Ние сме посветени да обезбедиме транспарентност во трговијата и да ги чуваме вашите средства безбедно

Безбедноста, приватноста и заштитата на инвестициите на нашите клиенти е наш врвен приоритет и како регулиран брокер можеме да ви понудиме мир на умот кога тргуваме со нас. На овој начин, можете да му дадете целосна внимание на тргувањето, а ние ќе се грижиме за безбедноста на вашите средства.

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да понуди најдобро можно тргување искуство. Ние сме биле на пазарот од 2010 и до денес, FXCC обезбедува цврсти и доверливи основи на нашите клиенти.

FXCC регулаторна средина

VFSC

CENTRAL CLEARING Ltd е инвестициска компанија регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

CySEC

FX CENTRAL CLEARING Ltd е овластен и регулиран како Кипарско инвестициско претпријатие (CIF) од страна на Комисијата за хартии од вредност и за хартии од вредност со лиценца број 121 / 10.

Вануату лиценца

Регулаторот на VFSC ги надгледува активностите на учесниците на пазарот и обезбедува усогласеност со сите меѓународни стандарди поврзани со обезбедување финансиски услуги и брокерски услуги на лиценцирани компании. Регулаторот гарантира чесност и транспарентност на активностите на лиценцираните компании и потврдува дека само друштво со високо ниво на сигурност има право да добие дозвола за вршење финансиски активности во надлежност на регулаторот.

Директиви и членови на ЕУ

MiFID

FX CENTRAL CLEARING Ltd го применува Директива за пазари во финансиски инструменти. MiFID обезбедува хармонизирано регулаторно опкружување за инвестициски услуги во рамките на Европската економска област (ЕЕА).

ACIIF

FX CENTRAL CLEARING Ltd е член на Здружение на кипарските меѓународни инвестициски фирми, претставничко тело на кипарските инвестициски компании (CIF's). Сите членови на ACIIF се регулирани од CySEC.

Регистрации

Како инвестициска фирма овластена од регулатор на земја-членка на ЕУ, во согласност со MiFID директивата, FX Central Clearing Ltd е регистрирана во разни регулаторни тела на земјите членки на ЕЕА, кои овозможуваат обезбедување на нашите услуги во нивните надлежности. Целосната листа може да се види подолу.

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2020 FXCC. Сите права се задржани.