Нашиот бизнис модел

Како ECN forex брокер FXCC има Нема десктоп. Нашиот бизнис модел е базиран на ПРП во електронска конфигурирана мрежа, ние го посочуваме ова како наш ECN / STP FX тргување модел. ECN / STP тргување модел е средина каде што сите нарачки на нашите клиенти се испраќаат до разни конкурентни и квалификувани финансиски институции, со цел да се совпаѓаат. Овој составен дел од почитуваните институции создава нашиот басен на даватели на ликвидност. Оваа јасна, директно преку обработка, го елиминира потенцијалот за ценовни или манипулации за ширење, истовремено обезбедувајќи дека никогаш нема конфликт на интереси помеѓу FXCC како брокер и нашите клиенти.

FXCC верува дека има повеќе понудувачи на ликвидност е една од најфундаменталните услуги што можеме да им ги понудиме на нашите клиенти на растечкиот пазар на девизи. Како последица на тоа имаме изградено цврсти односи со многу од најпознатите: докажани, почитувани и воспоставени глобални финансиски институции, со цел да се обезбеди дека сите наши клиенти имаат корист од најмногу конкурентни девизни ширења достапен 24-5, дури и за време на нестабилни пазарни услови и кога се објавуваат критични податоци и известувања за вести.

FXCC Price Aggregator постојано и автоматски ги скенира цените на понудата / Ask (купување и продавање) кои влегуваат во нашата ECN систем и постојано ги прикажува понудените најдобри комбинации на цените од сите наши даватели на ликвидност. Ова осигурува дека нашите клиенти имаат корист од најдобрите натпревари на цените на понудата / побарување кои се достапни на нашата forex trading систем. Овој механизам за цените создава професионално опкружување за трговците независно од нивното ниво на искуство и нуди повеќе простор за профитабилно тргување.

Резиме на моделот за тргување со FXCC.

  • FXCC им обезбедува на своите клиенти директен пристап до моделот ECN за тековниот девизен курс, во кој сите клиенти го добиваат истиот пристап, на истите ликвидни пазари, каде што занаетите се извршуваат моментално, без задоцнување или ре-цитати.
  • За разлика од деловните посредници, FXCC не ја презема другата страна од клиентските занаети. Ние не тргуваме против клиентот: нарачки, запирања или ограничувања и сите клиентски занаети се извршуваат назад до назад директно со контра-партии во нашиот басен на даватели на ликвидност.
  • Тргнувањата преку нашиот ECN / STP модел остануваат анонимни, нашите обезбедувачи на ликвидност гледаат нарачки што доаѓаат од системот FXCC.
  • Елиминирана е можноста за запирање на лов на губење или проширување на проширувањето.
  • Како бескрајни биро forex брокер, никогаш не постои судир на интереси со нашите клиенти. Не постои потреба за нас да се заштитиме, така што никогаш нема ни искушение да тргуваме против нашите клиенти.
  • Транспарентни цени и конкурентни размери на forex.
  • Обезбедување на најсовремени платформи за тргување.
  • Тука во FXCC веруваме дека нашите клиенти треба да ги имаат сите forex trading tools на успешните трговци им требаат на располагање. На пример, ние им обезбедуваме на нашите forex клиенти пристап до MetaTrader 4 forex софтвер.
  • Нашите комерцијален ECN мост ни овозможува да им понудиме на клиентите, кои се запознаени со MetaTrader, опцијата да продолжат да ги користат нивните претпочитани forex trading платформа во средина ECN / STP.

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2021 FXCC. Сите права се задржани.