Normat e interesit

Normat bazë të interesit në bankat qendrore mund të kenë një ndikim kritik në ecurinë tonë të tregtimit. Në këtë tabelë ne kemi dhënë një listë gjithëpërfshirëse të të gjitha normave bazë bazë, në lidhje me të gjitha bankat qendrore globale.

Për shembull, një ndryshim norma duhet të njoftohet, për shembull, nga cilado nga katër bankat qendrore kryesore: BQE, Banka e Japonisë, Fed dhe Banka e Anglisë e Britanisë së Madhe, atëherë rregullimi mund të ndikojë në mënyrë dramatike performancën e një palë të monedhës.

Shembull: Le të themi se Fed zbulon një rritje 0.25% në normën e interesit të SHBA, atëherë teorikisht dollari do të rritet kundrejt asaj që është e madhe dhe shumë nga kolegët e saj të mëdhenj. Investitorët do të kthehen në dollarë pasi vlerësohet se po japin një normë më të mirë të interesit për investime.

Në terma të thjeshtë, nëse ju merrni vetëm 0.5% interes në një llogari kursimi, atëherë investimi në dollarë, në një automjet amerikan të kursimit të dollarit me një normë 0.75%, perceptohet të jetë më e vlefshme dhe mund të jetë investim më fitimprurës .

Ka edhe konsiderata të tjera në lidhje me normat bazë të bankave qendrore, për shembull, mundësinë për të shfrytëzuar atë që quhet "mbajnë mundësitë tregtare".
Acurrency kryejnë tregti është një strategji ku një investitor shet një monedhë të caktuar, me një normë interesi relativisht të ulët dhe përdor fondet për të blerë një monedhë tjetër, e cila po jep një normë më të lartë interesi. Një tregtar që përdor këtë strategji përpiqet të kapë dallimin mes normave. Ky boshllëk shpesh mund të jetë substancial, në varësi të nivelit të levave të aplikuara. Ne dëshmojmë shembuj të thjeshtë të tregtisë së mbartur në tregun tonë Forex në mënyrë të vazhdueshme; nëse mendojmë se dollari do të ngrihet kundrejt euros, atëherë do të kemi EUR / USD të shkurtër.

Pavarësisht nga fitimet afatshkurtra që mund të merren si rregullim i normës së interesit të bankës qendrore, përfitimet afatgjata, nga investitorët të cilët shpesh konsiderohen si "tregtarët me ritëm" ose "tregtarët e pozicioneve" janë shumë të ndjeshëm ndaj normës bazë të interesit vendimet nga bankat qendrore. Ky lloj i tregtarëve specialistë mund të ndryshojë ose të mbajë pozicionet afatgjata në çifte të ndryshme të monedhës, në lidhje me rregullimet e normës së interesit. Ata mund të vendosin pak tregti në vit dhe të tregtojnë vetëm kur një bankë qendrore ndryshon normat e interesit.

Ky mjet është të arritshme nëpërmjet Hub tonë të Tregtarëve për mbajtësit e llogarive FXCC.

Identifikohu për të hyrë në tonë Mjete të lira tregtare

Për të aplikuar për mjetet tuaja të lira, thjesht hyni në hubun e tregtarëve lexojeni
Termat dhe Kushtet dhe bëni kërkesën tuaj.

Merrni Normat e Interesit të Bankës Qendrore

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) është regjistruar në bazë të Aktit Ndërkombëtar të Kompanisë [CAP 222] të Republikës së Vanuatu me numër regjistrimi 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2020 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.