Çfarë është ECN Forex Trading?

ECN, që qëndron për Rrjetin Elektronik të Komunikimit, është me të vërtetë rruga e së ardhmes për Tregjet e Këmbimit të Valutë. ECN më së miri mund të përshkruhet si një urë që lidh pjesëmarrësit më të vegjël të tregut me ofruesit e tij të likuiditetit nëpërmjet një ndërmjetësi ECN të FOREX.

Kjo lidhje është bërë duke përdorur konfigurimin e sofistikuar teknologjik të quajtur Protokolli FIX (Financial Information Exchange Protocol). Në një fund, ndërmjetësi merr likuiditetin nga ofruesit e tij të likuiditetit dhe e vë atë në dispozicion për t'u tregtuar klientëve të saj. Në anën tjetër, ndërmjetësi dërgon urdhër të klientëve tek ofruesit e likuiditetit për ekzekutim.

ECN automatikisht përputhet dhe ekzekuton urdhrat e kërkuara, të cilat plotësohen me çmimet më të lira. Një nga përfitimet ekstra të ECN-ve, mbi dhe mbi mjediset ekzistuese të tregtisë online të trashëgimisë, është se rrjetet mund të qasen dhe shpesh janë më efikase gjatë tregtimit "pas orëve", gjë që është një përfitim veçanërisht i rëndësishëm për transaksionet FX.

ECN-të janë gjithashtu shumë efikase për tregtarët që veprojnë EA-të (këshilltarët e ekspertëve) për tregtimin e automatizuar, pasi shpejtësia e ekzekutimit është përshpejtuar. Disa ECN janë konfiguruar për t'u shërbyer investitorëve institucionalë, të tjerat janë të dizajnuara për t'i shërbyer investitorëve të shitjes me pakicë, të tjerët janë hartuar për të kaluar në mes të dy sektorëve, duke siguruar që tregtarët me pakicë mund të përjetojnë nivele të ngjashme të kuotave dhe përhapet në atë të institucioneve.

Një broker ECN përfiton nga tarifat e komisionit për transaksion. Vëllimi më i lartë tregtar që gjenerojnë klientët e ndërmjetësit, aq më i lartë është përfitueshmëria e ndërmjetësit.

Ky model unik tregtar siguron që ndërmjetësit ECN të mos tregtojnë kurrë kundër klientëve të tyre dhe se përhapjet e ECN janë shumë më të forta sesa ato të cituara nga agjentët standardë. Ndërmjetësit ECN gjithashtu i ngarkojnë klientëve një komision fiks dhe transparent për çdo transaksion. Tregtia me FXCC si pjesë e efikasitetit të ofruar nga një ECN, rezulton me tarifa më të ulëta, ndërkohë që ka edhe dobi të shtuar të disponueshmërisë së kohës shtesë të tregtimit. Për shkak se ne mbledhim kuotime të çmimeve nga disa pjesëmarrës të tregut, ne jemi në gjendje të ofrojmë klientëve tanë oferta më të shtrenjta / kërkojnë përhapje sesa do të ishte ndryshe në dispozicion.

Cilat janë avantazhet e FXCC-ECN?

anonimitet

Aktiviteti tregtar i ECN është anonim, kjo i lejon tregtarët të përfitojnë nga çmimet neutrale, duke siguruar që kushtet reale të tregut reflektohen në çdo kohë. Nuk ka paragjykim ndaj drejtimit të klientit bazuar në: strategjitë e tregtimit të Forex, taktikat, apo pozicionet aktuale të tregut.

Ekzekutimi i menjëhershëm i tregtisë

Klientët e FXCC-ECN mund të tregtojnë forex menjëherë, duke përfituar nga çmimet e drejtpërdrejta, të rrjedhura, më të mirë të ekzekutueshme në treg, me konfirmime të menjëhershme. Modeli FXCC-ECN parandalon ndërhyrjen nga krijuesit e çmimeve, prandaj të gjitha tregton e FXCC janë përfundimtare dhe konfirmohen sapo ato të trajtohen dhe plotësohen. Nuk ka asnjë tavolinë për të ndërhyrë, nuk ka asnjë re-kuotat.

Klienti, aksesi i likuiditetit

Modeli ECN i FXCC ofron klientëve mundësinë për të tregtuar një pishinë globale të likuiditetit të institucioneve financiare të rregulluara, të kualifikuara dhe konkurruese.

Tregtimet e automatizuara Forex / të dhënat e tregut

Përmes përdorimit të API të FXCC-së, klientët mund të lidhin lehtë algoritmet e tyre tregtare, këshilltarët e ekspertëve, modelet dhe sistemet e menaxhimit të riskut në ushqimin e të dhënave të tregut të gjallë dhe në motorin që përputhet me çmimet. Të dhënat e drejtpërdrejta, neutrale dhe të ekzekutueshme të FXCC përfshijnë ofertën më konkurruese dhe kërkojnë çmimet në dispozicion në çdo kohë të caktuar në treg. Si rrjedhojë, procesi i tregtimit mbetet i besueshëm dhe i qëndrueshëm kur ose modelet e testimit të testimit, ose për tregtimin e drejtpërdrejtë.

Përhapet ndryshueshme

FXCC ndryshon nga një tregtar ose krijues tregu pasi FXCC nuk kontrollon shpërndarjen e ofertës / ofertës dhe për këtë arsye ne nuk mund të ofrojmë të njëjtën ofertë / ofertë të përhapur në çdo kohë. FXCC ofron përhapje të ndryshueshme të vërtetë.

Në një ECN, klientët kanë qasje të drejtpërdrejtë në çmimet e tregut. Çmimet e tregut luhaten duke pasqyruar kërkesën, kërkesën, paqëndrueshmërinë dhe kushtet e tjera të tregut. Modeli FXCC-ECN u mundëson klientëve të tregtisë në oferta të shtrënguara të ofertës / ofertës, të cilat mund të jenë më të ulëta se një pip në disa diploma në kushte të caktuara të tregut.

Hapni një Llogari FALAS ECN Sot!

LIVE DEMO
VALUTA

Tregtia Forex është e rrezikshme.
Ju mund të humbni të gjithë kapitalin tuaj të investuar.

Markë FXCC është një markë ndërkombëtare që është e autorizuar dhe e rregulluar në juridiksione të ndryshme dhe është e angazhuar t'ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme tregtare.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) rregullohet nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të Qipros (CySEC) me numrin e licencës CIF 121 / 10.

Qendrore Clearing Ltd (www.fxcc.com) është e rregulluar nga Komisioni i Shërbimeve Financiare Vanuatu (VFSC) me numrin e licencës 14576.

RREZIKIMI I RREZIKUT: Tregtia në Forex dhe Kontratat për Diferencat (CFDs), të cilat janë produkte të leveraged, është shumë spekulative dhe përfshin rrezik të konsiderueshëm humbjeje. Është e mundur të humbni të gjithë kapitalin fillestar të investuar. Prandaj, Forex dhe CFDs mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë investitorët. Vetëm investoni me paratë që ju mund të përballoni për të humbur. Pra, ju lutemi sigurohuni që ta kuptoni plotësisht rreziqet e përfshira. Kërkoni këshilla të pavarura nëse është e nevojshme.

FXCC nuk ofron shërbime për banorët dhe / ose qytetarët e Shteteve të Bashkuara.

Copyright © 2020 FXCC. Të gjitha të drejtat e rezervuara.