Дисциплиниран пристап кон тргување со девизен курс може да го елиминира краткорочниот ризик

Како трговци ние гордееме на создавање на куршум доказ за тргување план кој има строги управување со пари / контрола на ризикот и дисциплина. И сепак, предлогот од насловот е дека има времиња кога гледаме профит да нè избега, свесно сме пуштиле да се случи, без да се обидуваме да го фатиме тој екстра профит.

Мандатот на премиерот алфа. Фразата потекнува од индустријата за финансиски инвестиции, што укажува на тоа дека клиентот му ја препушта целосната вера на својот менаџер за пари, да ја искористи својата крајна дискреција, да инвестира секогаш кога и каде и да се согласуваат, без никакви ограничувања. Како и да е, фразата е генерално погрешно протолкувана, бидејќи ниту еден од нас не би се верувал себеси ниту, пак, менаџер на пари, кој би ризикувал сè на еден ролери на генерал, или еден вртење на тркалото на рулет, дури и ако тоа е педесет и педесет , на црвена или црна боја.

Примарниот алфа мандат оператор се уште има ограничувања да работат во рамките, тие не се за да несовесно коцка со средства на нивните клиенти. Тие сé уште ќе работат под строги, високо дисциплинирани правила и договорен мандат, но можеби ќе ги притиснат границите на трговскиот план на нивната фирма, за да ја исцрпат максималната добивка од нивните стратегии за тргување. Овој општ опис, исто така, треба да важи и за сопственото малопродажно тргување, поради што ние ќе сведочиме за профитот што го оставивме на маса и треба брзо да се прилагодиме и да научиме зошто избегната добивка никогаш не треба да се жали.

Оние кои размислуваат за пропуштената добивка се генерално почетници трговци, кои се уште не се помири со фактот дека на пазарот секогаш ќе биде таму, секогаш ќе има уште една можност за трговија и профит. Меѓутоа, ако вашата трговска стратегија е да процвета, на среден и долг рок, тогаш мора да прифатите дека не само вие може да одлучите да не користите станици, треба да ги искористите профилите за ограничување на профитот и според нивната природа и опис, Ќе го ограничи вашиот профит.

Ограничувањето на вашиот профит е исто така контра интуитивна фраза и концепт, зошто ние ќе го ограничиме профитот, зошто не може да биде неограничен? Ние ја ограничуваме нашата добивка затоа што многу брзо дознаваме дека додека долгорочните трендови може да се одредат со клучните микро и макроекономски фактори, движењата во текот на неделата, понекогаш случајниот шум, може драстично да влијаат врз нашата крајна линија и потенцијалната добивка по трговијата. Затоа, можеме да тргуваме со агресија, но конзервативно; ние се стремиме кон победа загуба сооднос на можеби 2: 1 и ние ризик можеби 0.5% од нашата сметка, да се здобијат со 1%. Ова го правиме затоа што историјата нè учи дека срамотите амбиции многу брзо ќе ја убијат вашата сметка, вашата кариера и вашиот ентузијазам ќе бидат мртви.

Исто така постои и друга едноставна ментална вежба која вреди да се размисли кога ќе присуствувате на трговија со пари валута што ја предвиде вистинската насока на, сте земале профит поради вашиот профит, но траекторијата продолжува со ненадеен интензитет, оставајќи значителен профит што може да имате заробени.

Најпрво потсетете се; дека сте биле во право и дека сте имале право да ја подмират профит како дел од вашиот сеопфатен план за тргување. Второ; признаваат дека шила се ретки во индустријата. Трето; дека ќе има, како што ноќта следува ден, ретремент (времето кое ќе биде тешко да се предвиди). И на крај, сега можете да го направите за денот; можеби сте ја поставиле вашата платформа за да ја преземете трговијата, тоа е работа, сте ја поддржале вашата добивка и сте во добра ситуација повторно да тргувате следниот ден. Сте служеле како комплетна професионална компанија, ја одржувавте својата високо дисциплиниран пристап кон тргување со forex, одбивајќи да го корумпирате вашиот план за тргување, за краткорочен ризик.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: CFDs се комплексни инструменти и доаѓаат со висок ризик за брзо губење пари поради потпора. 79% од сметките на мало инвеститори губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали разбирате како функционираат CFDs и дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари. Ве молиме кликнете овде да го прочитате целосното откривање на ризик.

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2020 FXCC. Сите права се задржани.