Rëndësia e Analizës në Tregun Forex

Analiza e tregut Forex vjen në dy forma të ndryshme; teknike dhe themelore. Diskutimet kanë shpërthyer që nga lindja e tregtisë, se cila analizë është më e mira, apo nëse tregtarët duhet të punësojnë një kombinim të të dyja disiplinave, në mënyrë që të marrin vendime më të informuara tregtare. Efka e analizës teknike dhe fundamentale është gjithashtu e diskutueshme nga ajo që quhet "hipoteza efcient-tregu", e cila thotë se çmimet e tregut janë në thelb të paparashikueshme.

Përderisa diskutimet kanë vazhduar për dekada me radhë se cila formë e analizës është më e mira, një çështje që të gjithë ekspertët dhe analistët tregtare do të bien dakord është se të dy format kanë karakteristika dhe përfitime që mund t'i ndihmojnë tregtarët. Analistët do të bien dakord gjithashtu se mund të duhen një jetë praktike dhe aplikimi për t'u bërë profetikë në të dy format ose në të dyja format e analizës. Së pari, përdorimi i analizave teknike u kthye në tregjet e 1700-së nga tregtarët dhe tregtarët holandezë, ndërsa analiza e shandanit dyshohet se filloi në Kinë në shekullin e tetëmbëdhjetë, duke i dhënë një metodë të zhvilluar nga Homma Munehisa, për të përcaktuar kërkesën për mallra bazë siç është orizi.

Shumë analistë themelorë do të hedhin poshtë analizën teknike, duke sugjeruar që shumica e treguesve teknikë nuk mund dhe nuk punojnë, sepse treguesit janë "vetë përmbushur dhe mbetur". Ata mund të dyshojnë në efciency dhe vlerën e treguesve më të zakonshme të tilla si: MACD, RSI, stochastics, DMI, PSAR (ndaluar parabolik dhe të kundërt), Bollinger bandat etj Megjithatë, ka shumë tregtarët që punësojnë analiza teknike në planin e tyre tregtare , i cili do të deklarojë kategorikisht se duke përdorur tregues, për të hyrë dhe për të dalë nga tregëtia e tyre, aktualisht punon. Jo çdo herë, por në aspektin e probabilitetit dhe performancës mesatare, analiza e tyre teknike punon mjaft mirë me kalimin e kohës për të siguruar që ata kanë zhvilluar një plan të besueshëm tregtare dhe strategji, "një avantazh" siç tregtarët shpesh i referohen asaj.

Megjithatë, është ironike që pothuajse të gjithë analistët-tregtarët themelorë do të vazhdojnë të përdorin forma të analizës teknike, madje edhe në një tregues relativisht vanilje, pa tregues. Ata ndoshta do të vendosin se çfarë metode të çmimeve do të preferojnë: shandan, Heikin-Ashi, linjë, pin-bars, etj. Ose ata do të përdorin një strategji mjaft të thjeshtë për tregti, duke përfshirë: ulje më të larta, nivele më të ulëta, 'modelet, fractals, pivot pikë, Fibonacci retracement dhe vizatim linjat e trendit etj Pasi disa nga këto formula janë vendosur në një tabelë, tabela mund të duket si i zënë si një tabelë që përmban shumë nga treguesit e përmendur më lart. Dhe nuk janë llogaritjet se ku do të vendosen ndalesa dhe të marrin urdhra të kufizuar proft gjithashtu forma të analizës teknike?

Pra, analistët e dedikuar analiza themelore ende duhet të përdorin analizën teknike, ata thjesht do të preferojnë të përqendrohen në lajme, ngjarje dhe njoftime të dhënash për të bërë, ose të konfronojnë vendimet e tyre. Dhe ata do të qëndrojnë krah për krah me të gjitha lëshimet, ndoshta duke përdorur Twitter, ose duke paguar shpenzimet shtesë të përdorimit të asaj që quhet "një zhurmë", në një përpjekje për të qenë në krye të tregut dhe vendimet e tyre tregtare.

Sidoqoftë, ky seksion i faqes sonë nuk është këtu për të diskutuar meritat relative të analizave themelore dhe teknike, ne po zhvillojmë një shkollë FX në të cilën do ta bëjmë atë gjerësisht, ne do të japim një pasqyrë të shkurtër të diferencave kryesore midis dy fushat e dallueshme të analizës.

Çfarë është analiza teknike Forex?

Analiza teknike (shpesh e quajtur TA) është parashikimi i lëvizjeve të ardhshme të çmimeve fnanciare bazuar në një ekzaminim të lëvizjeve të çmimeve të kaluara. Analiza teknike mund të ndihmojë tregtarët të parashikojnë se çfarë ka të ngjarë të ndodhë me çmimet me kalimin e kohës. Analiza teknike përdor një shumëllojshmëri të gjerë të treguesve dhe skemave që shfaqin lëvizjet e çmimeve gjatë një periudhe kohore të zgjedhur. Duke analizuar statistikat e mbledhura nga aktiviteti tregtar, të tilla si lëvizja dhe vëllimi i çmimeve, tregtarët shpresojnë të marrin një vendim në lidhje me çmimin e çmimit të drejtimit.

Shumë analiza teknike tregtarët i kushtojnë pak vëmendje lajmit. Ata mendojnë se përfundimisht detajet dhe ndoshta drama e një lirimi të lajmeve ekonomike, përfundimisht do të zbulohen në një tabelë. Në të vërtetë, çmimi në një tabelë mund të reagojë shpesh para se tregtarët të kenë parë të dhënat e lëshuara ose kanë pasur rastin të lexojnë lajmet dhe pastaj të marrin një vendim të informuar. Kjo mund të jetë si pasojë e tregtarëve algoritmikë / frekuencë të lartë që janë në gjendje të drejtojnë lajmet në shpejtësinë e rrufesë para se shumë tregëtarë të vdekshëm mund të reagojnë.

Çfarë është Analiza Themelore e Forex?

Analistët themelorë shqyrtojnë vlerën e brendshme të një investimi, në forex kjo kërkon një shqyrtim të afërt të kushteve ekonomike që ndikojnë në vlerësimin e monedhës së një kombi. Ka shumë faktorë themelorë themelorë që luajnë një rol në lëvizjen e monedhës, shumë prej të cilave janë të përfshira në atë që quhet "tregues ekonomikë".

Treguesit ekonomikë janë raporte dhe të dhëna të lëshuara nga qeveria e një vendi, ose një entitet privat si Markit, që jep detaje mbi ecurinë ekonomike të një vendi. Raportet ekonomike janë mjeti me të cilin matet në përgjithësi shëndeti ekonomik i një vendi. Lëshuar në kohë të planifikuar, të dhënat tregojnë tregun me një tregues të situatës ekonomike të një vendi; a është përmirësuar apo refuzuar? Në tregtimin e FX, çdo devijim nga mesatarja, të dhënat e mëparshme, ose nga ajo që është parashikuar, mund të shkaktojë lëvizje të mëdha të çmimeve dhe volumit.

Këtu janë katër raporte të mëdha të cilat mund (në lirim) efekti çmimi i monedhës

Bruto në familje
Produkti (PBB)
PBB është masa më e madhe e ekonomisë së një vendi; vlerën totale të tregut të të gjitha mallrave dhe shërbimeve të prodhuara në një vend gjatë një periudhe të defnuar. PBB-ja është në vonesë, prandaj tregtarët shpesh përqendrohen në dy raporte të lëshuara para se të shënohet PBB-ja fnanciare; raportin e avancuar dhe raportin paraprak. Rishikimet midis këtyre raporteve mund të shkaktojnë paqëndrueshmëri të konsiderueshme.
Shitjet me pakicë
Raportet e shitjeve me pakicë matin faturat e të gjitha dyqaneve të shitjes me pakicë në një vend të caktuar. Raporti është një tregues i dobishëm i modeleve të përgjithshme të shpenzimeve të konsumit, të përshtatura për variablat sezonalë. Mund të përdoret për të parashikuar ecurinë e treguesve më të rëndësishëm të mbetjeve dhe për të vlerësuar drejtimin e menjëhershëm të një ekonomie.
Industrial
Prodhim

Ndryshimet në prodhimin e: fabrikave, minierave dhe shërbimeve brenda ekonomisë së një kombi mund të tregojnë shëndetin e përgjithshëm të ekonomisë. Raporton gjithashtu kapacitetin e tyre; shkalla në të cilën përdoret kapaciteti ose dobia e çdo fabrike. Në mënyrë ideale, një komb duhet të përjetojë një rritje të prodhimit, ndërkohë që është afër kapacitetit maksimal të tij.

Tregtarët që përdorin këto të dhëna shpesh e monitorojnë prodhimin e shërbimeve, të cilat mund të jenë të paqëndrueshme, si kërkesa për energji, ndikohen nga ndryshimet klimatike. Rishikime të rëndësishme në mes të raporteve mund të shkaktohen nga ndryshimet e motit, të cilat mund të shkaktojnë paqëndrueshmëri në monedhën vendase.

Çmimi i Konsumit
Indeksi (CPI)
IÇK-ja mat ndryshimin e inflacionit në çmimet e mallrave të konsumit për përafërsisht. dyqind kategori të ndryshme. Ky raport mund të përdoret për të parë nëse një vend po bën ose humbet para për produktet dhe shërbimet e tij. Gjithashtu mund të përdoret për të përcaktuar nëse një bankë qendrore ose qeveria do të rrisë ose ulë normat bazë të interesit, ose të ftohtë ose të stimulojë ekonominë.

Hapni një Llogari FALAS ECN Sot!

LIVE DEMO
VALUTA

Tregtia Forex është e rrezikshme.
Ju mund të humbni të gjithë kapitalin tuaj të investuar.

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) është regjistruar në bazë të Aktit Ndërkombëtar të Kompanisë [CAP 222] të Republikës së Vanuatu me numër regjistrimi 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2020 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.