Çfarë është një Pip në Forex?

Nëse jeni të interesuar në forex dhe lexoni artikuj analitikë dhe lajme, me siguri keni hasur në termin term ose pip. Kjo ndodh sepse pip është një term i zakonshëm në tregtimin me Forex. Por çfarë është pip dhe pikë në Forex?

Në këtë artikull, ne do t'i përgjigjemi pyetjes se çfarë është një tub në tregun Forex dhe si përdoret ky koncept Forex tregtare. Pra, thjesht lexoni këtë artikull për të zbuluar se cilat janë pikat në Forex.

 

Cilat janë pikat në Forex Trading?

 

Pipat janë një ndryshim minimal në lëvizjen e çmimeve. Thjesht, kjo është njësia standarde për matjen se sa ka ndryshuar kursi i këmbimit në vlerë.

Fillimisht, pip tregoi ndryshimin minimal në të cilin lëviz çmimi i Forex. Edhe pse, me ardhjen e metodave më të sakta të çmimeve, ky përkufizim fillestar nuk është më i rëndësishëm. Tradicionalisht, çmimet e Forex ishin kuotuar për katër vende dhjetore. Fillimisht, ndryshimi minimal në çmim nga vendi i katërt dhjetor u quajt pip.

Cilat janë pikat në Forex Trading

 

Mbetet një vlerë e standardizuar për të gjithë ndërmjetësit dhe Platformat, gjë që e bën atë shumë të dobishëm si një masë që lejon tregtarët të komunikojnë pa konfuzion. Pa një përkufizim të tillë specifik, ekziston rreziku i krahasimeve të pasakta kur bëhet fjalë për terma të përgjithshëm siç janë pikat ose shënimet.

 

Sa është një Pip në Forex?

 

Shumë tregtarë bëjnë pyetjen e mëposhtme:

Sa është një tub dhe si ta llogarisim saktë?

Per shumicen palë të monedhës, një tub është lëvizja e vendit të katërt dhjetor. Përjashtimet më të dukshme janë çifte Forex të lidhura me Jen Japoneze. Për çifte JPY, një tub është lëvizja në vendin e dytë dhjetor.

Sa është një Pip në Forex

 

Tabela e mëposhtme tregon vlerat e Forex për disa çifte të monedhës së zakonshme për të kuptuar se çfarë është në Forex është e barabartë me:

 

Palë Forex

Një tub

Çmimi

Madhësia e lotit

Vlera e pipit Forex (1 lot)

EUR / USD

0.0001

1.1250

EUR 100,000

USD 10

GBP / USD

0.0001

1.2550

GBP 100,000

USD 10

USD / JPY

0.01

109.114

USD 100,000

1000 JPY

USD / CAD

0.0001

1.37326

USD 100,000

CAD 10

USD / CHF

0.0001

0.94543

USD 100,000

CHF 10

AUD / USD

0.0001

0.69260

AUD 100,000

USD 10

NZD / USD

0.0001

0.66008

NZD 100,000

USD 10

Krahasimi i vlerës së pipit të çifteve Forex

 

Me një ndryshim të një tubi në pozicionin tuaj, mund t'i përgjigjeni pyetjes se sa kushton tubi. Supozoni se doni të tregtoni EUR / USD dhe vendosni të blini një shumë. Një pjesë kushtoi 100,000 euro. Një tub është 0.0001 për EUR / USD.

Kështu, kostoja e një tubi për një lot është 100,000 x 0.0001 = 10 dollarë amerikanë.

Supozoni se blini EUR / USD në 1.12250 dhe më pas mbyllni pozicionin tuaj në 1.12260. Dallimi midis të dyve:

1.12260 - 1.12250 = 0.00010

Me fjalë të tjera, ndryshimi është një tub. Prandaj, ju do të bëni 10 dollarë.

 

Farë është një kontratë Forex?

 

Supozoni se keni hapur pozicionin tuaj EUR / USD në 1.11550. Do të thotë që keni blerë një kontratë. Kjo kosto e blerjes së një kontrate do të jetë 100,000 Euro. Ti shet Dollarë për të blerë euro. Vlera e Dollari që ju shet pasqyrohet natyrshëm nga kursi i këmbimit.

100,000 EUR x 1.11550 USD / EUR = 111,550 USD

Ju mbyllët pozicionin tuaj duke shitur një kontratë në 1.11600. Shtë e qartë që ju shet euro dhe bleni dollarë.

100,000 EUR x 1.11560 USD / EUR = 111,560 USD

Kjo do të thotë që fillimisht shitur 111,550 dollarë dhe në fund të fundit mori 111,560 dollarë për një fitim prej 10 dollarë. Nga kjo, ne shohim se një lëvizje me një tub në favorin tuaj ju ka bërë 10 dollarë.

Kjo vlerë e pips korrespondon me të gjitha palët e forex që janë cituar deri në katër vende dhjetore.

 

Po në lidhje me monedhat që nuk janë kuotuar deri në katër vende dhjetore?

 

Monedha e tillë më e dukshme është Jen japonez. Pairsiftet e parave të lidhura me Yen janë treguar tradicionalisht nga dy vende dhjetore, dhe gypat Forex për çifte të tilla rregullohen nga vendi i dytë dhjetor. Pra, le të shohim se si të llogaritim pips me USD / JPY.

Nëse shisni një shumë USD / JPY, ndryshimi i një tubi në çmim do t'ju kushtojë 1,000 Yena. Le të shohim një shembull për të kuptuar.

Le të themi që shet dy shumë USD / JPY me një çmim prej 112.600. Një shumë e USD / JPY është 100,000 dollarë amerikanë. Prandaj, ju shisni 2 x 100,000 dollarë amerikanë = 200,000 dollarë amerikanë për të blerë 2 x 100,000 x 112.600 = 22,520,000 jen japonez.

Mimi lëviz kundër jush, dhe ju vendosni të zvogëloni humbjet tuaja. Ju mbylleni në 113.000. Një tub për USD / JPY është lëvizja në vendin e dytë dhjetor. Mimi ka lëvizur 0.40 kundër jush, që është 40 pips.

Ju keni mbyllur pozicionin tuaj duke blerë dy shumë USD / JPY me 113.000. Për të shpenguar 200,000 dollarë me këtë ritëm, ju duhen 2 x 100,000 x 113.000 = 22,600,000 Jen japonez.

Kjo është 100,000 en më shumë se shitja juaj fillestare e Dollarëve, kështu që ju keni një deficit prej 100,000 Y.

Të humbësh 100,000 jen në lëvizje 40 pips do të thotë që ke humbur 80,000 / 40 = 2,000 Yen për çdo tub. Meqenëse keni shitur dy pjesë, kjo vlerë e tubit është 1000 en për shumë.

Nëse llogaria juaj plotësohet në një monedhë tjetër përveç monedhës së kuotës, kjo do të ndikojë në vlerën e tubit. Ju mund të përdorni ndonjë kalkulatori i vlerës së tubit në internet për të përcaktuar shpejt vlerat aktuale të pipit.

 

Si të përdorni pips në tregtimin Forex?

 

Disa thonë se termi "pips" fillimisht do të thotë "Përqindja-In-Point, "por kjo mund të jetë një rast etimologjie false. Të tjerë pretendojnë se kjo do të thotë Pika e Interesit të mimit.

Farë është një pip në Forex? Sido që të jetë origjina e këtij termi, pipat lejojnë tregtarët e valutave të flasin për ndryshime të vogla në kurset e këmbimit. Kjo është e ngjashme me atë se si termi i saj relativ pika bazë (ose bip) e bën më të lehtë diskutimin e ndryshimeve të vogla në normat e interesit. Shtë shumë më e lehtë të thuhet se kablloja u ngrit, për shembull, me 50 pikë, sesa të thuash që u rrit me 0.0050.

Le të shohim se si shfaqen çmimet e Forex Metatrader për të ilustruar edhe një herë një pip në Forex. Shifra më poshtë tregon ekranin e porosive për AUD / USD në MetaTrader:

Si të përdorni pips në Forex Trading

 

Citati i treguar në figurë është 0.69594 / 0.69608. Mund të shohim që shifrat e vendit të fundit dhjetor janë më të vegjël se numrat e tjerë. Kjo tregon që këto janë pjesë e një tubi. Ndryshimi ndërmjet çmimit të ofertës dhe çmimit të ofertës është 1.4 pips. Nëse blini dhe shisni menjëherë me këtë çmim, kostoja e kontratës do të jetë 1.8.

 

Diferenca midis pikave dhe pikave

 

Nëse shikoni pamjen e ekranit poshtë një dritareje tjetër të rendit, do të shihni një "Modifikoni Rendin"dritarja:

Diferenca midis pikave dhe pikave

 

Vini re se në pjesën e Modifikoni Rendin dritarja, ekziston një menu drop-down që ju lejon të zgjidhni numrin e caktuar të pikëve si humbje të ndaluar ose të përfitoni. Prandaj, ekziston një ndryshimi thelbësor midis pikave dhe pikave. Pikat në këto lista rënëse i referohen vendit të pestë dhjetor. Me fjalë të tjera, gypat thyesorë që përbëjnë një të dhjetën e vlerës së një gypi. Nëse zgjidhni 50 pikë këtu, ju do të jeni në të vërtetë duke zgjedhur 5 gypa.

Një mënyrë e shkëlqyeshme për të njohur veten me pips në çmimet e Forex është të përdorni një llogari demoPlatforma MetaTrader. Kjo ju lejon të shikoni dhe tregtoni me çmimet e tregut me rrezik zero, sepse përdorni vetëm fonde virtuale në një llogari demo.

 

Pipat e CFD

 

Nëse jeni të interesuar në tregtimin e aksioneve, mund të pyesni veten nëse ka diçka të tillë si tubi në tregtimin e aksioneve. Në të vërtetë, nuk ka përdorim të pips kur bëhet fjalë për tregtimin e aksioneve, pasi tashmë ekzistojnë kushte të paracaktuara për shkëmbimin e ndryshimeve të çmimeve si pence dhe cent.

Për shembull, imazhi më poshtë tregon një mënyrë për rezervat e Apple:

Pipat e CFD

 

Numrat e plotë në vlerësim paraqesin çmimin në dollarë amerikanë, dhe numrat dhjetorë përfaqësojnë cent. Imazhi i mësipërm tregon se kostoja e tregtimi është 8 cent. Kjo është e lehtë për tu kuptuar, kështu që nuk ka nevojë të prezantoni një term tjetër si pips. Edhe pse ndonjëherë zhargoni i tregut mund të përfshijë termin e përgjithshëm si "shënoni" për të përfaqësuar lëvizjen e ndryshimit më të vogël të çmimit ekuivalent me një cent.

La vlera e një gypi në tregues dhe mallrat mund të ndryshojnë dukshëm. Për shembull, kontratat e arit dhe të naftës së papërpunuar ose DXY mund të mos jenë të njëjta me rastin e monedhave ose CFD të aksioneve. Prandaj, është e rëndësishme të llogarit vlerën e një gypi para se të hapni një tregti në një instrument të veçantë.

 

përfundim

 

Tani ju duhet të dini përgjigjen e pyetjes "çfarë është një tub në tregtimin me Forex?". Njohja me njësinë e matjes për ndryshimin e kursit të këmbimit është një hap thelbësor për t'u bërë një tregtar profesionist. Si tregtar, duhet të dini se si llogariten vlera e gypave. Kjo mund t'ju ndihmojë të realizoni rrezikun e mundshëm në një tregti. Prandaj, shpresojmë që ky udhëzues t'ju japë njohuritë themelore për të filluar karrierën tuaj tregtare.

 

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) është regjistruar në bazë të Aktit Ndërkombëtar të Kompanisë [CAP 222] të Republikës së Vanuatu me numër regjistrimi 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2021 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.