Koncepti i Leverage shpjegoi

Është e rëndësishme për tregtarët dhe klientët e papërvojë që janë të rinj në tregtinë e Forex, ose të reja për të tregtuar në çdo tregje financiare, për të kuptuar plotësisht konceptet e levave dhe diferencës. Shumë shpesh tregtarët e rinj janë të paduruar për të filluar tregtinë dhe nuk arrijnë të kuptojnë rëndësinë dhe ndikimin që këta dy faktorë kritikë të suksesit do të kenë në rezultatin e suksesit të tyre të mundshëm.

Shpërndarja, siç sugjeron termi, ofron mundësinë që tregtarët të shfrytëzojnë paratë reale që kanë në llogarinë e tyre dhe të rrezikojnë në treg, në mënyrë që potencialisht të maksimizojnë çdo fitim. Në terma të thjeshtë; nëse një tregtar përdor levizjen e 1: 100 atëherë çdo dollar që ata janë në të vërtetë duke kryer rrezikun e kontrollon me defekti dollarë 100 në treg. Investitorët dhe tregtarët për këtë arsye përdorin konceptin e levave për të rritur potencialisht fitimet e tyre në ndonjë tregti të veçantë, ose investim.

Në Forex Trading, levave në ofertë është në përgjithësi më e lartë në dispozicion në tregjet financiare. Nivelet levave vendosen nga ndërmjetësi Forex dhe mund të ndryshojnë, nga: 1: 1, 1: 50, 1: 100, ose edhe më të larta. Brokerët do t'u lejojnë tregtarëve të rregullojnë levat lart ose poshtë, por do të vendosin kufij. Për shembull, në FXCC levave tona maksimale (në llogarinë tonë ECN standarde) janë 1: 300, por klientët janë të lirë të zgjedhin një nivel më të ulët të levave.

Me 1: 1 leverage çdo dollar në llogarinë tuaj diferencë kontrollon dollarin 1 të tregtimit

Me 1: 50 leverage çdo dollar në llogarinë tuaj diferencë kontrollon dollarin 50 të tregtimit

Me 1: 100 leverage çdo dollar në llogarinë tuaj diferencë kontrollon dollarin 100 të tregtimit

Cila është Margin?

Margjina kuptohet më mirë si një depozitë e mirëfilltë në emër të një tregtari, një tregtar vendos kolateral në drejtim të kredisë në llogarinë e tyre, me qëllim që të mbajë një pozicion (ose pozicione) në treg, kjo është një kërkesë sepse shumica agjentët Forex nuk ofrojnë kredi.

Kur tregtia me diferencë dhe duke përdorur levave, shuma e marzhit të kërkuar për të mbajtur pozicionin ose pozicionet përcaktohet nga madhësia e tregtisë. Ndërsa madhësia e tregtisë rrit kërkesat për diferencë. Ta themi thjesht; margjina është shuma e kërkuar për të mbajtur tregtinë ose tregtinë e hapur. Leva është shumëfish i ekspozimit ndaj kapitalit të llogarisë.

Cila është një telefonatë diferenciale?

Tani kemi sqaruar se marzhi është shuma e bilancit të llogarisë që kërkohet për të mbajtur tregtinë e hapur dhe ne kemi shpjeguar se levave është shumëfish i ekspozimit kundrejt kapitalit të llogarisë. Pra, le të përdorim një shembull për të shpjeguar se si funksionon diferenca dhe si mund të ndodhë një thirrje diferencë.

Nëse një tregtari ka një llogari me një vlerë prej £ 10,000 në të, por dëshiron të blejë 1 lot (një kontratë 100,000) prej EUR / GBP, ata do të duhet të vendosin £ 850 të marzhit në një llogari duke lënë £ 9,150 në marzh të përdorshëm (ose diferencë të lirë), kjo bazohet në një euro që blen përafërsisht. 0.85 e një sterli të paund. Një ndërmjetës duhet të sigurojë që tregtia ose tregtia e tregtarit po merr në treg, mbulohen nga bilanci në llogarinë e tyre. Margjina mund të konsiderohet si një rrjet sigurie, për të dy tregtarët dhe ndërmjetësit.

Tregtarët duhet të monitorojnë nivelin e marzhit (balancit) në llogarinë e tyre gjatë gjithë kohës, sepse ato mund të jenë në tregti të leverdishme ose të bindur se pozicioni në të cilin ata do të bëhen fitimprurës, por të gjejnë tregtinë ose tregëtinë e tyre të mbyllura, . Nëse diferenca zbret nën nivelet e kërkuara, FXCC mund të iniciojë atë që njihet si një "thirrje diferencë". Në këtë skenar, FXCC ose do të këshillojë tregtarin të depozitojë fonde shtesë në llogarinë e tyre të Forex, ose të mbyllë disa (ose të gjitha) pozicionet në mënyrë që të kufizojë humbjen, si për tregtarin dhe ndërmjetësin.

Krijimi i planeve tregtare, duke siguruar që disiplina e tregtarit mbahet gjithmonë, duhet të përcaktojë përdorimin efektiv të levave dhe diferencës. Një strategji e hollësishme, e detajuar tregtare, e mbështetur nga një plan tregtar konkret, është një nga gurët themelorë të suksesit tregtar. Kombinuar me përdorimin e kujdesshëm të ndalimeve të tregtimit dhe marrjes së urdhrave kufizues të fitimit, shtuar në menaxhimin efektiv të parave duhet të inkurajojë përdorimin e suksesshëm të levave dhe diferencës, potencialisht duke lejuar tregtarët të lulëzojnë.

Në përmbledhje, një situatë ku mund të ndodhë një thirrje margjinale është për shkak të përdorimit të tepruar të levave, me kapital të pamjaftueshëm, përderisa vazhdojnë të humbin tregët për një kohë të gjatë, kur ato duhet të mbyllen.

Së fundi, ka mënyra të tjera për të kufizuar thirrjet e margjinave dhe deri tani më efektive është të tregtisë duke përdorur ndalesa. Duke përdorur ndalesa në secilën tregti, kërkesa juaj e diferencës rikthehet menjëherë.

Në FXCC, në varësi të llogarisë ECN zgjedhur, klientët mund të zgjedhin levave të tyre të kërkuara, nga 1: 1 deri në 1: 300. Klientët që kërkojnë të ndryshojnë nivelet e tyre të levave mund ta bëjnë këtë duke paraqitur një kërkesë përmes zonës së tyre të trafikut ose përmes email-it tek: accounts@fxcc.net

Leva mund të rrisë fitimet tuaja, por gjithashtu mund të zmadhojë humbjet tuaja. Ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni mekanikën e levave. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

Hapni një Llogari FALAS ECN Sot!

LIVE DEMO
VALUTA

Tregtia Forex është e rrezikshme.
Ju mund të humbni të gjithë kapitalin tuaj të investuar.

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) është regjistruar në bazë të Aktit Ndërkombëtar të Kompanisë [CAP 222] të Republikës së Vanuatu me numër regjistrimi 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2020 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.