Mësoni Forex Trading hap pas hapi

 

Përmbajtja

 

Si funksionon forex? Kërkesat themelore për tregtimin në Forex Hapat në tregtimin Forex

Pyetje për tregtimin në Forex përfundim

 

 

Ndër shumë instrumente investimesh, tregtimi Forex është një mënyrë tërheqëse për të rritur kapitalin tuaj në mënyrë të përshtatshme. Sipas sondazhit të Bankës Qendrore Trienale të vitit 2019 nga Banka për Zgjidhje Ndërkombëtare (BIS), statistikat treguan se Tregtimi në tregjet FX arriti në 6.6 trilion dollarë në ditë në Prill 2019, nga 5.1 trilion dollarë tre vjet më parë.

Por si funksionon e gjithë kjo punë, dhe si mund të mësoni Forex hap pas hapi?

Në këtë udhëzues, ne do të zgjidhim të gjitha pyetjet tuaja në lidhje me Forex. Pra, le të fillojmë.

 

Si funksionon forex?

 

Tregtimi në Forex nuk ndodh në shkëmbime si mallra dhe aksione, përkundrazi është një treg pa-treg, ku dy palë bëjnë tregti drejtpërdrejt përmes një ndërmjetësi. Tregu Forex operohet përmes rrjeteve të bankave. Katër qendrat kryesore të tregtimit të Forex janë New York, London, Sidnei dhe Tokio. Ju mund të bëni tregti 24 orë në ditë nga e hëna në të premte. Ekzistojnë tre lloje të tregjeve Forex që përfshijnë tregun Forex, tregun e ardhshëm Forex dhe tregun e Forex përpara.

Shumica e tregtarëve që spekulojnë çmimet e këmbimit nuk do të planifikojnë të marrin vetë monedhën; në vend të kësaj ata bëjnë parashikime të kursit të këmbimit për të përfituar nga lëvizjet e çmimeve në treg.

Mekanizmi i Tregtimit Forex

Tregtarët Forex rregullojnë spekulimin e rritjes ose rënies së çmimeve të një palë monedhe për të realizuar fitime. Për shembull, kurset e këmbimit për EUR / USD çojnë vlerën e raportit midis euros dhe dollarit amerikan. Ajo lind nga marrëdhënia midis ofertës dhe kërkesës.

 

Kërkesat themelore për tregtimin me Forex

 

Tashmë keni përmbushur bazat më të rëndësishme të pjesëmarrjes në tregtimin Forex nëse keni një kompjuter dhe një lidhje interneti.

Tani që ju keni njohuritë e nevojshme të tregut Forex, le të kalojmë në mënyrën sesi mund të mësoni hap pas hapi tregtimin Forex. 

 

Hapat në tregtimin me Forex

 

Para fillimit të tregtimit aktual, ka disa gjëra që duhet të merrni parasysh së pari. Këto hapa janë pjesë e procesit tuaj të të mësuarit. 

 

1.   Zgjedhja e ndërmjetësit të duhur

 

Zgjedhja ndërmjetësi i duhur është hapi më i rëndësishëm në tregtimin me Forex pasi nuk mund të kryeni tregtim në internet pa një ndërmjetës dhe zgjedhja e një ndërmjetësi të gabuar mund të përfundojë në një përvojë vërtet të keqe në karrierën tuaj tregtare.

Ju duhet të siguroheni që ndërmjetësi ofron tarifa të lira, një ndërfaqe të shkëlqyeshme të përdoruesit dhe mbi të gjitha, një llogari demo. 

Me llogari demo, mund të zbuloni nëse ndërmjetësi ju përshtatet apo jo. Kjo gjithashtu ju lejon të provoni dhe rafinoni strategjitë tuaja Forex. 

Nëse dikush dëshiron t'ju japë diçka ose dëshiron ta ofrojë atë në kushte jashtëzakonisht të përshtatshme, duhet të jeni dyshues. Ju këshillohet mirë që të drejtoheni në njërën prej platformave të krijuara të rregulluara nga autoritetet e vendeve të tyre të origjinës.

Zgjedhja e një ndërmjetësi Forex

 

2.   Mësoni termat thelbësorë

 

Ju duhet të mësoni kushte specifike të tregtimit përpara se të filloni udhëtimin tuaj. Këtu janë frazat që duhet të përpiqeni të kuptoni.

- Kursi i këmbimit

Norma tregon çmimin aktual të palës së monedhës. 

- Çmimi i ofertës

Shtë një çmim me të cilin FXCC (ose një palë tjetër kundërshtare) ofron për të blerë palën e monedhës nga një klient. Shtë çmimi që klienti do të citohet kur dëshiron të shesë (shkojë me pak fjalë) një pozicion.

- Pyet çmimin

Shtë çmimi me të cilin monedha, ose instrumenti ofrohet për shitje nga FXCC (ose një palë tjetër kundër). Pricemimi i pyetjes ose ofertës është në të vërtetë çmimi që një klient do të citohet kur dëshiron të blejë (shkojë gjatë) një pozicion ..  

- Çift valutor

Monedhat tregtohen gjithmonë në çifte, p.sh. EUR / USD. Monedha e parë është monedha bazë, dhe e dyta është monedha e kuotës. Kjo tregon sasinë e monedhës së kuotave kërkohet për të blerë monedhën bazë.

- Përhapet

Dallimi midis çmimit të ofertës dhe kërkesës quhet përhapje.

- Parashikim

Procesi i vlerësimit të grafikëve aktualë për të parashikuar se në cilën mënyrë do të lëviz tregu tjetër.

- Komisioni / tarifat

Shtë tarifa që një ndërmjetësi siç është FXCC mund të ngarkojë për tregti.

- Rendi i tregut

Rendi i tregut bazohet në çmimin aktual të vendosur nga tregu. Nëse jepni një urdhër të tillë për blerje ose shitje, do të keni mundësi të shkoni në tregti sa më shpejt që të jetë e mundur.

- Kufizoni rendin

Rendi limit i mundëson tregtarit të vendosë një kufi çmimesh, deri në të cilin palët e monedhës blihen ose shiten. Kjo lejon planifikimin për të tregtuar nivele të caktuara çmimesh dhe për të shmangur çmimet e blerjeve me çmim të lartë ose çmimet e shitjeve që janë shumë të lira.

- Urdhër ndalimi i humbjes

Me urdhrin stop-humbje, tregtari mund të minimizojë humbjen në një tregti nëse çmimi shkon në drejtim të kundërt. Renditja aktivizohet kur çmimi i një palë monedhe arrin një nivel të caktuar çmimesh. Tregtari mund të vendosë një humbje ndalese gjatë hapjes së një tregtie ose ajo mund të vendoset edhe pas hapjes së tregtisë. Urdhri ndalim-humbje është një nga mjetet themelore për të menaxhuar rrezikun.

- Levave

Levave u lejon tregtarëve të tregtojnë vëllime më të mëdha se sa lejon kapitali parësor. Fitimet e mundshme shumohen, por rreziqet gjithashtu rriten ndjeshëm.

- diferencë

Ndërsa tregtimi Forex, tregtarëve u kërkohet vetëm një pjesë e vogël e kapitalit për të hapur dhe mbajtur një pozicion tregtar. Kjo pjesë e kapitalit quhet marzh.

- Tubacion

Pip është një njësi themelore në tregtimin me Forex. Ai tregon ndryshimin e çmimit të një palë monedhe. Një tub korrespondon me një ndryshim kursi prej 0.0001.

- Shumë

Shumë do të thotë 100,000 njësi të monedhës bazë në tregtimin me Forex. Agjentët modernë ofrojnë mini shumë me 10,000 njësi dhe mikro shumë me 1,000 njësi për tregtarët me kapital më të ulët.

- Çifte ekzotike

Pairsifte ekzotike nuk tregtohen aq shpesh sa "majorët". Përkundrazi, ato janë monedha më të dobëta, por ato mund të kombinohen me EUR, USD, ose JPY. Për shkak të sistemeve më të paqëndrueshme financiare, çifte të tilla monedhash ekzotike shpesh janë dukshëm më të paqëndrueshme se madhësitë që janë kryesisht të qëndrueshme.

- Vëllimi

Vëllimi është shuma totale e veprimtarisë tregtare të një palë të veçantë monedhe. Ndonjëherë konsiderohet edhe si numri i përgjithshëm i kontratave të tregtuara gjatë ditës.

- Shko gjatë

"Të shkosh shumë" do të thotë të blesh një palë monedhe me shpresën e rritjes së çmimit të këtij palë monedhe. Urdhri bëhet fitimprurës kur çmimi rritet mbi çmimin e hyrjes.

- Shkoni shkurt

Një palë e shkurtër e monedhave do të thotë që ju prisni që çmimi i palës së monedhës të bjerë. Urdhri bëhet fitimprurës kur çmimi bie nën çmimin e hyrjes.

- Nuk ka llogari shkëmbimi

Pa një llogari shkëmbimi, ndërmjetësi nuk paguan tarifë të kthimit për mbajtjen e ndonjë pozicioni tregtie brenda një nate.

- Llogari standarde

Brokerët në internet Forex tani ofrojnë të gjitha llojet e llogarive. Nëse nuk keni kërkesa ose dëshira të veçanta, mbani llogarinë standarde.

- Llogari mini

Një llogari mini lejon tregtarët Forex për të tregtuar mini-shumë.

- Mikro llogari

Një llogari mikro lejon tregtarët Forex për të tregtuar mikro-shumë.

- Tregtimi i pasqyrave

Tregtimi i pasqyrave u lejon tregtarëve që të kopjojnë automatikisht tregtimet e tregtarëve të tjerë të suksesshëm kundër një pagese të caktuar.

- Rrëshqitje

Dallimi midis çmimit aktual të mbushjes dhe çmimit të pritshëm të mbushjes quhet rrëshqitje. Rrëshqitja zakonisht ndodh kur tregu është shumë i paqëndrueshëm. 

- Scalping

Scalping është një stil tregtar afatshkurtër. Periudha kohore midis hapjes dhe mbylljes së një tregtie mund të ndryshojë nga disa sekonda në disa minuta.

 

3.  Hapni një llogari demo

 

Ne ju rekomandojmë një llogari demo, me të cilën mund të provoni tregtimin me forex, pa ndonjë rrezik. Pra, mund të merrni përvojën tuaj të parë në FX pa rrezik. 

Një llogari demo funksionon si një llogari e vërtetë me funksionalitete të kufizuara. Këtu keni para virtuale që mund t’i përdorni për tregti. 

Hapni një llogari demo

4.   Zgjidh një program tregtar

 

Disa broker ofrojnë portalin e tyre ekskluziv të tregtimit në internet, ndërsa ndërmjetësit e tjerë FX ju ofrojnë softuer ose aplikacion të veçantë. Shumica e agjentëve mbështesin të njohurit Metatrader plaformë tregtie.

Zgjidh një platformë tregtare

Nëse përdorni internetin përmes një shfletuesi më pak të zakonshëm, duhet të supozoni se ndërmjetësi juaj FX nuk e mbështet atë. Për të qenë akoma në gjendje të tregtoni me ndërmjetësi Forex, do të duhet të përdorni një aplikacion në këtë rast - ose të instaloni një nga shfletuesit e zakonshëm në kompjuterin tuaj.

5.   Zgjidhni një palë monedhe

 

Tregtimet Forex janë bërë në palë të monedhës vetëm. Ju, pra, duhet të vendosni në cilin palë të monedhës të investoni. Si rregull, diploma dhe të mitur janë në dispozicion. Pairsiftet më të njohura të monedhave janë ndoshta EURUSD, USDJPYdhe EURGBP.

Palët më të tregtuara të monedhave

6.   Provoni disa strategji tregtare

 

Një strategji koherente Forex përfshin domosdoshmërisht katër pika:

  • sinjalet e përcaktuara të hyrjes
  • madhësitë e pozicionit
  • menaxhimi i riskut
  • dalja nga një tregti. 

Zgjidhni një strategji tregtare që ju përshtatet më së miri. 

Këtu janë disa nga të zakonshmet strategjitë tregtare:

- Scalping

Në të ashtuquajturat "shkallëzim", pozicionet zhvillohen veçanërisht për një hapësirë ​​kohe të shkurtër. Si rregull, ata mbyllin tregtinë brenda disa minutave nga hapja e tyre. Tregtarët janë të kënaqur me të ardhura të ulëta për tregti kur shkallëzojnë. Përsëritja e vazhdueshme mund të çojë në kthime të larta në planin afatgjatë.

- Tregtimi ditor

Në tregtimin ditor, tregtitë hapen dhe mbyllen brenda një dite. Tregtari i ditës përpiqet të përfitojë nga luhatjet afatshkurtra në një treg Forex shumë të paqëndrueshëm.

- Tregtimi me ritëm

Tregtimi i lëkundur është mënyra e tregtimit afatmesëm, ku tregtarët mbajnë pozicionet e tyre nga dy ditë në disa javë dhe ata përpiqen të marrin fitimin maksimal nga një prirje.

- Tregtimi i pozicionit

Në tregtimin e pozicionit, tregtarët ndjekin tendencat afatgjata për të realizuar potencialin maksimal nga një lëvizje e çmimeve.

 

Pyetje për tregtimin në Forex

 

A ja vlen të investosh në Forex?

 

Ashtu si me çdo sipërmarrje, gjithmonë ekziston rreziku i humbjes kur tregtoni Forex. Ju duhet të vendosni një strategji të përshtatshme tregtare tregtare që korrespondon me personalitetin tuaj tregtar. Ata që investojnë me mençuri mund të arrijnë kthime të larta nga tregtimi i Forex.

Cila është platforma më e mirë për tregtimin me forex?

Përzgjedhja e platformës është shumë subjektive dhe varet nga kërkesat e tregtimit të dikujt. Disa nga platformat e njohura të Forex Trading përfshijnë MetaTrader 4 dhe MetaTrader 5. Megjithatë, jo të gjitha platformat e tregtimit janë të lira. Përveç një tarifë mujore të përsëritur, disa platforma mund të kenë një përhapje edhe më të gjerë.

Sa e vështirë është të jesh i suksesshëm në tregtinë Forex?

Nuk ka dyshim se duhet shumë praktikë për të fituar para me tregtimin me Forex. Përveç zgjedhjes së çiftit të duhur të monedhës, trajnimi i vazhdueshëm është thelbësor për t'u bërë një tregtar i suksesshëm i Forex.

 

përfundim

 

Tregtimi në internet Forex premton kthime të larta për investitorët, por kërkon shumë prej tyre. Vetëm ata që janë të gatshëm të përgatiten për tregtimin në internet si duhet dhe të merren gjerësisht me strategjitë e tregtimit Forex duhet të futen në tregun e Forex. 

Me këshilla të diskutuara më lart, ju jeni mirë të përgatitur të keni përvojën tuaj të parë në Forex dhe më në fund mund të filloni të mësoni tregtimin me Forex.

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) është regjistruar në bazë të Aktit Ndërkombëtar të Kompanisë [CAP 222] të Republikës së Vanuatu me numër regjistrimi 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2020 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.