Неколку Forex тргување митови; дискутирани и разоткриени - Дел 1

Без разлика дали ја откриваме активноста на трговијата со малопродажба на девизи случајно или дизајнирано, ние сме социјални животни и во светот на социјалните медиуми во кои сега живееме, на крајот ќе откриеме форуми и други методи на социјалните медиуми, да ги споделуваме и дискутираме за нашите трговски идеи. Откривајќи ги форумите и другите места за дискусија, ќе забележиме дека некои предрасуди преземаат. Еден вид на група смета дека на крајот се развива и надминува одредени предмети; "Ова функционира, ова не го прави, не го стори тоа, не го игнорирајте тоа, обрнувајте внимание на ова" ...

Оваа група мисли дека може да стане екстремно распространета и убедлива и понекогаш, ако доволно учесници ја поддржуваат одредена идеја или се убедени од одредени авторитетни соработници за да го сторат тоа, тогаш може да ви биде простено за верувањето дека црно е всушност бело и горе е долу. Ако некој се обиде да плива против плимата на мислење, дури и ако тие се право, тие можат да се сретнат со волеј на инплекти, особено ако се нови за дебатата.

Внесувањата се поважни од излезот, или обратно

Трговците со новинари ќе бидат фиксирани на нивната стратегија за влез, можеби тоа ќе биде комбинација на технички показатели кои, кога тие се усогласуваат во совршен унисон, произведуваат совршен сигнал за влез. Значи, што се случува следно? Кога ќе излезете, каде е вашата целна цена, каков ризик земате по трговијата / каде ја ставате вашата станица?

Секој може да укаже на актуелниот лидер на трката, никој со сигурност не може да предвиди кој ќе победи на трката кога е на половина пат. Излегува ранг подеднакво во важност со излезот, кој исто така рангира подеднакво со нашето целокупно управување со трговијата. Мораме да имаме причина да влеземе на пазарот и мора да имаме причина да излеземе. Она што нè добива може да нè избави; влезниот сигнал може да биде идентичен (обратно) до излезниот сигнал.

Невозможно е да се предвиди ценовната насока

Да и не, ако нашите пазари на forex беа совршено предвидливи, тогаш тоа нема да биде пазар, тоа ќе биде допир на пари што можеме да ги вклучиме или исклучиме по своја волја. Можеме да направиме разумни пресуди врз основа на, на пример, историски докази, неодамнешни модели прикажани на нашите графикони, фундаментални и технички анализи. Врз основа на тие разумни пресуди треба да можеме да заклучиме каде цените може да биде на чело на краток до среден рок. Нашето предвидување за тоа каде цените се движат, не мора да биде фрлање монета, може да се заснова на алатките и науката што ни се достапни.

Високата стапка на победа гарантира успех

Повисоката стапка на победа не мора да се претвори во профитабилност, ако освоиме шест од десетте занаети што ги земаме, губиме три и паузираме дури и на еден, но нашите загуби се двапати или повеќе од нашите придобивки, тогаш ние во најдобар случај ќе застанеме , или губат пари. Како што е наведено многу пати; дури и 50: стапката на победа / загуба на 50 може да биде ефективна ако добиеме, на пример, € 200 за секоја победа, но само изгубиме € 100 за секоја загуба.

Високите ризични награди ќе добијат поголем профит

Мораме да го признаеме она што е веројатно, што е можно и што е многу малку веројатно и да ја градиме нашата стратегија според таквите појави. За еден девизен курс валута да се движат 1% во еден ден не е редовна појава. Може да се случи само еднаш неделно; врз основа на основно ослободување на календарот што недостасува или претерува прогноза, или на надворешен политички настан што се случува. Затоа, очекувајќи секојдневно да управуваме со стратегија за тргуване со денови, да се стекнеме од пазарот на 1%, ако тргуваме со еден пар валута, додека вработуваме само ризик од 0.5%, е над оптимизам. Мораме да тргуваме во склад со однесувањето и знаеме дека пазарите се движат повеќе отколку што тренд, па затоа се движи пазарот на 3% можеби еден месец би бил значаен, па може да се разгледа ризикот од 1.5% од нашата големина на профил за да се обиде да добие 3% раст, или треба да се ризикуваме 1: 1?

Само експериментирањето ќе ни открие ниво на удобност, но статистички не постои доказ дека поголем ризик ќе биде поголема награда.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: CFDs се комплексни инструменти и доаѓаат со висок ризик за брзо губење пари поради потпора. 79% од сметките на мало инвеститори губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали разбирате како функционираат CFDs и дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари. Ве молиме кликнете овде да го прочитате целосното откривање на ризик.

FXCC брендот е меѓународен бренд кој е овластен и регулиран во различни јурисдикции и е посветен да ви понуди најдобро можно тргување искуство.

FX Central Clearing Ltd (www.fxcc.com/eu) е регулирано од страна на Кипарската Комисија за хартии од вредност (CySEC) со број на лиценца CIF 121 / 10.

Централна клириншка ДОО (www.fxcc.com & www.fxcc.net) е регистрирана според Меѓународниот акт на компанијата [CAP 222] на Република Вануату со регистарски број 14576.

РИЗИК ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Тргувањето со девизен курс и договори за разлики (CFDs), кои се производи со лост, е многу шпекулативно и вклучува значителен ризик од загуба. Можно е да се изгуби целиот вложен капитал. Затоа, Forex и CFDs не може да бидат соодветни за сите инвеститори. Инвестирајте само со пари што можете да ги изгубите. Затоа ве молам осигурајте се дека целосно ќе го разберете вклучени се ризици. Побарајте независен совет доколку е потребно.

FXCC не обезбедува услуги за жителите на САД и / или граѓаните.

Авторски права © 2020 FXCC. Сите права се задржани.