Превземи бесплатен девизен курс eBook

А сеопфатна колекција на forex eBooks обезбедени од FXCC. Се сметаат за најпопуларен интернет образовен ресурс кој е погоден за сите трговци, без оглед на нивото на нивното искуство.

Секоја eBook е комплетен водич кој ви помага да ги разберете клучните концепти за тргување и да креирате стратегија за тргување со Forex, прилагодена на вашите индивидуални цели. FXCC како дел од својата образовна програма, нуди секоја eBook БЕСПЛАТНО.

Десната стратегија за тргување за да одговара на вашиот животен стил Преземи eBOOK Повеќе

Оваа книга се фокусира на кршење на митот за појавување на вашата личност во трговија. Со користење на вистински испробани и проверени стратегии, се направени предлози за тоа како да се осигурате дека вашето тргување одговара на избраната стратегија и како да го прилагодите вашиот начин на размислување за да може да работи.

Трговски размислувања Преземи eBOOK Повеќе

Она што е клучно кога тргување Forex е да ги контролирате вашите емоции. Оваа е-книга се обидува да ги објасни чекорите за тоа како да стигне до состојба на умот, каде што може да се елиминираат емотивните одлуки што може да доведат до загуби во трговијата и ги опишува поени што треба да се следат за да се развие успешен план за тргување.

Управување со пари Преземи eBOOK Повеќе

Оваа eBook ја опишува важноста на усовршувањето на управувањето со пари како составен дел на трговскиот план. Беа обезбедени примери за резултатите и последиците од правилното и погрешно управување со ризиците, како и запирањето на заштитните сметки и заштедите на загубите.

Директно преку обработка Преземи eBOOK Повеќе

На пазарот на мало forex еволуираше во текот на изминатите години и неколку брокер видови се појавија. Оваа eBook ќе се фокусира на STP -Straight Through Processing и придобивките од овој модел за клиентите.

Како да се изгради успешен трговски план Преземи eBOOK Повеќе

Еден од најважните аспекти на тргувањето е создавање на цврст план за трговија на карпи, на кој ќе се градат темелите на индивидуалниот развој и успех. Без оглед на нашето ниво на искуство е, а сепак ние ги дефинираме вештините и способностите, без план за тргување да се повикуваме и да се придржуваме до нив, едноставно свиревме во мракот и земаме случајни, лошо образовани претпоставки.

Техничка и фундаментална анализа Преземи eBOOK Повеќе

Постигнувањето високо квалификувани за анализа на пазарот го постигнуваат индивидуалните трговци кои поседуваат и интелектуална љубопитност и посветеност кон нивните трговски амбиции. Оваа книга е краток преглед на различните аспекти на фундаменталното и техничкото тргување.

Употреба на Stop Orders Преземи eBOOK Повеќе

Пазарот на девизи има тенденција да има непредвидливи движења и треба да има соодветни контроли за да ја спречи можноста на една трговија да води кон уништување на нивното искуство за тргување. Научете како да ги ограничите и контролирате вашите загуби преку ефективна употреба на стоп нарачки.

Вашиот трговски план Преземи eBOOK Повеќе

Вашиот трговски план претставува темел на вашата трговска кариера, мора да содржи критични елементи кои ќе ги поддржат вашите трговски напори и амбиции. Планот не мора да биде многу сложен документ на почетокот. Научете како да креирате план за тргување.

Вовед во Основи на цената Акција тргување Преземи eBOOK Повеќе

Основна причина зошто многу искусни трговци ќе се залагаат за ПА тргување, е затоа што сметаат дека цената е единствениот, најважен индикатор, на нивните графикони и временски рамки. Тие сметаат дека цената и ценовната акција што се развиваат како последица, како водечки показател, не се индикатор за заостануване.

Скалирање како стратегија за тргување Преземи eBOOK Повеќе

Скалпирањето е многу маѓепсан и погрешно разбран стил на тргување. Многу неискусни трговци ќе го класираат како едноставно обидувајќи се да ги намалат добивките од малите цевки во кратки временски периоди. Сепак, ова е погрешно пренесување на потеклото на скалирањето како феномен и открива како описот се развивал со текот на времето, особено за време на развојот на трговијата базирана на интернет.

Ден тргување како стил на тргување Преземи eBOOK Повеќе

Како стил и метод за тргување, тргување со денови е еден од најпопуларните стилови на тргување и евентуално стилот на тргување кој повеќето трговци на мало очекуваат на крајот да се вклучат или да се придвижат до, еднаш (и ако) можат да се променат нивното вработување и, конечно, се посветуваат цело време, на професијата и индустријата.

Отворете бесплатна ECN-сметка денес!

LIVE ДЕМО
ВАЛУТА

Девизен курс е ризичен.
Може да го изгубите целиот вложен капитал.

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2021 FXCC. Сите права се задржани.