Naon anu sumebar dina Dagang Forex?

Sumebarna mangrupikeun istilah anu paling sering dianggo dina dunya Trading Forex. Ngartikeun konsep éta cukup basajan. Kami ngagaduhan dua harga dina sapasang mata uang. Salah sahijina nyaéta harga tawaran sareng anu sanésna nyaéta harga harga. Sumebarna mangrupikeun bédana antara tawaran (jual harga) sareng Tanya (harga jual).

Kalayan sudut pandang bisnis, para calo kedah nambut artos ngalawan jasa-jasa.

  • Calo nganggo artos ku ngajual mata uang ka padagang langkung seueur ti naon anu mayar kanggo mésér.
  • Calo ogé ngahasilkeun artos ku mésér artos ti padagang anu kirang tina naon anu mayar kanggo ngajual éta.
  • Bédana ieu disebut sumebar.

Naon anu sumebar dina Dagang Forex

Naon hartosna sumebar?

Sumebarna diukur tina segi pips anu mangrupikeun unit harga gerakan leutik tina pasangan mata uang. Éta sarua sareng 0.0001 (poék perpuluhan kaopat dina harga kutipan). Ieu leres kanggo sabagéan ageung pasangan utama nalika pasangan Jepang Yen ngagaduhan titik perpuluhan kadua salaku pip (0.01).

Nalika sumebarna lega, éta hartosna bédana antara "tawaran" sareng "Tanya" tinggi. Lantaran kitu, volatility bakal luhur sareng liquidity bakal low. Di sisi anu sanésna, panyebaran handap hartosna volatility rendah sareng liquidity tinggi. Ku kituna, biaya sumebar bakal leutik nalika padagang didagangkeun pasangan mata uang kalayan sumebar anu ketat.

Biasana pasangan mata uang teu gaduh komisi dina dagang. Janten sumebar ngan ukur padagang anu kedah ditanggung padagang. Kaseueuran calo forex teu ngecas komisi; ku kituna, aranjeunna earn ku ningkatkeun sumebarna. Ukuran sumebar gumantung kana sababaraha faktor sapertos volatility pasar, jenis caloan, pasangan mata uang, jsb.

Naon panyebaran gumantung kana?

Indikator sumebarna biasana dipasihkeun dina bentuk kurva dina grafik anu nunjukkeun arah panyebaran antara harga "Tanya" sareng "Tawaran". Ieu tiasa ngabantosan padagang pikeun ngabayangkeun sumebarna pasangan mata uang dina waktosna. Pasangan paling cair gaduh sumebarna ketang samentawis pasangan anu aheng ageung sumebar.

Dina kecap-kecap anu sederhana, panyebaran gumantung kana kecairan pasar tina instrumen finansial nyaéta, anu langkung énggal-énggal tina pasangan mata uang tinangtu, anu langkung alit sumebar. Salaku conto, pasangan pasangan EUR / USD mangrupikeun pasangan anu paling traded; ku sabab kitu, sumebarna dina pasangan pasangan EUR / USD mangrupikeun panghandapna diantara sadaya pasangan sanés. Teras aya pasangan utama sanés sapertos USD / JPY, GBP / USD, AUD / USD, NZD / USD, USD / CAD, sareng sajabana Dina kasus pasangan anu aheng, sumebarna sababaraha kali langkung ageung dibandingkeun pasangan utama sareng éta sadayana kusabab ipis kecairan ipis dina pasangan.

Sagala gangguan jangka pondok kana likuiditas kaciri dina nyebarkeun. Ieu nujul kana kaayaan sapertos data ngaleupaskeun macroeconomic, jam nalika séntral utama di dunya ditutup, atanapi salami liburan bank utama. Cairan instrumen ngamungkinkeun pikeun nangtukeun naha sumebarna éta bakal ageung ageung atanapi alit.

- Berita ékonomi

Volatility pasar bisa mangaruhan nyebar dina forex. Contona, pasangan mata uang tiasa ngalaman gerakan harga liar nalika ngaleupaskeun warta ékonomi utama. Ku kituna, sumebar ogé kapangaruhan dina waktos éta.

Upami anjeun hoyong ngahindarkeun kaayaan nalika nyebar sumebar langkung ageung, anjeun kedah ngauntungan kalénder berita forex. Éta bakal ngabantosan anjeun pikeun tetep terang sareng ngarencanakeun panyebaran. Siga, data gajih non-tegalan AS nyababkeun turun-tumurun di pasar. Kukituna, padagang tiasa tetep nétral dina waktos éta pikeun ngirangan résiko. Tapi, warta atanapi data anu teu kaduga nya hésé dikelola.

- Jilid dagang

Mata uang kalayan volume dagang anu luhur biasana sumebar kirang sapertos pasangan USD. Pasangan ieu gaduh liquidity tinggi tapi tetep pasangan ieu ngagaduhan résiko tina ngalegaan di tengah-tengah berita ékonomi.

- sesi dagang

Sumebar sigana bakal tetep rendah dina sési pasar utama sapertos Sydney, New York sareng London sesi, utamina nalika sesi London sareng New York tumpang tindih atanapi nalika sési London réngsé. Sumebar ogé kapangaruhan ku paménta umum sareng pasokan mata uang. Paménta tinggi tina tukeur bakal nyababkeun panyebaran sempit.

- Pentingna modél calo

Sumebar ogé gumantung kana modél bisnis caloan.

  • Pembuat pasar lolobana nyayogikeun sumebar.
  • Dina modél STP, éta tiasa janten panyebaran variabel atanapi tetep.
  • Dina modél ECN, urang ngan ukur nyebarkeun pasar.

Sadaya model calo ieu gaduh pro sareng kontra sorangan.

Naon jinis sumebar dina Forex?

Sumebarna tiasa dibenerkeun atanapi variabel. Siga, indeks parantos tetep sumebar. Sumebarna pikeun pasangan Forex variabel. Jadi, nalika tawaran sareng naroskeun harga, éta ogé sumebar.

1. Panyebaran maneuh

Sumebarna diatur ku para calo sareng aranjeunna henteu robih paduli kaayaan pasar. Résiko gangguan anu likuiditas aya dina sisi calo. Nanging, para calo tetep nyebarkeun tinggi dina jinis ieu.

Pembuat pasar atanapi calo meja méja nawiskeun sumebar tetep. Calo sapertos kitu mésér posisi ageung tina panyadia liquidity teras nawiskeun posisi éta di bagian leutik ka padagang ritel. Calo-calo saleresna mangrupikeun mitra pikeun perdagangan klienna. Ku bantuan bantuan méja, para calo forex tiasa ngalereskeun nyebarna ku sabab tiasa ngontrol harga anu ditingalikeun ka para nasabah.

Kusabab hargana asalna tina hiji sumber, saba kitu, padagang sering sering nyanghareupan masalah anu meryogikeun. Aya sababaraha waktos nalika harga mata uang ganti gancang dina kaayaan volatility tinggi. Kusabab nyebarna henteu robah, calo moal tiasa ngalegaan nyebarna supados tiasa nyaluyukeun kana kaayaan pasar ayeuna. Ku sabab kitu, upami anjeun nyoba mésér atanapi ngical dina harga anu spesifik, calo moal ngijinkeun tempatna mesen anu calo bakal naroskeun anjeun nampi harga anu diperyogikeun.

Surat pesen anu diperyogikeun bakal ditingalikeun dina layar dagang anjeun pikeun nginpokeun ka yén harga parantos pindah sareng upami anjeun satuju nampi harga anyar atanapi henteu. Éta téh biasana hargana anu langkung goréng dibandingkeun harga anu anjeun maréntahkeun.

Nalika harga gancang teuing, anjeun tiasa nyanghareupan masalah karep. Calo tiasa henteu tiasa ngajaga sumebar tetep sareng harga éntri anjeun tiasa béda ti harga anu dituju.

2. Variabel Sumebar

Dina jinis ieu, panyebaran asalna ti pasar sareng biaya calo kanggo jasa-jasa di luhurna. Dina hal ieu, calo teu ngagaduhan résiko kusabab gangguan kecairan. Padagang biasana resep nyebarkeun anu ketat kecuali gerak pasar anu teu jelas.

Calo méja Non-urusan nawiskeun panyebaran variabel. Calo sapertos kitu kéngingkeun harga harga pasangan mata uang ti seueur panyadia likuiditas sareng calo sanés ngaliwat harga langsung ka para padagang tanpa campur tangan méja. Éta hartosna yén aranjeunna henteu gaduh kendali panyebaran sareng nyebar bakal nambahan atanapi turun gumantung turunna umum pasar sareng pasokan sareng paménta mata uang.

Naon jinis nyebar dina Forex

Perbandingan sumebar tetep sareng variabel

Sababaraha kaunggulan sareng kalemahan panyebaran tetep sareng variabel dibahas sapertos ieu di handap:

Sababaraha kauntungan sareng aral tina dua jinis panyebaran ieu anu digariskeun di handap:

Angkat Sambung

Variabel Sumebar

Meunteu gaduh artos

Resiko syarat henteu aya

Biaya transaksi diramalkeun

Biaya transaksi henteu sok diprediksi

Syarat modal anu leutik

Syarat modal kaitung ageung langkung ageung.

Cocog pikeun pamula

Cocog kanggo padagang maju

Pasar volatile moal mangaruhan sumebarna

Sumebar tiasa langkung lega dina waktos-ayeuna turun naik tinggi

Kumaha panyebaran diukur dina dagang Forex?

Sumebarna diitung dina harga harga ku jumlah ageung nyauran sareng harga harga. Nomer anu terakhir nyaéta 9 sareng 4 dina gambar di handap ieu:

Kumaha panyebaran diukur dina dagang Forex

Anjeun kedah mayar panyebaran upward naha anjeun ngalangkungan CFD atanapi nyebarkeun akun tohan. Ieu sami sareng padagang mayar komisi bari dagang saham CFD. Padagang ditagihkeun pikeun asupna sareng kaluar dagang. Sebaran anu ketat tiasa langkung nguntungkeun pikeun padagang.

Salaku conto: Harga tawaran pikeun pasangan GBP / JPY nyaéta 138.792 sedengkeun hargana nyuhunkeun 138.847. Upami anjeun ngirangan 138.847 tina 138.792, anjeun nampi 0.055.

Salaku jumlah anu pangahirna ageung tina harga harga anu nyebarkeun; ku kituna, sumebarna sami sareng 5.5 pips.

Naon hubungan margin sareng panyebaran?

Anjeun tiasa gaduh résiko pikeun nampi sauran margin upami forex nyebar sacara dramatik ngalegaan sareng kasus anu pangpentingna, posisi anu otomatis dilucurkeun. Tapi, panggero margin kajantenan ukur nalika nilai akun turun di handap sarat 100%. Upami akunna ngahontal dihandap 50% syarat, sadaya posisi anjeun bakal otomatis cair.

singgetan

Panyebaran Forex nyaéta bédana antara harga nyuhunkeun sareng harga tawaran tina pasangan Forex. Biasana, diukur pips. Penting pikeun padagang terang naon faktor anu mangaruhan variasi dina nyebarna. Mata uang utama ngagaduhan volume dagang anu tinggi; ku kituna sumebarna diturunkeun bari pasangan anu aheng ngagaduhan sumebar lebar lebet kecairan.

Résiko PERHATOSAN: CFDs mangrupakeun instrumen rumit sarta datangna ku resiko tinggi kaleungitan duit gancang alatan ngungkit. 76% tina rekening investor ritel leungit duit lamun dagang CFDs kalawan panyadia ieu. Anjeun kudu mertimbangkeun naha anjeun ngartos kumaha CFDs dianggo na naha bisa mampuh nyokot resiko tinggi kaleungitan duit Anjeun. Mangga klik Ieuh maca pinuh Panyingkepan Risk.

brand FXCC mangrupa brand internasional anu otorisasi tur diatur dina sagala rupa jurisdictions sarta komitmen ka maturan anjeun dina pangalusna pangalaman dagang mungkin.

FX Tengah clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) geus diatur ku jaminan na Exchange Komisi Siprus (CySEC) kalawan jumlah lisénsi CIF 121 / 10.

Central Clearing Ltd (www.fxcc.com & www.fxcc.net) kadaptar dina UU Company Company [CAP 222] Républik Vanuatu sareng nomer pendaptaran 14576.

Résiko PERHATOSAN: Trading di Forex jeung kontrak pikeun Béda (CFDs), nu mangrupakeun produk leveraged, nyaéta kacida spekulatif sarta ngalibatkeun résiko penting tina leungitna. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun leungit sagala modal awal invested. Ku alatan éta, Forex na CFDs bisa jadi cocog pikeun sagala investor. Ngan investasi mawa duit bisa mampuh leungit. Ku kituna mangga mastikeun nu pinuh neuleuman resiko aub. Neangan saran bebas upami diperlukeun.

FXCC teu nyadiakeun jasa pikeun warga Amerika jeung / atawa warga.

Copyright © 2020 FXCC. Sadaya hak disimpen.