Pentingna Indikator Ékonomi

indikator ekonomi anu statistik konci anu némbongkeun arah hiji ékonomi. acara ékonomi penting ngajalankeun éta gerakan harga forex, kituna hal anu penting pikeun meunang famil-iarized sahiji acara ékonomi global dina urutan nedunan analisis fundamental ditangtoskeun, nu bakal ngaktipkeun padagang Forex keur nyieun kaputusan dagang informed.

Alih sarta analisa indikator penting pikeun sakabéh investor sabab nunjukkeun kasehatan sakabéh ekonomi, antisipasi stabilitas sarta nyandak investor pikeun ngabales kana waktuna acara dadakan atawa unpredictable, ogé katelah guncangan ékonomi. Éta ogé bisa disebut salaku padagang 'pakarang rusiah' sabab nembongkeun naon datang ka hareup, kumaha bisa jadi ekspektasi ékonomi jeung nu arah pasar bisa nyandak.

Kotor produk doméstik (PDRB)

Laporan PDB mangrupa salah sahiji pangpentingna sadaya indikator ekonomi, sakumaha anu kasebut dina ukuran pangbadagna ti kaayaan sakabéh ékonomi. Ieu téh mangrupa jumlahna aya nilai moneter sadaya barang tur jasa nu dihasilkeun ku sakabéh ékonomi dina mangsa suku keur diukur (teu kaasup kagiatan internasional) .The produksi ékonomi sarta growth- naon GDP ngawakilan, boga dampak badag dina ampir sarerea dina éta ékonomi. Contona, nalika ékonomi nu mangrupa cageur, kumaha urang ilaharna moal ningali aya pangangguran tur upah low nambahan jadi usaha pamenta kuli papanggih ékonomi tumuwuh. A robah signifikan dina PDB, kaluhur atanapi kahandap, biasana miboga éfék signifikan dina pasaran, alatan kanyataan yén hiji ékonomi goréng biasana hartina earnings handap for jeung sya, nu ditarjamahkeun jadi harga mata uang jeung stock handap. Investor bener salempang ngeunaan tumuwuhna GDP négatip, nu salah sahiji faktor ekonom nganggo keur ngabedakeun hiji ékonomi aya dina resesi.

Harga konsumen indéks (CPI)

Laporan ieu ukuran paling loba dipaké inflasi. Éta ukuran robah dina biaya anu kebat barang sarta jasa konsumen ti bulan ka bulan. Dasar - karinjang pasar taun nu anjeunna CPI diwangun ku, diturunkeun tina informasi pengeluaran lengkep dikumpulkeun ti rébuan kulawarga peuntas AS karinjang nu diwangun ku leuwih ti kategori 200 barang sarta jasa dipisahkeun kana dalapan grup: dahareun jeung inuman, perumahan , apparel, transportasi, jaga médis, rekreasi, pendidikan jeung komunikasi jeung barang sarta jasa lianna. Ukuran éksténsif dicandak ka dirumuskeun gambar jelas parobahan dina biaya hirup mantuan tetep pamaén finansial pikeun meunangkeun rasa inflasi, nu bisa ngancurkeun hiji ékonomi upami ieu teu dikawasa. Gerakan di harga barang jeung jasa paling langsung mangaruhan jaminan-panghasilan dibereskeun (hiji investasi nu nyadiakeun mulang dina bentuk pangmayaran periodik dibereskeun sarta balik ahirna poko dina kematangan). inflasi modest tur ajeg diperkirakeun dina ékonomi tumuwuh, tapi lamun harga sumberdaya dipaké dina produksi alus sarta jasa naek gancang, pabrik bisa ngalaman declines kauntungan. Di sisi séjén, deflation tiasa tanda négatip nunjukkeun hiji kamunduran dina paménta konsumén.

The CPI ieu meureun nu indikator ekonomi pangpentingna sarta lega diawaskeun na eta teh ukuran paling dipikawanoh pikeun nangtukeun biaya parobahan hirup. Hal ieu dipaké pikeun ngaluyukeun gajih, kauntungan pangsiun, kurung pajeg sarta indikator ekonomi penting lianna. Bisa ngabejaan investor naon bisa kajadian di pasar finansial, maham hubungan duanana langsung jeung teu langsung kalawan harga konsumen.

Harga produser indéks (PPI)

Marengan CPI dina, wartoskeun ieu katempona salah sahiji ukuran pangpentingna inflasi. Éta ukuran harga barang di tingkat borongan. Salaku kontras jeung CPI, ukuran PPI sabaraha produser anu narima pikeun barang bari CPI ukuran biaya dibayar ku pamakéna keur barang. The atribut pangbadagna dina panon ti investor nyaeta kamampuh PPI keur prediksi CPI dina. teori éta paling nambahan biaya nu ngalaman ku retailers bakal diliwatan asup pikeun pamakéna. Sababaraha kaunggulan ti PPI nyaéta:

  • Paling indikator tepat hareup CPI
  • Panjang 'sajarah operasi' ti séri data
  • breakdowns alus ti investor dina pausahaan surveyed (miming, info komoditi, séktor sababaraha layanan
  • Bisa mindahkeun pasar positif
  • Data anu dibere sarta tanpa adjustment musiman

Di sisi séjén, anu kelemahan anu:

  • elemen volatile, kayaning énergi sarta kadaharan bisa Dengdekkeun data
  • Henteu sakabéh industri dina ékonomi nu ditutupan

The PPI meunang loba paparan pikeun tetempoan inflationary sarta bisa ditempo salaku hiji mover pasar boga pangaruh. Éta mangpaat keur investor dina industri katutup dina watesan analisa poténsi jualan na earnings tren.

Jualan ritel indéks

Laporan ieu ukuran barang dijual dina industri retails na eta nyokot sampling tina susunan toko ritel sakuliah nagara. Ieu ngagambarkeun data ti bulan saméméhna. Pausahaan sadaya ukuran anu dipaké dina survey, ti Wal-Kemranjén mun bebas, usaha kota leutik. Salaku survéy bakal nutupan jualan bulan saméméhna urang, eta ngajadikeun hiji indikator timely teu ukur kinerja industri penting kieu tapi tina aktivitas tingkat harga sakabéhna. jualan ritel dianggap indikator coincident (métrik nu mintonkeun kaayaan kiwari aktivitas ekonomi dina wewengkon husus) sakumaha eta ngagambarkeun kaayaan kiwari ékonomi, sarta eta oge dianggap indikator pre-inflationary vital, nu nyiptakeun kapentingan pangbadagna ti wall Street pangawas sarta Konférénsi Board Review yén ngalacak data pikeun direksi Federal Reserve Board urang. Sékrési laporan Penjualan Retail bisa ngabalukarkeun luhur volatility rata di pasar.

kajelasan na salaku prediktor tina tekanan inflationary bisa ngabalukarkeun investor rethink likelihood motong laju fed atanapi hikes, gumantung kana arah trend kaayaan. Contona, hiji naékna seukeut dina jualan ritel di tengah siklus usaha bisa jadi dituturkeun ku leumpang jangka pondok di ongkos dipikaresep ku fed dina harepan restricting mungkin inflasi. Mun tumuwuhna ritel ieu stalled atanapi slowing, ieu ngandung harti pamakéna teu belanja di tingkat saméméhna tur bisa sinyal resesi alatan éta peran signifikan muterkeun konsumsi pribadi dina kaséhatan ékonomi.

indikator pagawean

Pengumuman pagawean pangpentingna lumangsung dina Jumaah mimitina unggal bulan. Ieu ngawengku tingkat pangangguran (persentase tina angkatan gawé éta téh pangangguran, jumlah panganyarna dijieun, anu jam rata digawé per minggu na rata earnings hourly). Laporan ieu biasana ngakibatkeun gerakan pasar signifikan. The NFP (Non-Ladang Pakasaban) laporan sugan laporan yen boga kakuatan pangbadagna pikeun mindahkeun pasar. Hasilna loba analysists, padagang jeung investor antisipasi jumlah NFP sarta gerakan arah eta bakal ngabalukarkeun. Kalawan jadi loba pihak ningali laporan ieu sareng alih basa eta, sanajan jumlah nu asalna di garis jeung perkiraan, éta bisa ngabalukarkeun laju badag swings.

Salaku kalawan indikator séjén, beda antara data NFP sabenerna sarta inohong diperkirakeun bakal nangtukeun efek sakabéh data di pasar. Dina non-tegalan sidik ieu ngembangna, éta téh tandana alus nu ékonomi nu geus tumuwuh tur sabalikna. Sanajan kitu, lamun naek di NFP lumangsung dina laju gancang, ieu bisa ngakibatkeun paningkatan dina inflasi.

Konsumen kapercayaan indéks (CCI)

Sakumaha ngaranna nunjukkeun, indikator ieu ngukur kapercayaan konsumen. Hal ieu dimaksudkeun salaku darajat optimism yén pamakéna kudu dina watesan kaayaan ékonomi, nu expresses ngaliwatan nyimpen pamakéna tur kagiatan belanja. Indikator ekonomi ieu dileupaskeun Salasa panungtungan bulan, sarta éta ukuran sabaraha yakin urang ngarasa ngeunaan stabilitas maranéhna panghasilan anu miboga éfék langsung kana kaputusan ékonomi maranéhanana, dina basa sejen, aktivitas belanja maranéhanana. Ku sabab kitu, CCI dianggep salaku indikator konci pikeun Sakabeh ékonomi.

Ukuran anu dipaké salaku hiji indicative tina tingkat komponén konsumsi ti produk doméstik kotor jeung Federal Reserve Sigana di CCI nalika nangtukeun parobahan laju dipikaresep.

BARANG awét pesenan

Laporan ieu méré ukur sabaraha jalma nu belanja on purchases jangka panjang (produk nu diharepkeun panungtungan leuwih ti 3 taun) jeung eta bisa nyadiakeun sabagian wawasan masa depan industri manufaktur. Éta mangpaat keur investor mah ukur aya di istilah nominal tina tingkat urutan tapi minangka tanda paménta bisnis sakabéhna. barang Ibu ngawakilan luhur - ibukota ongkos upgrades hiji parusahaan bisa nyieun jeung sinyal kapercayaan dina kondisi bisnis, anu bisa ngakibatkeun ngaronjat jualan salajengna up rantay suplai na gains dina jam digawé sarta non-tegalan sidik. Sababaraha kaunggulan tina ordo barang awét téh:

  • breakdowns Industri alus
  • Data disadiakeun atah jeung kalawan pangaluyuan musiman
  • Nyadiakeun maju-pilari data kayaning tingkat inventory na bisnis anyar nu cacah arah earnings hareup

Di sisi séjén, anu kelemahan nu bisa dicirikeun mangrupakeun:

  • Sampel survey teu mawa simpangan baku statistik pikeun ngukur kasalahan
  • Kacida volatile; averages pindah kudu dipake pikeun ngaidentipikasi lila - tren istilah

Laporan sacara umum témbong beuki wawasan kana ranté suplai nu paling indikator, jeung tiasa hususna kapaké dina nulungan investor pikeun meunangkeun ngarasakeun pikeun calon earnings dina industri paling digambarkeun.

beige BUKU

Tanggal sékrési indikator ieu dua Wednesdays saméméh unggal Federal Komite Market Buka (FOMC) pasamoan di ongkos dipikaresep, dalapan (8) kali per taun. Istilah 'beige Kitab' dipaké pikeun laporan fed disebut Kasimpulan commentary dina Ayeuna Kaayaan Ékonomi ku Federal Reserve District.

The beige Book sacara umum diwangun ku laporan ti bank jeung wawancara jeung ekonom, para ahli pasar, jsb na ieu dipaké pikeun nginpokeun ka anggota dina parobahan ékonomi anu bisa geus lumangsung saprak pasamoan panungtungan. The diskusi biasana diayakeun téh sabudeureun pasar tenaga kerja, upah sarta harga tekenan, ritel na aktivitas ecommerce sarta output manufaktur. Pentingna di Buku beige brings ka investor nyaeta aranjeunna bisa ningali komentar nu maju-pilari jeung bisa mantuan dina ngaramal tren na antisipasi parobahan ngaliwatan sababaraha bulan ka hareup.

ongkos dipikaresep

ongkos dipikaresep téh panggerak utama pasar forex tur sagala indikator ekonomi nu didadarkeun di luhur anu diawaskeun raket ku Komite Buka Market Federal dina urutan nangtukeun kaséhatan sakabéh ékonomi. The fed bisa mutuskeun sasuai lamun maranéhna bakal nurunkeun, gugah atawa ninggalkeun ongkos dipikaresep unchanged, sadaya gumantung kana bukti dikumpulkeun dina kaséhatan ékonomi. Ayana ongkos dipikaresep ngamungkinkeun borrowers méakkeun duit langsung tinimbang ngantosan nyimpen duit sangkan meuli hiji. The nurunkeun laju dipikaresep, jelema beuki daék anu nginjeum duit sangkan purchases badag, kayaning imah atawa mobil. Nalika pamakéna mayar kirang dina suku, ieu mere aranjeunna leuwih duit méakkeun nu bisa nyieun éfék ripple of ngaronjat belanja sakuliah ékonomi. Di sisi séjén, ongkos dipikaresep luhur hartosna yén pamakéna teu boga panghasilan disposable salaku loba na kedah motong deui belanja. Lamun laju dipikaresep luhur anu digabungkeun jeung ngaronjat standar lending, bank sangkan gajian pangsaeutikna. Ieu mangaruhan pamakéna, usaha sarta patani anu bakal motong deui belanja pikeun parabot anyar, sahingga slowing produktivitas atawa ngurangan jumlah karyawan. Iraha ongkos dipikaresep téh rising atawa ragrag, urang ngadangu ngeunaan laju dana féderal (bank laju pake pikeun nambutkeun unggal duit lianna). Parobahan dina ongkos dipikaresep bisa mangaruhan duanana inflasi na resesi. Inflasi nujul kana gugah dina harga barang sarta jasa kana waktu, salaku hasil tina hiji ékonomi kuat jeung séhat. Sanajan kitu, lamun inflasi geus ditinggalkeun unchecked, éta bisa ngabalukarkeun rugi signifikan tina kakuatan purchasing. Salaku bisa ditempo, ongkos dipikaresep mangaruhan ékonomi ku influencing konsumen na bisnis belanja, inflasi na recessions. Kucara nyaluyukeun laju dana federal, anu fed mantuan tetep ékonomi dina kasaimbangan leuwih jangka panjang.

Ngarti kana hubungan antara ongkos dipikaresep tur ékonomi AS, mantuan investor neuleuman big picture jeung nyieun kaputusan investasi hadé.

PERUMAHAN DATA

laporan ngandung jumlah imah anyar nu geus dimimitian ngawangun dina bulan kitu ogé jualan imah nu aya. aktivitas padumukan nyaéta ngabalukarkeun utama rangsangan ékonomi pikeun nagara sarta mangrupakeun ukuran alus kakuatan ékonomi. jualan imah nu aya lemah sareng dimimitian imah anyar low bisa ditempo salaku tanda nu ékonomi lemah. Duanana idin wangunan jeung stats perumahan bakal ditémbongkeun salaku robah persentase tina bulan saméméh jeung jaman taun-leuwih-taun. The perumahan dimimitian jeung stats wangunan duanana dianggap minangka indikator anjog, sarta inohong diturutan wangunan anu dipaké pikeun ngitung AS Konferénsi Board urang Anjog Index (hiji indéks dipaké bulanan keur prediksi arah gerakan ékonomi global dina bulan datang). Ieu ilaharna teu laporan yén guncangan pasar kitu sababaraha analis bakal nganggo perumahan dimimitian ngalaporkeun pikeun mantuan nyieun estimasi keur indikator basis konsumen lianna.

Kalan perusahaan

laporan statistik ieu dijieun ku Biro Analisis Ekonomi Sunda (Bea) dina dadasar quarterly na summarizes panghasilan net korporasi di panghasilan Nasional na Akun Produk (NIPA).

pentingna maranéhanana perenahna dina korelasi jeung GDP, sakumaha kauntungan perusahaan kuat ngagambarkeun hiji naékna di jualan jeung ajak pertumbuhan pakasaban. Korporasi make kauntungan maranéhna pikeun ngangkat pembiayaan, mayar dividends ka shareholders atawa deui investasi-dina bisnis maranéhanana. Sajaba ti éta, investor néangan kasempetan investasi alus, ku kituna maranéhna ngaronjatkeun prestasi pasar saham.

kasaimbangan trade

The Trade Balance nya éta selisih impor sarta ékspor sahiji nagara dibikeun periode waktu tinangtu. Hal ieu dipaké ku ekonom salaku alat statistik, saperti eta nyandak aranjeunna ngartos kakuatan relatif ékonomi nagara urang dibandingkeun economies nagara séjén 'sarta aliran dagang antara bangsa.

surpluses dagang téh desirable, dimana a nilai positif hartina ékspor nu gede nu impor; bari di sisi séjén, deficits dagang bisa ngakibatkeun arah hutang domestik signifikan.

indéks dina ieu diterbitkeun bulanan.

Rarasaan konsumen

ukur statistik ieu mangrupa indikator ekonomi tina kaséhatan sakabéh ekonomi, ditangtukeun ku pamanggih konsumen. Ieu ngandung tina parasaan tina kaséhatan finansial kiwari hiji individu, kasehatan ékonomi county urang dina istilah pondok tur prediksi pertumbuhan ékonomi jangka panjang.

sentimen konsumen bisa dipaké ku kituna ningali kumaha urang optimis atawa pesimis anu nuju kaayaan pasar ayeuna.

PMI Manufaktur

The PMI Manufaktur mangrupa indikator kaséhatan ekonomi sektor industri pengolahan dina nagara dibikeun. indéks nu dumasar kana survey of manajer jualan ti pausahaan ngarah sakuliah sektor industri pengolahan, ukur pamadegan maranéhna tina kaayaan ekonomi ayeuna jeung prospek masa depan.

indéks nu dipedalkeun ku Markit jeung isme, dimana survéy isme nu dianggap leuwih pentingna.

Paningkatan indéks ngabalukarkeun strengthening mata uang jeung tanda titik 50 dianggap salaku tingkat konci, luhur mana kagiatan bisnis manufaktur aya dina naékna jeung handap geus nyirorot.

Indéks PMI Manufaktur geus diterbitkeun bulanan.

Buka hiji FREE ECN Akun Dinten!

hirup demo
duit nu dipake di sahiji nagara

dagang Forex téh picilakaeun.
Anjeun bisa leungit kabeh ibu anjeun invested.

brand FXCC mangrupa brand internasional anu otorisasi tur diatur dina sagala rupa jurisdictions sarta komitmen ka maturan anjeun dina pangalusna pangalaman dagang mungkin.

FX Tengah clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) geus diatur ku jaminan na Exchange Komisi Siprus (CySEC) kalawan jumlah lisénsi CIF 121 / 10.

Sentral clearing Ltd (www.fxcc.com) geus diatur ku Vanuatu Layanan Financial Komisi (VFSC) kalawan jumlah lisénsi 14576.

Résiko PERHATOSAN: Trading di Forex jeung kontrak pikeun Béda (CFDs), nu mangrupakeun produk leveraged, nyaéta kacida spekulatif sarta ngalibatkeun résiko penting tina leungitna. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun leungit sagala modal awal invested. Ku alatan éta, Forex na CFDs bisa jadi cocog pikeun sagala investor. Ngan investasi mawa duit bisa mampuh leungit. Ku kituna mangga mastikeun nu pinuh neuleuman resiko aub. Neangan saran bebas upami diperlukeun.

FXCC teu nyadiakeun jasa pikeun warga Amerika jeung / atawa warga.

Copyright © 2019 FXCC. Sadaya hak disimpen.