Çfarë është një Pip në Forex?

Nëse jeni të interesuar në forex dhe lexoni artikuj analitikë dhe lajme, me siguri keni hasur në termin term ose pip. Kjo ndodh sepse pip është një term i zakonshëm në tregtimin me Forex. Por çfarë është pip dhe pikë në Forex?

Në këtë artikull, ne do t'i përgjigjemi pyetjes se çfarë është një tub në tregun e Forex dhe si përdoret ky koncept në tregtimin Forex. Pra, thjesht lexoni këtë artikull për të zbuluar se cilat janë pikat në Forex.

Isfarë është përhapja në Forex Trading?

Përhapja është një nga termat më të përdorura në botën e Forex Trading. Përkufizimi i konceptit është mjaft i thjeshtë. Kemi dy çmime në një palë monedhe. Njëra prej tyre është çmimi i ofertës dhe tjetra është çmimi Ask. Përhapja është ndryshimi midis ofertës (çmimit të shitjes) dhe Ask (çmimit të blerjes).

Me këndvështrimin e biznesit, ndërmjetësit duhet të fitojnë para kundër shërbimeve të tyre.

Mësoni Forex Trading hap pas hapi

Ndër shumë instrumente investimesh, tregtimi Forex është një mënyrë tërheqëse për të rritur kapitalin tuaj në mënyrë të përshtatshme. Sipas sondazhit të Bankës Qendrore Trienale të vitit 2019 nga Banka për Zgjidhje Ndërkombëtare (BIS), statistikat treguan se Tregtimi në tregjet FX arriti në 6.6 trilion dollarë në ditë në Prill 2019, nga 5.1 trilion dollarë tre vjet më parë.

Por si funksionon e gjithë kjo punë, dhe si mund të mësoni Forex hap pas hapi?

Si të lexoni grafikët Forex

Në botën e tregtimit të Forex, duhet të mësoni grafikët e parë përpara se të filloni tregtitë. Shtë baza mbi të cilën bëhet shumica e kursit të këmbimit dhe parashikimi i analizës dhe kjo është arsyeja pse është mjeti më i rëndësishëm i tregtarit. Në tabelën Forex, ju do të shihni ndryshimet në monedha dhe kurset e tyre të këmbimit dhe si ndryshon çmimi aktual me kohën. Këto çmime variojnë nga GBP / JPY (Pounds britanike deri në jen japoneze) deri në EUR / USD (Euro në dollarë amerikanë) dhe çifte të tjera të monedhave që mund të shihni.

A mund dikush të bëhet një tregtar i suksesshëm Forex?

Pa dyshim, tregtarët me sukses të shitjeve me pakicë vijnë në të gjitha formave dhe madhësive, nga të gjitha anët e planetit. Disa merren me detyrë shumë shpejt, disa kërkojnë më shumë, disa bëjnë pjesë me kohë të pjesshme, të tjerë me orar të plotë, disa janë me fat që të kenë kohë për t'u përkushtuar ndaj asaj që është një sfidë shumë komplekse, të tjerët nuk e bëjnë.

Disa mite tregtare të Forex; diskutuar dhe debunked - Pjesa 2

Vetëm një përqindje e vogël e tregtarëve me pakicë do ta bëjë atë ndonjëherë

Ka shumë informacione, të dhëna dhe mendime mbi këtë temë, por asnjëra prej tyre nuk është përfundimtare ose përfundimtare. Lexojmë se 95% e tregtarëve dështojnë, se vetëm 1% e tregtarëve Forex bën një tregti të gjallë dhe se shumica dërrmuese e tregtarëve heqin dorë pas tre muajsh dhe një humbje mesatare prej € 10k. Këto shifra mund të jenë të vërteta, por kërkojnë analizë të mëtejshme përpara se t'i pranojnë ato si të vërteta.

Disa mite tregtare të Forex; diskutuar dhe debunked - Pjesa 1

Nëse ne zbulojmë aktivitetin e shitjes me pakicë të forex trading me aksident apo dizajn, ne jemi kafshë shoqërore dhe në botën e mediave sociale që tani banojmë, ne do të zbulojmë forume dhe metoda të tjera të mediave sociale për të ndarë dhe diskutuar idetë tona tregtare. Ndërsa zbulojmë forume dhe vende të tjera të diskutimit, do të vërejmë se disa paragjykime marrin përsipër. Një formë grupi mendon se përfundimisht zhvillon dhe kapërcen subjekte të caktuara; "Kjo punon, kjo nuk e bën këtë, mos e bëni këtë, injoroni këtë, i kushtoni vëmendje kësaj" ...

Një qasje e disiplinuar për Forex tregtare mund të eliminojë rrezikun afatshkurtër

Si tregtar, ne krenohemi në krijimin e një plani tregtar me plumb që ka menaxhim strikt të parave / kontrollit të rrezikut dhe disiplinës. E megjithatë, sugjerimi nga titulli është se ka raste kur ne shikojmë fitimin të na shpëtojnë, ne me vetëdije e lejojmë të ndodhë, pa u përpjekur ta kapim atë fitim shtesë.

Hapni një Llogari FALAS ECN Sot!

LIVE DEMO
VALUTA

Tregtia Forex është e rrezikshme.
Ju mund të humbni të gjithë kapitalin tuaj të investuar.

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) është regjistruar në bazë të Aktit Ndërkombëtar të Kompanisë [CAP 222] të Republikës së Vanuatu me numër regjistrimi 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2020 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.