Објаснување на девизен курс е објаснето

Лизгање, во услови на тргување, најдобро може да се опише како да се нарача пополнета со различна цена на цената што првично беше цитирана на платформата за тргување. Сепак, лизгањето треба да се смета како позитивна индикација дека пазарот на пазарот и трговецот избран пристап до пазарот, функционира на транспарентен и ефикасен начин.

Трговците можат да ги доживеат своите налози исполнети на три можни начини; на точната цена која е цитирана, доживува негативно пропаѓање - при што нивната нарачка е пополнета по цена која не е во нивна полза или има позитивно пропаѓање - кога налогот е пополнет по подобра цена од првично цитирана цена. Фактот дека постои пропаѓање всушност треба да се смета како позитивно засилување што трговецот се занимава со високо ефикасен, фер и транспарентен пазар. Особено во однос на ECN директно преку обработка, всушност би било многу невообичаено и навистина сомничаво, ако нарачките на трговците секогаш биле исполнети со точната цена што се цитира.

На таков пазар како FX, претворајќи околу $ 5 трилиони секој работен ден и извршувајќи стотици милиони занаети дневно, тоа е природна појава и разумно очекување дека не сите нарачки можат да се совпаѓаат совршено во такво опкружување. Во фер и транспарентна средина за тргување со ЕЦН, базерот на даватели на ликвидност ги обезбедува девизните цитати, нестабилноста може да се промени одеднаш и драматично. Затоа, нарачката моментално се совпаѓа со најдобра можна цена, понекогаш по цена што е цитирана или потенцијално по подобра цена отколку што се очекуваше.

Што е позитивно лизгање?

Позитивното пропаѓање е исто така познато како подобрување на цените и тоа е појава каде што пропаѓањето на цените работи во корист на трговецот.

На пример, трговецот наложува КУПУВАЊЕ 1 многу од EUR / USD по пазарна цена на 1.35050, нарачката беше испратена преку платформата MetaTrader на давателот на ликвидност, а потоа потврдата се враќа известувајќи го трговецот дека налогот е извршена на 1.35045. Преку моделот ECN / STP трговецот доживеа позитивно пропаѓање, тие се полни со подобра цена, цена поповолна за нивниот почетен ред.

Отворете бесплатна ECN-сметка денес!

LIVE ДЕМО
ВАЛУТА

Девизен курс е ризичен.
Може да го изгубите целиот вложен капитал.

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2021 FXCC. Сите права се задржани.