Shpjegimi Forex shpjegoi

Zhvendosja, në terma tregtare, mund të përshkruhet më së miri si një urdhër i mbushur me një çmim të ndryshëm me çmimin e cituar fillimisht në platformën tregtare. Megjithatë, rrëshqitja duhet të konsiderohet si një tregues pozitiv që tregu dhe qasja e zgjedhur e tregtarit në treg operojnë në mënyrë transparente dhe efikase.

Tregtarët mund të përjetojnë urdhrat e tyre të mbushura në tri mënyra të mundshme; me çmimin e saktë të cituar, përjetojnë rrëshqitje negative - ku urdhri i tyre plotësohet me një çmim që nuk është në favor të tyre ose përjeton rrëshqitje pozitive - kur urdhri plotësohet me një çmim më të mirë se çmimi i cituar fillimisht. Fakti që rrëshqitja ekziston duhet të konsiderohet si një përforcim pozitiv që tregtari është i angazhuar me një treg shumë efikas, të drejtë dhe transparent. Veçanërisht në lidhje me ECN drejtë përmes përpunimit, në fakt do të ishte shumë e pazakontë dhe me të vërtetë e dyshimtë, nëse urdhrat e tregtarëve ishin gjithmonë të mbushura me çmimin e saktë të cituar.

Në një treg të tillë si FX, që shndërron rreth $ 5 trillion çdo ditë në javë dhe ekzekuton qindra miliona tregti në ditë, është një dukuri e natyrshme dhe shpresë e arsyeshme që jo të gjitha urdhrat mund të përputhen përkryer në një mjedis të tillë. Në një mjedis tregtar të drejtë dhe transparent ECN, grupi i ofruesve të likuiditetit siguron kuotat FX, paqëndrueshmëria mund të ndryshojë papritur dhe në mënyrë dramatike. Prandaj, një urdhër përputhet menjëherë me çmimin më të mirë të mundshëm në dispozicion, herë pas here me çmimin e cituar, ose potencialisht me një çmim më të mirë se sa pritej.

Çfarë është Slippage Pozitive?

Rrëshqitje pozitive njihet edhe si përmirësim i çmimeve dhe është një dukuri ku rënia e çmimeve funksionon në favor të një tregtari.

Për shembull, një tregtar vendos një urdhër për të blerë shumën 1 të EUR / USD me çmimin e tregut të 1.35050, urdhri u dërgua nëpërmjet platformës MetaTrader tek ofruesi i likuiditetit dhe pastaj mesazhi konfirmues kthehet duke informuar tregtarin se urdhri ishte ekzekutuar në 1.35045. Përmes modelit ECN / STP tregtari ka përjetuar rrëshqitje pozitive, ato janë plotësuar me një çmim më të mirë, një çmim më i favorshëm për rendin e tyre fillestar.

Hapni një Llogari FALAS ECN Sot!

LIVE DEMO
VALUTA

Tregtia Forex është e rrezikshme.
Ju mund të humbni të gjithë kapitalin tuaj të investuar.

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) është regjistruar në bazë të Aktit Ndërkombëtar të Kompanisë [CAP 222] të Republikës së Vanuatu me numër regjistrimi 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2020 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.