Forex ECN Trading Modeli kundrejt Fixed Spread Forex Broker Trading

Pra, cilat janë dallimet kritike ndërmjet një ndërmjetësi ECN / STP dhe brokerëve të punës, të cilët shpesh quhen "krijuesit e tregut"? Ne kemi përpiluar një tabelë të thjeshtë pro dhe kundër, në mënyrë që të përvijojmë pikat kyçe të dallimit midis ECN / Agjentët e STP dhe që kanë të bëjnë me tregtarët / agjentët që bëjnë treg, por menduam se mund të shkonim edhe atë milje shtesë për të shpjeguar ndryshimin në detaje.

tipar Shpjegim Modeli Trading ECN Platforma për ndërmjetësim të shpërndarjes fikse
anonimitet

Në platformat tregtare të Forex Trading, tregtari di pozicionet tuaja të hapura, stilet tregtare dhe taktikat dhe mund ta përdorë këtë informacion në avantazhin e tij.

Client-To-Likuiditeti
Tregti

Në ECN FXCC, ju mund të tregtoni në çast në çmimet e transmetuara nga Institucionet Financiare Kryesuese.

Re-kuotat

Re-kuotat janë të zakonshme në tregtinë tradicionale të përhapjes. FXCC nuk rinumëron. Teknologjia e platformës dhe protokolli i rreptë për çmimin dhe kohën e caktuar janë të dizajnuara për të mbushur tregtinë tuaj me çmimin aktual të tregut.

Konflikti me Interes

FXCC nuk merr fare poste kundrejt klienteve te saj.

Trading gjatë lëshimeve ekonomike

FXCC lejon të gjithë klientët pavarësisht nga madhësia e tregtisë së Forex për të tregtuar dhe të vënë në urdhra të reja gjatë lëshimeve kryesore ekonomike. Gjatë këtyre lëshimeve, dhe në kohë të paqëndrueshmërisë së pazakontë të tregut, përhapjet e ofertës / ofertës janë më të gjera se ato që janë në dispozicion gjatë kushteve normale të tregut.

Cili lloj tregtari jeni?

Çfarëdo lloj tregtaresh që e konsideroni veten si: me kohë të pjesshme, me orar të plotë, apo hobbyist dhe çfarëdo niveli juaj i përvojës ekziston një konstante që zbatohet për tregtinë, që është aq e rëndësishme për tregtarët e rinj sa është për ata me përvojë; një qëndrim profesional ndaj tregtisë gjithmonë fiton. Tregtarët duhet gjithmonë, pavarësisht nga përvoja e tyre tregtare, t'i qasen disiplinës së tregtimit me zell dhe profesionalizëm të madh.

Zgjedhja e brokerit të duhur është me rëndësi të madhe

Lloji i ndërmjetësit që zgjidhni është një vendim kritik, i cili do të ketë një ndikim të thellë në suksesin tuaj të mundshëm. A duhet të zgjedhësh një ndërmjetës që merret me tavolinë, apo një ndërmjetës që nuk ka punë? Është një zgjedhje dhe pyetje e drejtpërdrejtë dhe një do të përgjigjemi menjëherë. Tregtarët seriozë, të angazhuar, të cilët kanë zhvilluar një perspektivë dhe qasje profesionale, duhet të zgjedhin modelin ECN / STP çdo herë dhe ne do të përvijojmë disa nga arsyet pse.

Së pari, shumica e tregtarëve të FX janë tregtarë ditorë ose scalpers - tregëtia e të cilave mund të zgjasë nga sekonda, minuta ose orë, këta tregëtarë të FX-së rrallë mbajnë zanate FX brenda natës. Prandaj duhet të jetë një vendim i thjeshtë për të vendosur nëse do të kishit më tepër përhapje më të forta, por të paguani një komision për tregti me një ndërmjetës ECN / STP, përkundër përhapjeve më të gjera dhe (teorikisht) të mos paguani asnjë komision.

Ballafaqimi i tregtarëve të tavolinave "bëjnë treg", tregun e tyre. Ata janë në liri të japin kuotën e çmimit të tyre sintetik (në varësi të një liste të kushteve të tyre të ndryshueshme), të cilat mund të përfshijnë sa e hollë është likuiditeti i tyre, bazuar në vëllimin e biznesit që po kryejnë në emër të klientëve të tyre. Prandaj kuotat e tyre janë citate artificiale.

Përhapja e tavolinave shpesh janë fiks, të cilat mund të duken tërheqëse nëse ata citojnë një përhapje fikse të, për shembull, një pip mbi EUR / USD. Megjithatë, tregtarët mund të përjetojnë rrëshqitje dhe mbushje të dobëta, që do të thotë se realiteti është se ata janë duke u mbushur deri tani nga çmimi i vërtetë i tregut që përhapja është më afër dy ose tre pips për transaksion. Brokerat që merren me tavolinë gjithashtu mund të vonojnë plotësimin e porosisë në një përpjekje për të marrë çmimin më të mirë për ndërmjetësin.

Sidoqoftë, dallimi më i madh në mes të ndërmjetësve të tavolinave dhe brokerëve të ECN / STP është fakti që ndërmjetësit e tavolinave që kanë të bëjnë kanë bast kundër klientëve të tyre. Nëse klienti që merret me klientët fiton atëherë ndërmjetësi humbet, ata janë në mënyrë efektive bast kundër klientit. Tani, ndërsa mund të thuhet një argument se me vëllime të mëdha, ndërmjetësi i tavolinave që merren është neutralë në aspektin e rezultatit, mbetet fakti se një ndërmjetës i takimeve është duke marrë një pozicion që kërkon të përfitojë nëse klienti humbet.

Me një model ECN / STP përhapjet janë të ndryshueshme, varësisht nga kushtet e vërteta të tregut në çdo kohë të caktuar dhe kuotat e ofruara nga ofruesit e likuiditetit; i përbërë nga bankat dhe institucionet kryesore që kontribuojnë në rrjetin e konfiguruar elektronikisht. Tregtarët paguajnë një tarifë transaksioni të vogël për tregti dhe në përgjithësi nuk ka tarifa të ngarkuara. Me ndërmjetësin ECN / STP ata bëhen një urë, një kanal midis tregtarit dhe tregut. Tregtari hyn direkt në treg nëpërmjet faqes elektronike të konfiguruar të tregut pa asnjë pengesë, asnjë ndërhyrje dhe asnjë ndërhyrje. Çmimet vijnë nga rrjeti, një pishinë e likuiditetit e krijuar nga kontribuesit.

Me modelin ECN / STP nuk ka kurrë ndonjë ri-kuotat, të gjitha urdhërat janë plotësuar me çmimin më të mirë të mundshëm në çdo kohë të caktuar. Herë pas here, këto kuota mund të jenë një vlerë shumë e mirë, aq e ulët sa një përqindje e vogël e një pip, ndoshta 0.1 varësisht nga volumi i aktivitetit brenda ECN dhe që na sjell një përfitim tjetër të rëndësishëm të tregtimit nëpërmjet një ndërmjetësi ECN / STP; thellësinë e tregut.

Hapni një Llogari FALAS ECN Sot!

LIVE DEMO
VALUTA

Tregtia Forex është e rrezikshme.
Ju mund të humbni të gjithë kapitalin tuaj të investuar.

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) është regjistruar në bazë të Aktit Ndërkombëtar të Kompanisë [CAP 222] të Republikës së Vanuatu me numër regjistrimi 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2020 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.