исклучително важно и за девизните трговци оваа вредност зазема зголемен акцент.

како да се искористете го Вашиот Календар

  • Поставете временски опсег за календарот
  • Одберете кој континент се однесува на податоците
  • Одберете која земја се однесува на податоците
  • Ограничете го календарот за да истакнете одредени публикации и изданија
  • Изберете ниво на влијание; висока, средна или ниска

Макроекономски настани, извештаи и објавување на податоци, објавени од: влади, владини институции и одредени приватни организации; како Markit со нивните високо почитувани и очекувани PMIs, може драматично да влијаат на вредноста на валутата, особено ако се мери со друга валута колега.

Со ова на ум FXCC додаде интерактивен и интуитивен економски календар за нашите ценети клиенти. Како и со многуте економски календари, ги има сите едноставни карактеристики и придобивки што ги очекуваме од основен календар. Сепак, додадовме дополнителна содржина и контекст за да се осигуриме дека нашиот календар има зголемена важност за нашите клиенти. Календарот, исто така, има карактеристика што ги илустрира нивоата на влијанието на пазарот што беше објавено во вестите.

При изборот на различни параметри по пат на копчињата, клиентите на FXCC ќе можат да ги постават своите параметри.FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2021 FXCC. Сите права се задржани.