Правете ги соодветните алатки за да ја завршите работата

На FXCC ние сме отишле во голема должина да составиме корисен и детален компендиум на алатки за тргување. Консултиравме со експерти; надворешно, дома и уште поважно со нашите најважни експерти - нашите клиенти, со цел да ја обезбедиме оваа сеопфатна листа, која ќе ги додадеме во арсеналот на нашите клиенти кога тргуваме на пазарите.

Овој витален образовен ресурс ќе содржи многу долгогодишни елементи кои клиентите ќе ги запознаат со некои нови случувања. Основното барање на многу искусни трговци; економски календар, е во комбинација со нашиот најнов додаток; единствени девизна продавачи. Меѓутоа, со користење на ревидираниот календар како пример, го илустрира нивото на грижа и детали кои ги внесувавме, со цел да им обезбедиме на нашите клиенти најдобри достапни ресурси.

Убедени сме дека овие алатки ќе понудат можност на нашите клиенти да ги развијат своите вештини и затоа уживаат поуспешно тргување искуство. Секоја алатка е избрана да има специфични карактеристики за да испорача единствена корист.

Економски Календар

Веројатно најважните инвеститори и трговци со трговски алатки треба да се задржат на работната површина или да бидат отворени во друга табла на нивниот компјутер. Економскиот календар на FXCC сега може да биде скроен за да одговара на точните лични преференции на трговците.

Дознај повеќе

Тековни позиции за тргување

Знаејќи каде се наоѓа најголемиот дел од девизните трговци, може да се покажат како непроценливи кога донесуваат одлуки во врска со насоката на валутниот пар.

Дознај повеќе

Валута Прогноза Анкета

Овој индикатор за расположение, врз основа на годините на историски агрегирани податоци, им овозможува на трговците прозорец кон чувствата на трговците на глобално ниво.

Дознај повеќе

Пазарно време

Со пазарни часови кои често се менуваат, на пример, како последица на британското летно време, од суштинско значење е трговците да останат алармирани на пазарите во точно време, како што е Њујорк, отворен.

Дознај повеќе

Каматни стапки на централните банки

Бидејќи одлуките на централната банка за основни стапки се објавуваат, трговците треба да бидат свесни за основните стапки на глобално ниво, особено од централните банки одговорни за главните валути, како што се; USD, GBP, EUR, YEN.

Дознај повеќе

Техничка анализа

Анализата на девизниот пазар доаѓа во две различни форми; техничка и фундаментална анализа. Трговците може да користат комбинација од двете дисциплини, со цел да донесуваат одлуки за информирани трговски разговори

Дознај повеќе

Forex News

Одржувањето на врвот на настани за настани и објавување на податоци е клучен аспект на успешното тргување. Сепак, кршењето вести, техничка анализа, фундаментална анализа и мислење, исто така, обезбедува суштински увид во тоа каде се движат пазарите.

Дознај повеќе

Live Quotes

Набљудувајте во реално време цитатите од ECN, електронската конфигурирана мрежа, која нашата директно преку обработка се совпаѓа со нарачките. Оваа обединета ликвидност на ширење, агрегирана како резултат на меѓубанкарската девизна активност, осигурува дека на клиентите на FXCC им се нудат вистинските, најдобри пазарни стапки достапни 24 / 5.

Дознај повеќе

Forex калкулатори

Нашата палета на калкулатори нуди непроценлива услуга за "подготвени сметки". Ако треба: да ја пресметате големината на позицијата, да ја рекалибрирате потребната маргина, треба да ја разгледате соодветната големина на големина, тогаш овој опсег на калкулатори ќе помогне.

Дознај повеќе

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2021 FXCC. Сите права се задржани.