Karakteristikat themelore të tregtimit EUR / USD

Dy fuqitë më të mëdha ekonomike në botë janë padiskutim Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Dollari, i quajtur edhe Greenback, është monedha më e tregtuar në botë, si dhe më e gjerësisht e mbajtur, duke e bërë EUR / USD palën më të popullarizuar dhe të tregtuar të monedhës.

Për shkak të gjendjes së vazhdueshme të likuiditetit, palë ofron përhapje shumë të ulëta si zgjedhja e parë e çdo tregtari që kërkon një fitim nga investimi në tregjet financiare. Vendimet e informuara tregtare dhe një sërë strategjish tregtare mund të zbatohen në këtë palë, për shkak të burimit të pasur të të dhënave ekonomike dhe financiare që ndikojnë drejtimin e çmimit të saj të tregut. Prandaj, shumë mundësi të hapura për të bërë fitime të mëdha financiare dalin nga niveli gjithnjë në ndryshim i paqëndrueshmërisë kjo palë karakterizohet nga.

Drejtimi i çmimit të tregut EUR / USD është diktuar nga forca krahasuese e këtyre dy ekonomive kryesore kryesore. Shpjegoi thjesht, nëse gjithçka tjetër mbetet konstante dhe ekonomia amerikane regjistron një rritje të shpejtë, do të bëjë që Dollari të forcohet kundrejt një euro më të dobët. E kundërta është e vërtetë nëse eurozona përjeton një rritje të ekonomisë së saj, e cila do të çojë euro në një shtet më të fortë, në krahasim me dollarin që do të dobësohet.

Një nga ndikimet më të mëdha në ndryshimin e forcës relative është niveli i normave të interesit. Kur normat e interesit të monedhës amerikane janë më të forta se ato të ekonomive kryesore evropiane, ajo përbën një monedhë të fortë amerikane kundrejt euros. Nëse normat e interesit në Euro janë të forta, Dollar normalisht bie. Duke deklaruar këtë, vetëm normat e interesit nuk e diktojnë lëvizjen e çmimeve të tregut të monedhës.

Dinamika e EUR / USD është e dominuar nga paqëndrueshmëria politike e Eurozonës, pasi është një fakt i njohur gjerësisht se eurozona është një terren testimi për politikat ekonomike dhe monetare. Shumëllojshmëria e ndryshimeve dhe diferencave të paparashikuara midis vendeve që përbëjnë BE-në përbëjnë një Dollar më të fortë kundrejt euros.

Këto janë karakteristikat tregtare EUR / USD që duhet të dini para se të investoni në palën më të njohur të monedhës në treg.

Karakteristikat themelore të GBP / USD tregtare

GBP e cila gjithashtu është referuar si Cable, Pound Britanik ose madje edhe sterlina e pound, priret të tregtisë në një gamë më të gjerë gjatë ditës. GBP / USD është njohur si palë e monedhës më e çrregullt dhe e paqëndrueshme, pasi nuk është e pazakontë të shikosh alarme të rreme dhe lëvizje të paparashikueshme. Duke pasur ndryshime të paparashikuara në çmimin e saj është tërheqja kryesore për tregtarët e përvojave së bashku me një investim shumë sfidues për fillestarët.

Përdorimi i Analizës Teknike dhe i lajmeve themelore që vijnë nga Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara janë baza të përbashkëta për të tregtuar palë në një mënyrë të informuar që ju ndihmon të rrisni shanset tuaj të përfitimit. Ka disa këshilla të mira që duhet të keni parasysh kur zgjedh tregtimin e GBP / USD. Ndërtimi i një strategjie të mirë tregtie të mirë bazohet në mbajtjen gjithmonë në lajme të të dyja ekonomive sidomos për të identifikuar dhe respektuar lajmeve të papritura të lajmeve ekonomike të cilat mund të sjellin sjellje të çrregullta në çmimin e tregut të këtij çifti.

Karakteristikat themelore të tregtimit USD / JPY

Jen, që është monedha më e lëngshme në të gjithë ekonominë e Azisë, është gjithashtu një formë e proxy për të gjithë rritjen ekonomike aziatike. Kur vërehet paqëndrueshmëri në sektorin aziatik, tregtarët në përgjithësi përgjigjen duke shitur ose blerë jen si një zëvendësim për monedhat e kombeve të tjera aziatike që nuk janë aq të lehta për t'u tregtuar. Gjithashtu vlen të përmendet se ekonomia japoneze regjistroi një periudhë rekord me rritje të ulët ekonomike dhe norma relativisht të ulëta të interesit. Kur tregtare USD / JPY, një tregues kryesor i drejtimit të saj të ardhshëm të çmimeve është ekonomia japoneze që ne duhet t'i kushtojmë vëmendje.

Shumë qarqe Forex njohin rolin ndikues Yen në tregtinë kryer. Për shkak të politikës së normës së interesit shumë të ulët të Japonisë që ka mbajtur për shumicën e 1990s në 2000s, tregtarët huazuan monedhën japoneze me një kosto të vogël dhe më pas e përdorën atë për të investuar në monedha të tjera më të mira. Kjo gjeneron përfitime nga diferencat e normave.

Kështu, në kontekstin global, huamarrja e vazhdueshme e jenit tregoi se vlerësimi ishte një detyrë sfiduese. Megjithatë, jen tregton me të njëjtat baza themelore si çdo monedhë tjetër.

Një nga ndikimet më të mëdha të vërejtura në vlerën e monedhës japoneze është Dollari Amerikan. Kjo sjellje e paparashikueshme është arsyeja pse tregtarët Forex përdorin analiza teknike për të kuptuar dinamikën e kësaj palë, në një perspektivë afatgjatë. Shkalla e tregtimit të rregullt mund të ndryshojë nga pikat 30 ose 40 deri në pikat e larta të 150.

Hapni një Llogari FALAS ECN Sot!

LIVE DEMO
VALUTA

Tregtia Forex është e rrezikshme.
Ju mund të humbni të gjithë kapitalin tuaj të investuar.

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) është regjistruar në bazë të Aktit Ndërkombëtar të Kompanisë [CAP 222] të Republikës së Vanuatu me numër regjistrimi 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2020 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.