Si të lexoni grafikët Forex

Në botën e tregtimit të Forex, duhet të mësoni grafikët e parë përpara se të filloni tregtitë. Shtë baza mbi të cilën bëhet shumica e kursit të këmbimit dhe parashikimi i analizës dhe kjo është arsyeja pse është mjeti më i rëndësishëm i tregtarit. Në tabelën Forex, ju do të shihni ndryshimet në monedha dhe kurset e tyre të këmbimit dhe si ndryshon çmimi aktual me kohën. Këto çmime variojnë nga GBP / JPY (Pounds britanike deri në jen japoneze) deri në EUR / USD (Euro në dollarë amerikanë) dhe çifte të tjera të monedhave që mund të shihni.

Një grafik Forex përcaktohet si një ilustrim vizual të çmimit të monedhave të çiftuara brenda një kornize kohore të caktuar.

Si të lexoni Listat Forex

 

Fotografon veprimtarinë e tregtive që vijojnë për kohëzgjatjen e një periudhe tregtare të veçantë pavarësisht kohëzgjatjes qoftë në minuta, orë, ditë apo edhe javë. Ndryshimi i çmimit ndodh në një kohë të rastit kur askush nuk mund të presë saktësisht ashtu si tregtarët, ne duhet të jemi në gjendje të trajtojmë rreziqet e tregjeve të tilla dhe të bëjmë probabilitete dhe kjo është aty ku do t'ju duhet ndihma e grafikut.

Shtë shumë e thjeshtë për të përdorur grafikët pasi mund të merrni një kuptim të ndryshimeve të çmimeve duke i parë vetëm ato. Në grafik, do të shihni se si lëvizin monedha të ndryshme dhe mund të përcaktoni tendencën e rritjes ose ngritjes në një kohë të caktuar. Ka të bëjë me dy akset dhe ordinatë është në anën vertikale, dhe qëndron për shkallën e çmimit ndërsa koha përshkruhet në anën horizontale e cila është x-aks.

Në të kaluarën, njerëzit përdorën duar për të vizatuar tabela, por në ditët e sotme, ekziston një softuer që mund t'i planifikojë ato majtas djathtas të gjithë x-aks.

 

Si funksionon grafiku i çmimeve

 

Një grafik çmimesh tregon ndryshime në kërkesë dhe ofertë dhe ai arrin secila prej transaksioneve tuaja tregtare në të gjitha kohët. Ka artikuj të ndryshëm të lajmeve që do të gjeni në tabelë dhe kjo përfshin edhe lajme dhe pritshmëri në të ardhmen, të cilat ndihmojnë tregtarët të rregullojnë çmimet e tyre. Sidoqoftë, lajmet mund të jenë të ndryshme nga ato që vijnë në të ardhmen, dhe në këtë kohë, tregtarët do të bëjnë rregullime të mëtejshme gjithashtu dhe do të zhvendosin çmimet e tyre. Kjo vazhdon dhe vazhdon ndërsa cikli vazhdon.

Pavarësisht nëse aktivitetet vijnë nga algoritme të shumta ose njerëz, grafiku i ndërthur ato. Në të njëjtën mënyrë do të gjeni informacione të ndryshme në grafik qoftë nga një eksportues, bankë qendrore, AI, apo edhe tregtarë me pakicë në lidhje me transaksionet e tyre.

 

Llojet e ndryshme të tabelave Forex

 

Ekzistojnë lloje të ndryshme të tabelave në Forex, por më të përdorurit dhe më të njohurit janë grafikët e linjave, grafikëtdhe Listat e shandanit.

 

Listat e linjave

 

Grafiku Line është më i lehtë për të gjitha. Ajo tërheq një vijë për t'u bashkuar me çmimet e mbylljes dhe në këtë mënyrë, ajo portretizon rritjen dhe rënien e monedhave të çiftuara me kohën. Edhe pse është e lehtë për t’u ndjekur, nuk u jep tregtarëve informacion të mjaftueshëm për sjelljen e çmimeve. Vetëm pas periudhës do të zbuloni se çmimi përfundoi në X dhe asgjë më shumë.

Sidoqoftë, ju ndihmon të shikoni me lehtësi trendet dhe të bëni krahasime me çmimet e mbylljes së periudhave të ndryshme. Me tabelën e linjës, mund të merrni një përmbledhje të lëvizjes së çmimeve ashtu si në shembullin EUR / USD më poshtë.

Si të lexoni grafikun e linjës

Listat e shiritave

Si të lexoni Bar Bar

 

Në krahasim me tabelën e vijave, tabelat e barit janë mjaft të ndërlikuara megjithëse tejkalojnë linjën në ofrimin e detajeve të mjaftueshme. Grafikët e barit gjithashtu ofrojnë një pamje të hapjes, mbylljes, çmimeve të larta dhe të ulëta të palëve të monedhave. Në fund të boshtit vertikal i cili qëndron në intervalin e përgjithshëm tregtar për palën e monedhës, do të gjeni çmimin më të ulët të tregtisë në atë kohë, ndërsa më i larti është në krye.

Hashi horizontal tregon çmimin e hapjes në anën e majtë të shiritit dhe çmimin e mbylljes në anën e djathtë.

Me rritjen e paqëndrueshmërisë në luhatjet e çmimeve, shufrat zmadhohen ndërsa ato zvogëlohen kur luhatjet janë akoma. Këto luhatje janë për shkak të modelit të ndërtimit të shiritit.

Diagrami më poshtë për palën EUR / USD do t'ju tregojë një ilustrim të mirë se si duket tabela e barit.

Si të lexoni Bar Bar

 

Listat e shandanit

 

Grafikët e shandanëve përdorin një vijë vertikale për të treguar nivelet e tregtisë së lartë deri në të ulët, ashtu si veprojnë edhe grafikët e tjerë Forex. Ka disa blloqe që do të gjeni në mes, gjë që tregon hapjen dhe mbylljen e çmimeve.

Një bllok i mesëm me ngjyrë ose i mbushur do të thotë që çmimi i mbylljes së një palë monedhe është më i ulët se çmimi i tij i hapjes. Nga ana tjetër, kur blloku i mesëm ka një ngjyrë të ndryshme ose është i mbushur, atëherë ai mbyllet me një çmim më të lartë se ai që hapi.Si të lexoni grafikun e shandanëve

 

Si të lexoni diagramet e shandanit

 

Për të lexuar një tabelë shandanesh, së pari duhet të kuptoni se ai vjen në dy formime; qirinjtë e shitësit dhe blerësit ashtu si shihet më poshtë.

Si të lexoni grafikun e shandanëve

 

Këto dy formacione të qirinjve ju japin gjithashtu si tregtar informacion shumë të rëndësishëm. Kjo perfshin:

  • Qiri i gjelbër i cili herë pas here është i bardhë përfaqëson blerësin dhe shpjegon që blerësi triumfon në një kohë të caktuar sepse niveli i çmimit të mbylljes është më i lartë se ai i hapjes.
  • Qiri i kuq i cili herë pas here është i zi përfaqëson shitësin dhe shpjegon se shitësi triumfoi në një kohë të caktuar sepse niveli i çmimit të mbylljes është më i ulët se ai i hapjes.
  • Nivelet e çmimit të ulët dhe të lartë sqarojnë se është zgjedhur çmimi më i ulët dhe çmimi më i lartë i arritur në një periudhë.

Si të lexoni grafikun e shandanëve

 

përfundim

 

Nëse nuk dini veprimet e Forex, jeni i detyruar të bëni disa gabime dhe hapi i parë për të parandaluar që të ndodhë një gjë e tillë është të dini se si të lexoni tabelat. Ekzistojnë shumë lloje të tabelave Forex, por tre që kemi theksuar këtu janë ato më të mirat. Ju mund të shkoni me cilindo të ndjeheni të përshtatshme për ju dhe të kuptoni sesi funksionojnë tabelat përpara se të zhyteni në botën e Forex.

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) është regjistruar në bazë të Aktit Ndërkombëtar të Kompanisë [CAP 222] të Republikës së Vanuatu me numër regjistrimi 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2020 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.