Përhapet Forex

Një metodë e thjeshtë që ne mund të përdorim, në mënyrë që të fillojmë të kuptojmë konceptin e përhapjes në tregun e Forex, është të marrim parasysh kohën kur ndryshojmë monedhën tonë të pushimeve në një departament të ndryshimit. Ne të gjithë jemi të njohur me shkëmbimin e monedhës tonë vendase për paratë e festës; £ në euro, dollarë në euro, euro në jen. Në dritaren në zyrën e de change, ose në bordin e saj elektronike, ne do të shohim dy çmime të ndryshme, zyra në mënyrë efektive deklaron; "blejmë me këtë çmim dhe ne shesim me këtë çmim". Një përllogaritje e shpejtë tregon se ekziston një hendek në vlerat dhe çmimet atje; përhapjen, apo komisionin. Ky është ndoshta shembulli më i thjeshtë i një forme të përhapur që ne shohim në jetën tonë të përditshme.

Përkufizimi i thjeshtë i "përhapjes" është diferenca midis çmimit të blerjes dhe shitjes së një sigurie. Ajo gjithashtu mund të konsiderohet si një nga shpenzimet e bërjes së biznesit kur tregtia. Përhapja në tregjet e Forex mund të përshkruhet si diferenca midis çmimeve të ndryshme të blerjes dhe shitjes në ofertë për çdo palë të monedhës të veçantë. Para se ndonjë tregti të bëhet fitimprurëse, tregtarët e Forex duhet së pari të japin llogari për koston e përhapjes, të zbritura automatikisht nga ndërmjetësi. Një përhapje më e ulët natyrisht siguron që tregëtia e suksesshme do të hyjë në territor fitimprurës më herët.

Në tregjet Forex investitorët janë ende duke shkëmbyer një monedhë për një tjetër, duke tregtuar një monedhë kundrejt një tjetër. Tregtarët përdorin një monedhë të caktuar për të marrë një pozicion kundrejt monedhës tjetër, duke bast që të bjerë ose të rritet. Prandaj, monedhat citohen në terma të çmimit të tyre në një monedhë tjetër.

Për të shprehur lehtësisht këtë informacion, monedhat citohen gjithmonë në çifte, për shembull EUR / USD. Monedha e parë quhet monedha bazë dhe monedha e dytë quhet kundër, ose monedha e kuotës (baza / kuota). Për shembull, nëse do të merrte $ 1.07500 për të blerë € 1, shprehja EUR / USD do të ishte e barabartë me 1.075 / 1. EUR (euro) do të ishte monedha bazë dhe dollari (dollari) do të ishte kuota, ose monedha e kundërt.

Pra, kjo është metoda e drejtpërdrejtë, universale, e përdorur për të kuotuar monedhat në treg, tani le të shohim se si përllogaritet përhapja. Kuotat e Forex gjithmonë ofrohen me çmime "ofertë dhe kërkesë" ose "blej dhe shes", kjo është e ngjashme me atë që shumë investitorë do të njihen nëse kanë blerë ose shitur aksionet; ka një çmim tjetër për të shitur një pjesë dhe ka një çmim ndryshimi për të blerë një aksion. Në përgjithësi kjo përhapje e vogël është fitimi i ndërmjetësit në transaksion, ose komisioni.

Oferta përfaqëson çmimin me të cilin ndërmjetësi është i gatshëm të blejë monedhën bazë (euro në shembullin tonë) në këmbim të kundër monedhës dollarit. Në anën tjetër, çmimi i kërkuar është çmimi me të cilin ndërmjetësi është i gatshëm të shesë monedhën bazë në këmbim të monedhës së kundërt. Çmimet e Forex janë cituar në përgjithësi duke përdorur pesë numra. Pra, për shembull, le të themi se kishim një çmim të ofertës EUR / USD të 1.07321 dhe kërkojmë çmimin e 1.07335, përhapja do të ishte 1.4.

Përhapet fikse kundrejt çmimit të vërtetë të tregut

Tani kemi shpjeguar se cilat janë përhapjet dhe mënyra se si janë llogaritur, është e rëndësishme të theksohet dallimi kritik midis brokerëve të tregut standard me shpërndarjet e tyre të shpallura fikse dhe mënyrës së funksionimit të ndërmjetësit ECN - STP (siç është FXCC) në përhapjen e tregut të vërtetë. Dhe si një ndërmjetës që vepron një model ECN - STP është zgjedhja e duhur (ndoshta e vetmja zgjedhje) për tregtarët që e konsiderojnë veten profesionistë.

Shumë agjentë tregtarë të tregjeve të huaja do të reklamojnë atë që ata e quajnë "spreads të ulët, të fiksuar, forex", si një avantazh ndaj tregtarëve të Forex. Megjithatë, realiteti është se përhapjet fikse nuk mund të ofrojnë një avantazh të rëndësishëm dhe në shumë raste mund të jenë mashtruese, duke qenë se krijuesit e tregut (sipas përkufizimit) e bëjnë tregun e tyre dhe një treg brenda një sektori në mënyrë që të përfitojnë përfitueshmërinë e tyre.

Prodhuesit e tregut mund të përdorin taktika të tilla si zgjerimi i përhapjes; një taktikë ku ndërmjetësit Forex me tavolina që merren manipuluar përhapjen në ofertë për klientët e tyre kur tregjet e klientëve lëvizin kundër ndërmjetësit. Tregtari mund të vendosë tregtinë në atë që ata e perceptojnë si një përhapje fikse të pipave, megjithatë, përhapja mund të jetë tre pips larg çmimit të vërtetë të tregut, prandaj diferenca aktuale e paguar është (në realitet) katër pips. Duke e krahasuar këtë me ECN-në drejtpërsëdrejti përmes modelit të përpunimit, ku urdhri i tregtarit përputhet me pjesëmarrësit e ECN, bëhet e qartë se sa e rëndësishme është për tregtarët me pakicë, të cilët dëshirojnë të konsiderohen profesionistë, të vendosin tregti nëpërmjet një mjedisi ECN. 

Modeli i tregtimit të FXCC-së ECN / STP asnjëherë nuk tregon përhapje fikse, modeli ofron kuotime të ofertave të grumbulluara nga një grup likuiditeti i përbërësve; kryesisht ofruesit kryesorë të likuiditetit fx. Prandaj, përhapja në ofertë gjithmonë do të pasqyrojë me saktësi normat e vërteta të blerjes dhe shitjes për një palë të veçantë monedhash, duke siguruar që investitorët të jenë forex trading në kushtet reale të tregut të tregut të parametrave të vërtetë të ofertës dhe të kërkesës.

Një përhapje fikse mund të duket si një gjë e mirë kur kushtet e tregut janë optimale dhe ka një ofertë dhe kërkesë të madhe. Fakti është se një përhapje fikse mbetet në vend edhe kur kushtet e tregut nuk janë më të mirët dhe pavarësisht nga normat e blerjes dhe shitjes së vërtetë për çdo kusht palë të monedhës janë.

Modeli ynë ECN / STP u siguron klientëve tanë qasje të drejtpërdrejtë në pjesëmarrësit e tjerë të tregut Forex (me pakicë dhe institucionale). Ne nuk konkurrojmë me klientët tanë, apo edhe nuk tregtojmë kundër tyre. Kjo u jep klientëve tanë më shumë përparësi se sa ata që merren me tregun e punës:

  • Përhapet shumë i ngushtë
  • Normat më të mira Forex
  • Asnjë konflikt interesi midis FXCC dhe klientëve të saj
  • Nuk ka kufizime për Scalping
  • Asnjë "gjueti e ndaluar-humbje"

FXCC përpiqet të ofrojë klientëve të saj normat më konkurruese dhe përhapet në treg. Kjo është arsyeja që kemi investuar në vendosjen e marrëdhënieve me ofruesit e besueshëm të likuiditetit. Avantazhi i klientëve tanë është se ata hyjnë në arenën e Forex me të njëjtat kushte si institucionet më të mëdha financiare.

Çmimet janë derdhur nga ofruesit e likuiditetit të ndryshëm në FXCC's Aggregation Engine, i cili pastaj zgjedh çmimet më të mira dhe ASK nga çmimet e derdhura dhe shton çmimet më të mira të BID / ASK për klientët tanë, siç ilustrohet në diagramin e rrjedhës së mëposhtme.

Forex Trading Spreads, Forex Spread FXCC, Broker Forex Broken Low, ECN / STP, si punon forex fxcc ecn, çmimet e ofertës / ASK, palë e monedhës

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) është regjistruar në bazë të Aktit Ndërkombëtar të Kompanisë [CAP 222] të Republikës së Vanuatu me numër regjistrimi 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2020 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.