Trade Forex

Tregu i këmbimit valutor (Forex ose FX për të shkurtër) është tregu financiar më i madh dhe më i lëngshëm në botë. Sipas Bankës për Marrëveshjet Ndërkombëtare, tregu Forex llogaritë për tunizuesit e përditshëm prej rreth katër trilionë dollarë dhe tregu është në rritje nga viti në vit.

Ekspozim

Tregu FOREX është një treg i decentralizuar, mbi-Counter (OTC) me monedhat që tregtohen kundër njëri-tjetrit nga bankat qendrore, bankat tregtare dhe investuese, spekulatorët e monedhave, qeveritë dhe institucionet e tjera financiare.

Accessibility

Ndryshe nga një treg tradicional i aksioneve, tregu i këmbimit valutor ndahet në nivele aksesi. Në krye është tregu ndërbankar, i cili përbëhet nga bankat më të mëdha tregtare dhe tregtarët me letra me vlerë. Brenda tregut ndërbankar, Përhapjet, të cilat janë dallimi në mes çmimeve të ofertës dhe çmimeve të kërkuara për çiftet e monedhave të ndryshme janë brisk të mprehta dhe ndryshojnë shumë nga përhapjet në dispozicion të investitorëve jashtë nivelit të lartë.

Dallimi në mes çmimeve të ofertës dhe çmimit të kërkesave zgjerohet (nga 0-1 pip deri në pips 1-2 për disa valuta si EUR). Kjo është për shkak të volumit. Nëse një tregtar Forex mund të garantojë një numër të madh të transaksioneve për shuma të mëdha, ato zakonisht mund të kërkojnë një ndryshim më të vogël midis ofertës dhe kërkesës, e cila është përmendur si më e mirë përhapur Forex.

Mundësi

Tregu ndërbankar shërben si për shumicën e qarkullimit komercial ashtu edhe për shuma të mëdha të tregtimit spekulativ të Forex çdo ditë. Një bankë e madhe mund të blejë miliarda dollarë në ditë. Disa nga këto forex trading janë ndërmarrë në emër të klientëve, por shumë gjëra kryhen nga zyrat e pronarit, tregtia për llogarinë e bankës.

Deri kohët e fundit, agjentët e këmbimit valutor kanë bërë sasi të mëdha të biznesit, duke lehtësuar tregtimin ndërbankar të forex dhe duke iu bashkuar homologëve anonimë për pagesa të vogla. Sot, megjithatë, shumë nga ky biznes ka lëvizur në sisteme elektronike më efikase, të referuara si ECN.

Modeli ECN i FXCC ofron tregtarët individualë me qasje të drejtpërdrejtë në ofertën e ofertës / ofertës "ndërbankare" palë të monedhës.

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Qendrore Clearing Ltd (www.fxcc.com) është e rregulluar nga Komisioni i Shërbimeve Financiare Vanuatu (VFSC) me numrin e licencës 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2020 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.